Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Μαΐ 2009

Με την πείρα του Δεκέμβρη, η νεολαία να δώσει τη μάχη!

Φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές 13ης Μάη

Την Τετάρτη που μας έρχεται θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους. Η από πλευράς ΔΑΠ και ΠΑΣΠ επιλογή για διεξαγωγή των εκλογών μετά το Πάσχα δεν ήταν καθόλου τυχαία, μια και γνωρίζουν πολύ καλά πως όσο πιο μακριά από τα γεγονότα του Δεκέμβρη και όσο πιο κοντά στο καλοκαίρι και στις ευρωεκλογές γίνουν, το κλίμα τις ευνοεί. Επιδιώκουν εκλογές με όρους «μηχανισμών», μακριά από κινηματικές διαδικασίες και συνελεύσεις όπου τίθενται τα πραγματικά προβλήματα της νεολαίας και αποκαλύπτεται ο ρόλος των δυνάμεων αυτών.
Για τις Αγωνιστικές Κινήσεις και οι φετινές εκλογές αποτελούν μια πολιτική μάχη που πρέπει να δοθεί με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους για τη σπουδάζουσα νεολαία. Η παρέμβαση σε αυτές και το άνοιγμα της συζήτησης με τον κόσμο δεν μπορεί να είναι έξω από τα επίδικα της χρονιάς που μας πέρασε, τόσο εντός σχολών όσο και εκτός.
Σταθμός για το προηγούμενο διάστημα και όχι μόνο ήταν η περίοδος του Δεκέμβρη, όπου εκεί αποτυπώθηκαν ανοιχτά από τη μια οι διαθέσεις της νεολαίας η οποία ζεισε έναν κόσμο που δεν τη «χωράει» και από την άλλη η αδυναμία της πλειονότητας των οργανωμένων δυνάμεων όλου του φάσματος (από τις αριστερές δυνάμεις ως την αναρχία-αυτονομία) να μπορέσει να της δώσει ουσιαστική διέξοδο και πολιτική έκφραση.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις, παρά τη μικρή εμβέλειά τους, πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις στο να συνεισφέρουν σε αυτόν τον αγώνα πολιτικά και οργανωτικά. Αντιπαρατέθηκαν με όλες αυτές τις λογικές που ήθελαν τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους ανενεργούς και τυφλούς ακόλουθους των επιλογών των «κέντρων αγώνα» που είχαν δημιουργήσει οι διάφορες δυνάμεις.
Αντιλήφθηκαν τη συνολικότερη αναζήτηση ενός κρίσιμου κομματιού νεολαίας το οποίο μέσα από το Δεκέμβρη δημιούργησε ρήγμα (στη σχέση του με το σύστημα) και του οποίου οι ανησυχίες σε καμιά περίπτωση δεν καλυπτόταν με προτάγματα του στυλ «Να πέσει η κυβέρνηση» ή άλλου είδους κοινοβουλευτικά σενάρια.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις αναγνώρισαν, επίσης, πως αν όλη αυτή η οργή δεν πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά και δεν μεταφραστεί σε καθημερινή δράση μέσα στα σχολεία και τις σχολές, στους εργασιακούς χώρους, στην κοινωνία, θα εκτονωθεί μέχρι το επόμενο ξέσπασμα, για αυτό το λόγο έδωσαν μάχες μέσα στους συλλόγους προκειμένου το αυθόρμητο και το συναισθηματικό που κυριαρχούσε τον Δεκέμβρη να γίνει συνειδητό και να αφήσει παρακαταθήκες για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν.
Ταυτόχρονα, απέναντι στην «ηρεμία» (πριν από την καταιγίδα…) που επικρατεί σε ΑΕΙ - ΤΕΙ αλλά και στην κοινωνία το τελευταίο διάστημα, οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν τη νεολαία να μην υποταχθεί σε λογικές ατομικής (α)διεξόδου, ούτε να δεχθεί να «σκύψει το κεφάλι» για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση την οποία διανύει.
Απέναντι σε ένα μέλλον εκπαιδευτικού και εργασιακού μεσαίωνα, ανασφάλειας, τρομοκρατίας και πολέμων που προετοιμάζουν οι καπιταλιστές παγκόσμια για τους λαούς, Η ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΏΝ ΑΓΏΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΆΣΕΩΝ ΕΊΝΑΙ Ο ΔΡΌΜΟΣ που μπορεί να υπερασπίσει τα δικαιώματα της νεολαίας στις σπουδές, στη δουλειά, στις ελευθερίες και στην ειρήνη. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΣΤΑ ΑΜΦΙΘΈΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΈΣ ΣΥΝΕΛΕΎΣΕΙΣ, Η ΑΝΑΖΩΟΓΌΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΏΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΆΒΑΤΟΣ ΌΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΑΥΤΌ.
Με αυτήν την κινηματική λογική κατεβαίνουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις στις φετινές εκλογές και επιδιώκουν την όσο πιο πλατιά δημιουργία ψηφοδελτίων με τη συμμετοχή αγωνιστών που βρέθηκαν όλο αυτό το διάστημα μαζί στα διάφορα μέτωπα και ειδικά στις μάχες του Δεκέμβρη. Παλεύοντας την άποψη της μη συμμετοχής στα όργανα συνδιοίκησης και επιμένοντας η θέση αυτή να γράφεται στα ψηφοδέλτιά τους, δίνουν την κόντρα ενάντια στις αδιέξοδες και αντικινηματικές λογικές της συμμετοχής σε αυτά τα όργανα. Καλούν τη νεολαία να στηρίξει τα ψηφοδέλτια αυτά όχι από τη σκοπιά της ανάδειξης «καλύτερων αντιπροσώπων», αλλά για την ενίσχυση εκείνης της άποψης Αγώνα που προωθούν οι Αγωνιστικές Κινήσεις καθημερινά στους μαζικούς χώρους και που πιστεύουν πως είναι η μόνη διέξοδο για τη νεολαία.