Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

5 Οκτ 2008

Συγκέντρωση και πορεία για τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας

Τη Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Εσταυρωμένου του Αιγάλεω, στο Σύνταγμα. Ηταν διαμαρτυρία στην οποία είχε καλέσει ο ΑΣΔΑ και συμμετείχαν επιτροπές σύλλογοι και τοπικές κινήσεις από διάφορες περιοχές των δυτικών συνοικιών που αντιμετωπίζουν μια σειρά από σοβαρά προβλήματα: Την επερχόμενη επέκταση της Πετρόλα, τη δημιουργία λιμανιού στο Σκαραμαγκά, τις διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας στο Ποικίλο Ορος, την τσιμεντοποίηση του πάρκου Τρίτση κ.λπ..
Η συμμετοχή των κατοίκων από όλες αυτές τις περιοχές, κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, πράγμα που έχει άμεση σχέση με το ποιος τους απεύθυνε το κάλεσμα (πρόσφατη άλλωστε είναι η απόφαση του Νομάρχη Δυτικής Αθήνας να επιτρέψει να δοθεί από την Πολεοδομία άδεια επέκτασης της Πετρόλα).
Από την άλλη πλευρά, η Επιτροπή Αγώνα του Θριασίου ενάντια στην επέκταση της Πετρόλα, μαζί με άλλες επιτροπές και κινήσεις διαχωρίστηκε και χωροταξικά κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης που ακολούθησε, αποτελώντας έτσι και το πιο μαζικό κομμάτι της πορείας η οποία κατέληξε στη Βουλή.
Από την Επιτροπή Αγώνα του Θριάσιου δόθηκε νέο ραντεβού για την Τετάρτη 1 Οκτώβρη στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην Ελευσίνα όπου βεβαίως ο Νομάρχης αρνήθηκε να συζητηθεί το ζήτημα της αδειοδότησης της επέκτασης της Πετρόλα. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα αποχώρησαν μετά την ανάρτηση πλακάτ, καταγγέλλοντας τη στάση του Νομάρχη.