Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

1 Μαΐ 2007

Κόκκινη Πρωτομαγιά

Κόκκινη Πρωτομαγιά
Η ελπίδα στο Μέτωπο της Αντίστασης!

 

Και η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και συνολικά την ανθρωπότητα αλυσοδεμένη στο σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς. Το καπιταλιστικό σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση της εργασίας της πλειοψηφίας των ανθρώπων, στη νόμιμη κλοπή του ιδρώτα τους και της ζωής τους από μια ισχνή μειοψηφία, είναι η πηγή όλων των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και στο νέο αιώνα μας  ο άνθρωπος. Οι ιμπεριαλιστικοί κατακτητικοί πόλεμοι, οι γενοκτονίες ολόκληρων λαών, η φτώχεια και η πείνα για εκατομμύρια ανθρώπους, οι επιδημίες και η καταστροφή του περιβάλλοντος, είναι αποτελέσματα της κυριαρχίας του συστήματος του κέρδους και της ατομικής ιδιοκτησίας, σε όσα συλλογικά παράγει η κοινωνική πλειοψηφία.
Παρά τα πισωγυρίσματα  και τις ήττες, το προαιώνιο αίτημα για μια κοινωνία ισότητας και αδερφοσύνης, για έναν κόσμο που να βασίζεται στις ανθρώπινες ανάγκες, στη δικαιοσύνη, στην ελευθερία και στην ειρήνη, για μια κοινωνία σοσιαλιστική, παραμένει όχι μόνο επίκαιρο, αλλά αντικειμενικά βρίσκεται στον πυρήνα και των σημερινών αγώνων, των αντιστάσεων και των κινημάτων σε όλο τον πλανήτη.

 

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στην Ελλάδα αντιμέτωπους με την βάρβαρη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα, στις κατακτήσεις και στην καθημερινή ζωή τους με την πολιτική που ασκεί και η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η νεολαία, με πρωτοπόρο το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα βίωσε την αντιδραστική πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της καταστολής, βρέθηκε με ψηλά το κεφάλι στους δρόμους του αγώνα, έδωσε παραδείγματα για όλους, πέτυχε πολύ σημαντικές νίκες που μόνο οι μαζικοί, παρατεταμένοι και ανεξάρτητοι αγώνες φέρνουν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ή οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι θα σηκώσουν συλλογικά το ανάστημα τους, θα οργανωθούν και θα δυναμώσουν σε αγωνιστική και ταξική κατεύθυνση τα συνδικάτα και τα σωματεία τους και θα πυκνώσουν το Μέτωπο της Αντίστασης, ή θα υποστούν και την επόμενη περίοδο συντριπτικά χτυπήματα από την πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Η πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, το ξεπάτωμα των εργασιακών σχέσεων και η αντιασφαλιστική επιδρομή που ετοιμάζεται μετά τις εκλογές δεν θα σταματήσουν, αν δεν ορθωθεί ένα μαζικό κίνημα αντίστασης στους χώρους δουλειάς και ζωής. Αυτό το κίνημα όχι μόνο δεν θέλουν αλλά και εμποδίζουν να αναπτυχθεί οι ξεπουλημένες ηγεσίες των συνδικάτων, που έχουν υποταχτεί πλήρως και συναινούν στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το καθήκον αυτό πέφτει στους ώμους των τίμιων ταξικών αγωνιστών, στη βάση των συνδικάτων, των ριζοσπαστών εργατών και των δυνάμεων της επαναστατικής Αριστεράς.

 

Οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η πλειοψηφία της νεολαίας την επόμενη περίοδο δεν πρέπει να κάνουν καμία ανακωχή στα μέτωπα του αγώνα και της αντίστασης, στο όνομα των επερχόμενων εκλογών. Ίσα – ίσα το αντίθετο. Πρέπει να ετοιμαστούν για ένα γύρο σκληρής και διαρκούς μάχης ενάντια στα σχέδια που τα επιτελεία του κεφαλαίου έχουν έτοιμα στα συρτάρια τους, με κύρια μέτωπα την ανατροπή της αντιασφαλιστικής επίθεσης, την ανατροπή των αντιδραστικών νόμων στην Παιδεία και το ξεδίπλωμα διεκδικητικών κινητοποιήσεων για αυξήσεις στα μεροκάματα και στους μισθούς, για τα αυτονόητα δικαιώματα στην δουλειά και στην επιβίωση. Γιατί, όποια κυβέρνηση και αν προέλθει από τις κάλπες θα ακολουθήσει την ίδια και απαράλλαχτη πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παλιότερα και τώρα της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί, μια Αριστερά της πραγματικής αντίστασης και της ανατροπής δεν θα έρθει από τα εκλογικά ποσοστά και τον αριθμό των βουλευτών, όπως υποστηρίζουν οι δυνάμεις του ρεφορμισμού και του κοινοβουλευτικού κρετινισμού.

 

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τα εκατομμύρια των εργατών που βρίσκονται αυτές τις ώρες στους δρόμους όλου του πλανήτη τιμώντας αγωνιστικά την Κόκκινη Πρωτομαγιά. Στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική κατοχή, στον φασισμό  και  στην τρομοκρατία, απαιτώντας εθνική και κοινωνική απελευθέρωση. Ιδιαίτερα βρίσκεται αλληλέγγυο με τους πρωτοπόρους κομμουνιστές που σε δύσκολες συνθήκες στα τέσσερα σημεία του πλανήτη συνεχίζουν να πασχίζουν για την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση του επαναστατικού εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Καλεί στην δημιουργία του Μετώπου Αντίστασης από τα κάτω, μέσα στους αγώνες, κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες και στην υποταγή στα πολιτικά σχέδια ενσωμάτωσης της λαϊκής αγανάκτησης και οργής.

 

1 Μάη 2007
ΚΚΕ(μ-λ)