Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Μαΐ 2009

Έφυγε ο αγωνιστής της Αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος Γιώργος Γιωτάκης

Βόλος

Την Παρασκευή 24 Απρίλη σε ηλικία 62 χρονών ο Γιώργος Γιωτάκης χτυπημένος από τον καρκίνο αφού πάλεψε για καιρό, έφυγε από τη ζωή.
Ο Γιώργος, παιδί οικογένειας αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και κομμουνιστών, από μικρός εντάχθηκε στο προοδευτικό και αριστερό κίνημα με την οργάνωσή του στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη. Παιδί της «μικρής Μόσχας» του Βόλου, της Νέας Ιωνίας, κουβαλούσε στην ψυχή του και στο μυαλό του την πάλη ενάντια στην καταπίεση, στην εκμετάλλευση, και για την αναγέννηση του λαού.
Συνεπής αγωνιστής της Αριστεράς δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση με τον ρεβιζιονισμό πληρώνοντας μεγάλο κόστος σε προσωπικό επίπεδο από τις επιθέσεις που δεχόταν από τους ρεβιζιονιστές επειδή τόλμησε να «προδώσει το κόμμα και να πάει με τους διασπαστές μαοϊκούς».
Ο Γιώργος Γιωτάκης υπήρξε από τα πρώτα στελέχη του κινήματος της Συνεπούς Αριστεράς στην πόλη του Βόλου στα χρόνια της μεταπολίτευσης και διέθεσε με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο τον εαυτό του στην υπόθεση του κομμουνιστικού κινήματος. Στη διάσπαση της ΟΜΛΕ, το 1976, συντάχθηκε με το ΜΛ-ΚΚΕ στο οποίο υπήρξε για αρκετά χρόνια στέλεχός του.
Η οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ(μ-λ) στέλνει τα συλλυπητήριά της στη σύντροφο της ζωής του, Αγγέλα, στις κόρες του Κική και Μαρία και στους συντρόφους του.
Το κομμουνιστικό κίνημα έχασε έναν μαχητή του, έναν αφοσιωμένο σύντροφο.