Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

10 Οκτ 2008

Αγώνας για πραγματικές αυξήσεις 
σε μισθούς και συντάξεις!

Να λογαριαστούμε με το σύστημα και την αντιλαϊκή του πολιτική

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες

Η εργατική τάξη και όλος ο κόσμος της δουλειάς, στη χώρα μας μα και σε κάθε γωνιά του πλανήτη, βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο άγρια και βάρβαρη επίθεση του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού κόσμου.
Η πρόσφατη χρηματιστηριακή κρίση του κεφαλαίου ολοφάνερα παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Από τη μια, πυροδοτεί και τροφοδοτεί έναν νέο και ακόμα πιο άγριο ανταγωνισμό ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές στο οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο. Ανταγωνισμός που εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους για τους λαούς. 
Από την άλλη, το κεφάλαιο επιχειρεί να φορτώσει την κρίση στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Όλα τα μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου αυτό το χαρακτήρα και στόχο έχουν: να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, να διευρύνουν τη φτώχεια και την ανέχεια, να αυξήσουν την ανεργία, σπρώχνοντας τον κόσμο της δουλειάς να ζει σε συνθήκες μεσαίωνα.
Είναι, επίσης, βέβαιο πως οι απολογητές του συστήματος και οι δυνάμεις της ρεφορμιστικής Αριστεράς (ΚΚΕ-ΣΥΝ) θα εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να δημιουργήσουν αυταπάτες στις λαϊκές μάζες και να υπονομεύσουν τις αγωνιστικές τους διαθέσεις. Όλο και πιο συχνά οι παραπάνω δυνάμεις μας λένε πως η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα χρεοκόπησε, πως ήρθε το τέλος της και ότι προβάλλει σαν απάντηση το λεγόμενο κράτος πρόνοιας. Παλιές και νέες αυταπάτες, παλιά και νέα εκβιαστικά διλήμματα και απειλές θα βγουν στο προσκήνιο για να κρατήσουν το λαό στη γωνία.
Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή, αποκαλύπτει τη νέα φοροληστεία που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, την ένταση της φτώχειας και της ανέχειας.
Η έκρηξη της ακρίβειας, με τα αλλεπάλληλα κύματα αυξήσεων σε όλα τα είδη των βασικών αγαθών, καθώς και η απότομη αύξηση του πληθωρισμού, η μεγάλη ανεργία και η υποαπασχόληση, έχουν κάνει εφιαλτική την καθημερινή ζωή του λαού μας. Οι αδηφάγες ορέξεις του κεφαλαίου και οι διευκολύνσεις που του παρέχει ο αστικός πολιτικός κόσμος, δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, αν δεν προβάλλουν οι εργαζόμενες μάζες την αντίστασή τους.
Εργάτες, εργαζόμενοι
Οι καιροί είναι δύσκολοι και κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι έρχονται χειρότερες μέρες. Κανείς πλέον δεν μπορεί να περιμένει από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να πάρουν πρωτοβουλίες για μαζικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τη συνδικαλιστική ηγεσία του ΠΑΜΕ. Ωστόσο, είναι επίσης ολοφάνερο ότι οι εργαζόμενες μάζες έχουν διάθεση για αγώνα και αυτό το απέδειξαν στους πρόσφατους αγώνες ενάντια στην αντιασφαλιστική επιδρομή. 
Σήμερα, αυτός ο κόσμος πρέπει να αποχτήσει τη δυνατότητα να βγει ξανά στους δρόμους, να αντισταθεί στην πολιτική της φτώχειας και της ανέχειας και να διεκδικήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ώστε να ανταποκρίνονται στο κόστος της ζωής. Αυτή τη δυνατότητα δεν μπορούν να του τη δώσουν αυτοί που μέχρι τώρα του τη στερούν. Αυτή τη δυνατότητα μπορούν να την οικοδομήσουν όλες οι πολιτικές και ταξικές δυνάμεις που κατανοούν αυτή την αναγκαιότητα. Όλοι εκείνοι οι αγωνιστές που έχουν τη θέληση να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση.
Μια σειρά από απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα, και άλλες που θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια, μπορούν να συμβάλουν και στη διαμόρφωση ευρύτερου αγωνιστικού κλίματος που πρέπει να αξιοποιηθεί για να συγκροτηθούν και να ενισχυθούν ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ και ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ παντού όπου ζουν και παλεύουν οι εργαζόμενοι, στους χώρους δουλειάς, στα συνδικάτα και στις γειτονιές.
Αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να ενισχύσουμε άμεσα και αποφασιστικά !!!

ΚΚΕ(μ-λ)
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

simea@kkeml.gr
www.kkeml.gr
Οκτώβρης 2008