Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

26 Σεπ 2009

Πραγματοποιήθηκε η δίκη για την ανάκληση της απόλυσης στην Teleperformance

Πραγματοποιήθηκε τελικά στις 18 Σεπτέμβρη, μετά από την αναβολή που είχε ζητήσει η διοίκηση της Τελεπερφόρμανς (Teleperformance), η δίκη για την ανάκληση της απόλυσης του Ορέστη Κώτσια. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ορέστης απολύθηκε τον Ιούνιο του 2008 λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης, και ιδιαίτερα λόγω της στάσης που κράτησε κατά τη διάρκεια των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό, όπου παρότρυνε με επιτυχία συναδέλφους του να συμμετάσχουν στις απεργίες. Αμέσως μετά την απόλυση είχε συγκροτηθεί η «Πρωτοβουλία ενάντια στην απόλυση στην Teleperformance» που αποτελούνταν από εργαζόμενους και συνδικαλιστές και η οποία ανέπτυξε για ένα πολύ μεγάλο διάστημα πυκνή δραστηριότητα με συνεχείς παρεμβάσεις στους εργαζόμενους της επιχείρησης και παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Στο πλευρό του Ορέστη είχαν σταθεί από την πρώτη στιγμή πολλά σωματεία, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, εκπρόσωποι των οποίων παραβρέθηκαν και παρέμβηκαν και στη δίκη.

Στη δίκη η εταιρεία κράτησε μία στάση γνωστή σε παρόμοιες περιπτώσεις, προσπαθώντας να αποδώσει την αιτία της απόλυσης σε «κακή απόδοση» του Ορέστη, αργοπορίες και διάφορες άλλες «παραπτώσεις» του, ενώ -παράλληλα- προσπάθησε να παρουσιάσει το «κάτεργο» Τελεπερφόρμανς ως μία «σύγχρονη» και «άρτια» επιχείρηση που διατηρεί άριστες σχέσεις με τους εργαζομένους της και η οποία αδιαφορούσε(!!!) για το ποιοι και πόσοι εργαζόμενοί της απεργούσαν κάθε φορά.

Αυτή η «σύγχρονη» επιχείρηση, λοιπόν, δεν παρέλειψε να εκφράσει και μέσα στο δικαστήριο την αντίληψή της για το συνδικαλισμό και τους αγώνες των εργαζομένων, αφού είχε φροντίσει να καλέσει την αστυνομία, πρακτική που εφάρμοσε και πολλές ακόμη φορές κατά τη διάρκεια παρεμβάσεων της Πρωτοβουλίας, ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας είχαν έρθει... τα ΜΑΤ!!!

Τις μέρες πριν τη δίκη η Πρωτοβουλία, ανανεώνοντας το ραντεβού της, κυκλοφόρησε προκήρυξη την οποία μοίρασε και στους εργαζόμενους της επιχείρησης καλώντας τους να παραβρεθούν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που είχε οριστεί για το πρωί της δίκης στα δικαστήρια.