Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

6 Απρ 2007

Το στοίχημα των γενικών συνελεύσεων πρέπει να ξανακερδηθεί!

Ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη

Οι τελευταίες δύο εβδομάδες πριν από το Πάσχα κύλησαν με αρκετό ενδιαφέρον στις σχολές του ΑΠΘ και των ΤΕΙ. Οσον αφορά τις γενικές συνελεύσεις, είναι γεγονός πως αρκετές κερδήθηκαν από τη ΔΑΠ η οποία, αξιοποιώντας κατάλληλα την κινδυνολογία περί χαμένου εξαμήνου και εξεταστικής, κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα στο μπλοκ των καταλήψεων. Το «ενδιαφέρον» είναι ότι σε αυτό συνέβαλε και η στάση της ΠΚΣ η οποία, σε κομβικές σχολές όπως οι Πολιτικοί Μηχανικοί και η Ιατρική, αποχώρησε από τα κοινά πλαίσια αγώνα όπου ως τώρα συμμετείχε, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι τα πλαίσια αυτά δεν καταδικάζουν τους «κουκουλοφόρους» και άλλες τέτοιες ευφάνταστες δικαιολογίες που κάθε άλλο παρά ταιριάζουν σε δυνάμεις που υποτίθεται πως στηρίζουν τον αγώνα των φοιτητών. Ταυτόχρονα, κυρίαρχα από την ΠΚΣ -αλλά όχι μόνο- έχει αρχίσει να προβάλλεται καθαρά η γραμμή «Ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά», «δεν θα εφαρμοστεί», «θα καταργηθεί στην πράξη» κ.ά. Γραμμή που είναι αντίθετη σε σχέση με αυτό που τόσες βδομάδες παλεύει το φοιτητικό κίνημα, δηλαδή την ανατροπή και απόσυρση του νόμου πλαισίου. Η συνειδητή αυτή προσπάθεια γίνεται κυρίαρχα για να κλείσουν οι κινητοποιήσεις και να μετατεθεί ο αγώνας δήθεν για το μέλλον μέσα στα τμήματα και τις συγκλήτους. Το παρεπόμενο όλου αυτού είναι και η ακατάσχετη εκλογολαγνεία η οποία προβάλλεται με τη μορφή της «αλλαγής συσχετισμού». Σε καμία περίπτωση τέτοιες λογικές δεν βοηθάνε τον αγώνα των φοιτητών να προχωρήσει, ίσα ίσα τον υπονομεύουν τη δύσκολη αυτή περίοδο.
Τέλος, οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 22 και την Τετάρτη 28 Μάρτη είχαν από 1.500 άτομα περίπου, κάτι που ήταν αναμενόμενο στη βάση του κλίματος των συνελεύσεων. Το μεγάλο στοίχημα που μπαίνει, λοιπόν, για μετά το Πάσχα για τους αγωνιστές του κινήματος είναι να παλέψουν με όλες τους δυνάμεις να ξανακερδίσουν όλες τις συνελεύσεις 16, 17 και 18 Απρίλη με αγωνιστικά πλαίσια. Να τεθεί ξανά επιτακτικά το ζήτημα της ανατροπής του νόμου πλαισίου και να μπούνε στο περιθώριο οι αντιλήψεις που υπονομεύουν αυτό τον αγώνα. Οι δυνάμεις του κινήματος είναι αστείρευτες και η νεολαία έχει ουκ ολίγες φορές αποδείξει πως μπορεί να εκπλήσσει θετικά με τις αντοχές και με τις δυναμικές διαθέσεις της.