Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Απρ 2007

Eργατική Πρωτομαγιά 2007

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες
Η εργατική τάξη και όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρο της επίθεσης του κεφαλαίου και ο εργασιακός μεσαίωνας χτυπά την πόρτα όλο και περισσότερων ανθρώπων του κόσμου της δουλειάς.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται μια συνολική αντιδραστική στροφή σε όλα τα πεδία της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Η λιτότητα, η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, οι εκβιασμοί, οι απειλές και η έξαρση της βίας των κατασταλτικών μηχανισμών, αποτελούν μόνιμα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πολιτική του συστήματος.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαπολύσει μια άγρια και παρατεταμένη επίθεση, έχοντας την ουσιαστική στήριξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, η ΝΔ το αντεργατικό έργο του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει και διευρύνει:
Καταργεί το 8ωρο και κάνει το ωράριο λάστιχο, ώστε να μπορεί το κεφάλαιο να το επιμηκύνει όσο θέλει και όποτε θέλει.
Επιβάλλει με νόμο φθηνές υπερωρίες.
Απελευθερώνει το ωράριο στα εμπορικά καταστήματα.
Καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις στις ΔΕΚΟ καθώς και τη μονιμότητα.
Προωθεί και επιβάλλει τη μερική απασχόληση, τον κατακερματισμό, δηλαδή, της σταθερής δουλειάς.
Πρόσφατα, ο Άρειος Πάγος -για λογαριασμό της κυβέρνησης και του κεφαλαίου- κατάργησε το δικαίωμα εκατοντάδων χιλιάδων συμβασιούχων να μετατρέψουν τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
Μειώνει τις συντάξεις και αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης.
Αυτά είναι ορισμένα από τα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν το τελευταίο διάστημα, ενώ αυτά που έρχονται θα είναι ακόμα πιο επώδυνα για τους εργαζόμενους. Είναι βέβαιο -και αυτό δεν μπορούν να το κρύψουν- ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθεί το τελικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην κατάργηση του κατώτερου μισθού και σε ό,τι άλλο έχει απομείνει από παλαιότερες καταχτήσεις μας.
Ζούμε σε μια περίοδο που δεσπόζει η επίθεση στην εργατική τάξη και τη νεολαία. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον πιο αλαζονικό τρόπο, επιχειρεί να γκρεμίσει τα πάντα, προσφέροντας στο κεφάλαιο περισσότερα κέρδη και μεγαλύτερο φαγοπότι (όπως δείχνει τις μέρες αυτές και η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων), ενώ στην εργατική τάξη και σε όλους τους εργαζόμενους μεγαλύτερη φτώχεια και ανέχεια.

Εργάτες, εργαζόμενοι
Αυτή την επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ, μπορούν να την ανατρέψουν μόνο αυτοί που τη ζουν και νιώθουν τις τραγικές συνέπειές της στη δουλειά και στη ζωή τους. Η διέξοδος βρίσκεται στους αγώνες και στην σύγκρουση με την πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου. Οι αγώνες της τελευταίας χρονιάς -με κορυφαίο τον αγώνα της νεολαίας- φανερώνουν την οργή των μαζών αλλά και τις δυνατότητες της μαζικής πάλης.
Τέτοιους αγώνες ούτε θέλουν ούτε και μπορούν να κάνουν οι συμβιβασμένες και υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα συμφέροντα αυτών των ηγεσιών ταυτίζονται με εκείνα του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Ελεεινή ήταν η στάση τους τόσο απέναντι στη μεγάλη απεργία των δασκάλων, όσο και στον σπουδαίο αγώνα της σπουδάζουσας νεολαίας.
Τέτοιους αγώνες δεν θέλει ούτε η ηγεσία του ΠΑΜΕ. Και αυτό το δείχνει σε κάθε περίπτωση. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλους τους μεγάλους εργατικούς αγώνες που ξέσπασαν (εργαζόμενοι δήμων, τραπεζοϋπάλληλοι, δάσκαλοι), αλλά και στο μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα, οι δυνάμεις ήταν ουσιαστικά εκτός προσπαθώντας με αγωνία να βρουν διαχωριστικές γραμμές από τις μάζες που αγωνίζονταν. Η «αγωνιστικότητα» και η «ταξικότητα» το ΠΑΜΕ εξαντλείται σε συμβολικές ενέργειες για τα μάτια του κόσμου, και προς αυτές προσανατολίζει την πάλη των εργαζόμενων.

Εργάτες, εργαζόμενοι
Να γιορτάσουμε την εργατική Πρωτομαγιά προβάλλοντας την ανάγκη του μαζικού και παρατεταμένου αγώνα, αυτού που οδηγεί στη σύγκρουση με τους εκμεταλλευτές. Εκεί βρίσκεται η διέξοδος για την ανατροπή της επίθεσης.
Να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά και να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης στην εργατική τάξη και τους λαούς του κόσμου που παλεύουν για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.
Να στείλουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό του Ιράκ και στην ηρωική αντίστασή του για να διώξει τους Αμερικάνους και Βρετανούς καταχτητές από την πατρίδα του.
Να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης που παλεύουν για να διώξουν τους σιωνιστές καταχτητές από τις πατρίδες τους.
Να διαδηλώσουμε τη θέληση και την πάλη της εργατικής τάξης για έναν κόσμο ειρηνικό και αδελφωμένο για μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και καταπιεστές.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
Μαζική, παρατεταμένη, ανυποχώρητη πάλη
η διέξοδος για την ανατροπή της επίθεσης

Ταξική Πορεία