Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

6 Απρ 2007

Μαζική αντιπολεμική κραυγή από όλο τον κόσμο

Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν και φέτος στις 17 του Μάρτη κατά του πόλεμου στο Ιράκ. Στην Αμερική πραγματοποιήθηκαν χίλιες (!) διαδηλώσεις και αποκλεισμοί γραφείων στρατολόγησης σε διάφορες πόλεις: τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Αντζελες, το Πόρτλαντ, τη Βοστόνη. Πιο μαζική αυτή στην Ουάσινγκτον, όπου πάνω από 50.000 διαδηλωτές πορεύτηκαν προς το Πεντάγωνο. Ο αμερικανικός λαός καταδίκασε τον πόλεμο στο Ιράκ, την πολιτική της κυβέρνησης Μπους και απαίτησε την επιστροφή των στρατευμάτων από τη μακρινή αυτή χώρα, ακριβώς όπως είχε κάνει και το 1967, όταν απαιτούσε την επιστροφή των στρατευμάτων από το Βιετνάμ.
Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, με πιο μαζική αυτή της Μαδρίτης (400.000). Παντού, σε όλο τον κόσμο, στην Αυστραλία, στην Ιαπωνία, στη Μαλαισία, στη Νότια Κορέα, στη Χιλή, στην Αργεντινή, στην Ισπανία, στη Βρετανία, την Κοπεγχάγη, τη Γερμανία, τη Βιέννη, την Πράγα, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Κύπρο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στην κατοχή του Ιράκ. Καταδίκασαν τη δολοφονική πολιτική των σιωνιστών που χτίζουν το τείχος στα παλαιστινιακά εδάφη. Απαίτησαν από τις κυβερνήσεις τους να σταματήσουν να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια στις ΗΠΑ για να αιματοκυλούν τους λαούς σε όλο τον κόσμο. Απαίτησαν τον τερματισμό αυτού του πολέμου, του οποίου τα θύματα δεν έχουν τελειωμό. Είπαν «όχι» σε κάθε πόλεμο, τωρινό και μελλοντικό. Σε πολλές χώρες , όπως Γερμανία, Αγγλία, Τουρκία, Φιλιππίνες και Βραζιλία, ενεργός ήταν η συμμετοχή μαζικών κοινωνικών οργανώσεων που συναπαρτίζουν την ILPS, οι σημαίες της οποίας κυμάτισαν μέσα στις διαδηλώσεις.