Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Ιουλ 2007

Εκδηλώσεις ΚΚΕ(μ-λ)

Τους τελευταίους μήνες έχει ανοίξει μια συζήτηση στο χώρο της Αριστεράς, η οποία, δυστυχώς, πυροδοτήθηκε από τον προεκλογικό πυρετό, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζεται, να ξεπερνά τα πραγματικά ζητήματα και να αναλώνεται γύρω από τα διλήμματα της κάλπης.
Εχουμε την άποψη ότι τα κινηματικά ξεσπάσματα της προηγούμενης περιόδου στο χώρο της νεολαίας και της εκπαίδευσης συνολικά, αλλά και ο νέος γύρος επίθεσης που σέρνουν οι προεκλογικές δεσμεύσεις των δυνάμεων του συστήματος αποτελούν αυτή τη στιγμή το κυρίαρχο πεδίο συζήτησης για τον κόσμο της Αριστεράς και όχι μόνο. Προς ποια κατεύθυνση όμως και με τι στόχο; Για να εξαργυρωθεί η αγωνιστικότητα όλου αυτού του κόσμου στις κάλπες; Προσπερνώντας τη συζήτηση του απολογισμού του κινήματος, την αναζήτηση των ευθυνών, των αδυναμιών και των δυνατοτήτων; Για να διακηρύξουμε ότι ήρθε η ώρα να κεφαλαιοποιηθεί εκλογικά η συμπόρευση (αν υποθέσουμε ότι υπήρξε τέτοια επί της ουσίας) των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς το προηγούμενο διάστημα; Και όλα αυτά με το περιτύλιγμα της πρωτοποριακής κοινοδρασιακής πρότασης, λες και ξαναανακαλύπτουμε τον τροχό;
Αυτό που έρχεται είναι η άγρια επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Οσο κι αν ψάξουμε στον πάτο της βουλευτικής κάλπης δε θα βρούμε απαντήσεις γι’ αυτήν την πραγματικότητα. Θα πρέπει να τις αναζητήσουμε στην αντίσταση και την πάλη του λαού και της νεολαίας, στο κίνημα και τους αγώνες του.
Με αυτό το σκεπτικό, θέλοντας να θέσουμε δημόσια για μια ακόμη φορά την πρόταση του Μετώπου Αντίστασης, να δώσουμε την άποψή μας για το πού πρέπει να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά, να καταδείξουμε γιατί οι εκλογικές συμπράξεις που αναφαίνονται δεν απαντούν στην ανάγκη του κινήματος ούτε καν στη συγκρότηση κυττάρων κοινής δράσης και αγώνα απέναντι σ’ αυτά που θ’ αντιμετωπίσει άμεσα ο λαός, συνεχίζουμε τον κύκλο εκδηλώσεων που ξεκίνησε στις 20/6 στο Πάντειο. Σε συνοικίες της Αθήνας, οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ(μ-λ) προετοιμάζουν συζητήσεις με κεντρικό θέμα «Αυτό που έρχεται είναι η άγρια επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού – Η αντίστασή μας περνάει μέσα απ’ τους αγώνες και όχι από τις κάλπες». Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:

ΙΛΙΟΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΛΗ
8:00 μ.μ.
ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ
Μικρό Θέατρο
(δίπλα στις εργατικές
πολυκατοικίες)
ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ:
Μαλατάντης Μαρίνος
Ζυγογιώργος Νίκος
Βογιατζόγλου Αντρέας

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ
7:30 μ.μ.
ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΟΤΕ
(Παναγή Τσαλδάρη 15
απέναντι από τον ΟΤΕ)

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ:
Ταταρίδης Κώστας
Μπεκιάρης Κώστας

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΛΗ
7:00 μ.μ.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
(απέναντι από το ΚΕΠ
Σταθμός Νέας Ιωνίας)


ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΛΗ
7:00 μ.μ.
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Αίθουσα Εκδηλώσεων

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ:
Μποζόπουλος Πάνος
Δαμιανάκη Μαρία