Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Μαΐ 2009

Μήνυμα Αλληλεγγύης από το ΚΚΕ (μ-λ) προς το Ενωμένο Κομμουνιστικό Κόμμα Νεπάλ (Μαοϊκό)

Σύντροφοι

Θέλουμε να στείλουμε τους θερμότερους επαναστατικούς χαιρετισμούς και να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας σε σας και στον Νεπαλέζικο λαό για αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τις εξελίξεις στη χώρα σας.
Οι ιμπεριαλιστές και οι επεκτατιστές δεν σταμάτησαν ούτε για μια στιγμή να βάζουν εμπόδια στην επαναστατική διαδικασία και να επεμβαίνουν στο Νεπάλ χρησιμοποιώντας τους πράκτορες και τις υποτελείς σε αυτούς δυνάμεις στα αντιδραστικά τους σχέδια.
Ωστόσο ο Νεπαλέζικος λαός με την μαζική και ενεργητική συμμετοχή του στις διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις και τις καθημερινές συγκρούσεις με την αστυνομία, ενάντια στο πολιτικό πραξικόπημα του προέδρου Γιαντάβ, που ενήργησε με τις εντολές των Ινδών και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, δείχνει στον υπόλοιπο κόσμο ότι το μέλλον του Νεπάλ μένει να γραφτεί από τους αγώνες του λαού του.
Ο Λαϊκός Πόλεμος ξεκίνησε και καθοδηγήθηκε από το ΚΚΝ (Μαοϊκό) στην πιο σκοτεινή περίοδο για το Κομμουνιστικό Κίνημα και με τους πιο αρνητικούς συσχετισμούς τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και εσωτερικά.
Ο αποφασιστικός παράγοντας για την επιτυχία του Λαϊκού Πολέμου ήταν η υποστήριξη και η ενεργητική συμμετοχή του Νεπαλέζικου λαού.
Στη διάρκεια των τελευταίων τριών χρόνων οι εξελίξεις ήταν από την μια περίπλοκες και από την άλλη πρωτόγνωρες. Η σημερινή κατάσταση δεν αποτελεί έκπληξη. Το αδιέξοδο αυτό μοιάζει αναπόφευκτο και πιθανόν να άργησε κιόλας. Η επαναστατική διαδικασία είναι μια περίπλοκη κατάσταση όπου η ταξική πάλη εντείνεται σε μέγιστο βαθμό, αλλάζει μορφές και η πάλη των γραμμών είναι καθημερινό ζήτημα.
Είναι καθήκον όλων των προοδευτικών, δημοκρατών και κομμουνιστών να στηρίξουν τον Νεπαλέζικο λαό στον αγώνα του να χαράξει το δρόμο για το μέλλον του ενάντια σε ιμπεριαλιστές, αντιδραστικούς και τα ανδρείκελα τους

ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Συντροφικά

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)