Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

5 Οκτ 2008

Νέα συνδικαλιστικά ήθη απ’ το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Χανίων

Το τελευταίο διάστημα το ΥΠΕΠΘ έχει επιδοθεί σε «παραγωγικό έργο». Διοργανώνει καλοπληρωμένες ημερίδες απ’ τα εοκικά προγράμματα προκειμένου να προπαγανδίσει την αντιλαϊκή πολιτική του στο χώρο της εκπαίδευσης. Μια παρόμοια ημερίδα λοιπόν με τον τίτλο «ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ-το σχολείο του μέλλοντος» διοργανώθηκε στα Χανιά στις 23 Σεπτέμβρη με σκοπό την «ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου!!!» παρουσία του υφυπουργού Λυκουρέντζου. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας προκειμένου να εξασφαλίσει ακροατήριο για τον υφυπουργό έστειλε στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ του νομού έγγραφο που ανακοίνωνε ότι θα είναι κλειστά αυτά τα σχολεία στις 23/09, ώστε οι εκπαιδευτικοί να παρακολουθήσουν την ημερίδα!!!! Στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων που πραγματοποιήθηκε στις 21/09/08 οι Αγωνιστικές Κινήσεις εκπαιδευτικών, παρόλο που δεν εκπροσωπούνται στο Δ.Σ., πρότειναν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης έξω απ’ το ξενοδοχείο και στάσης εργασίας το πρωί ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι Γυμνασίων–Λυκείων, ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και να διαδηλώσουν την αντίθεςή τους στην πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων όμως με την απόφασή του στις 21/09/08 (Αγωνιστική Συνεργασία–Παρεμβάσεις) εισήγαγε νέα συνδικαλιστικά ήθη αναδεικνύοντας σαν μοναδικό θέμα αντίδρασης την νέα εγκύκλιο για τις αναθέσεις και καλούσε μόνο τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, που είχαν άδεια (!!!) απ’ τη Διεύθυνση για την ημερίδα την Τρίτη 23/09/08, να συμμετέχουν σε συγκέντρωση έξω απ’ το ξενοδοχείο Ακάλι. ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ όπως ήταν επόμενο δεν ήθελαν να γίνει τίποτε, παρά μόνο να συναντήσει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τον υφυπουργό. Την Τρίτη το πρωί το Δ.Σ. προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος. Ανακοίνωσε ότι είχε ήδη συναντηθεί μαζί με τον υφυπουργό τη Δευτέρα 22/9/08 και διαπίστωσε ότι «εξέλειπαν οι λόγοι της κινητοποίησης, γιατί ο υπουργός ήταν διαλλακτικός»!!! Δεν πήρε θέση για την ημερίδα-προπαγανδιστική εκδήλωση της εοκικής και κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της εκπαίδευσης, πρότεινε στους συναδέλφους που είχαν συγκεντρωθεί από το κάλεσμα της 21/09/08, να αποτελέσουν το ακροατήριο του υφυπουργού και των άλλων κυβερνητικών παραγόντων!

Η συμμετοχή στην ημερίδα των εκπαιδευτικών απ’ τα Χανιά ήταν μικρή. Προκλητική ήταν η παρουσία με ομιλία του περιφερειάρχη εκπαίδευσης Κρήτης Αρκάδιου Σπανουδάκη ο οποίος είχε καταδικαστεί την προηγούμενη μέρα μαζί με το Κεφαλογιάννη για πίεση αστυνομικών προκειμένου να μην καταθέσουν εναντίον εμπόρου ναρκωτικών.
Στην ανακοίνωσή τους στον τοπικό τύπο και στα σχολεία οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών κατάγγειλαν τη στάση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και κατέληγαν:
«Παρά την προσπάθεια εξωραϊσμού της αντιεκπαιδευτικής–αντιλαϊκής πολιτικής απ’ τη μεριά της συνδικαλιστικής ηγεσίας, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που ασφυκτιούν απ’ την πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης δεν έχουν άλλο δρόμο να διαλέξουν απ’ αυτόν της μαζικής, συλλογικής δράσης και του αγώνα.

Σε αντιπαράθεση με τον κρατικό–κυβερνητικό υποταγμένο συνδικαλισμό
Να συμμετέχουμε στα σωματεία μας
Να τα κάνουμε όργανα πάλης
Να δυναμώσουμε την αντίσταση και το συλλογικό αγώνα
για την υπεράσπιση των συνθηκών της δουλειάς και της ζωής μας σε αυτή την περίοδο της σύγχρονης βαρβαρότητας που βιώνουμε».