Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Σεπ 2009

Η μαζική αντίσταση σπάει την εργοδοτική τρομοκρατία!


Η ΑΝΆΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΌΛΥΣΗΣ ΣΤΗ WIND, ΝΊΚΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ!

Την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη η διοίκηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Wind ανακάλεσε την απόλυση της Όλγας Κολιούση, μέλους του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου, ύστερα από την επιτυχία της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το σωματείο απαιτώντας την επαναπρόσληψή της. Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ήταν πρωτόγνωρη: τα τρία κεντρικά καταστήματα της Wind στο Μαρούσι και στη Λεωφ. Αθηνών στην Αθήνα και στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου συνολικά εργάζονται 1.300 άτομα, λειτούργησαν μόνο με προσωπικό ασφαλείας.

Η εταιρεία είχε απολύσει στις 6 Αυγούστου την Όλγα Κολιούση παραβιάζοντας ακόμα και τη στοιχειώδη νομοθεσία για την προστασία των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των εκλεγμένων μελών των διοικήσεων των σωματείων. Αυτή η κίνηση της εταιρείας ήταν μια ξεκάθαρη προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να ανακόψει τη δράση του σωματείου το οποίο είχε ήδη πραγματοποιήσει μια πετυχημένη απεργία στις 14 Ιούλη, προωθώντας τα δίκαια αιτήματά του: υπογραφή συλλογικής σύμβασης, σταθερή δουλειά για όλους, επαναφορά κουπονιών.

Όμως, εταιρεία κατάφερε το αντίθετο από αυτό που επιδίωκε: αμέσως μετά την απόλυση, το σωματείο αποφάσισε και πραγματοποίησε παραστάσεις και εξορμήσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συγκροτήθηκε επιτροπή αλληλεγγύης στην οποία συμμετείχαν σωματεία και συλλογικότητες στηρίζοντας τη δράση του σωματείου. Οι ενέργειες αυτές κορυφώθηκαν με την απεργία στις 3/9 που συνοδεύτηκε από την επαναπρόσληψη και την τελική νίκη του σωματείου.

Το εξοργιστικό είναι ότι το ΠΑΜΕ, του οποίου μάλιστα μέλος είναι η Όλγα Κολιούση, όχι μόνο δεν στήριξε τις δράσεις του σωματείου, αλλά κινήθηκε μόνο του, κάτω από την ταμπέλα του ΣΕΤΗΠ, (το σωματείο-σφραγίδα που έχει στήσει στις τηλεπικοινωνίες) χωρίς να διστάζει ακόμη και να υπονομεύσει την ενότητα των εργαζομένων και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ριζοσπάστης, όλο αυτό το διάστημα, πάνω στο άγχος του να προβάλει το «ταξικό» ΣΕΤΗΠ, απέφευγε να αναφέρει ότι η Όλγα Κολιούση ήταν μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου. Έφτασε μάλιστα στο σημείο, δύο μέρες πριν την απεργία, να κατηγορεί -ούτε λίγο ούτε πολύ- το επιχειρησιακό σωματείο ως εργοδοτικό!!! Είναι και αυτό δείγμα του πανικού που διακρίνει τους ρεφορμιστές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ όταν βλέπουν να ξεσπούν αγώνες τους οποίους δεν ελέγχουν, και τους οποίους δεν διστάζουν να δυσφημίσουν.

Η απόλυση κάθε εργαζόμενου, όπου και αν ανήκει αυτός ιδεολογικά, αποτελεί υπόθεση όλων των εργαζόμενων, όλου του εργατικού κινήματος και έτσι πρέπει να απαντιέται.

Την περίοδο αυτή που οι απολύσεις έχουν γίνει καθημερινότητα, φτάνοντας και σε απολύσεις εκλεγμένων συνδικαλιστών με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, η υπόθεση της Wind αποδεικνύει τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους όταν αγωνίζονται ενωμένοι, όταν αρνούνται να γίνουν αυτοί τα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης, όταν διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και στην απεργία, όταν αντιστέκονται στο μέλλον που τους ετοιμάζουν.