Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

21 Μαΐ 2007

Οχι στο ΝΑΤΟϊκό λιμάνι της Ν. Περάμου.

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο ΝΑΤΟϊκό λιμάνι της Ν. Περάμου και την απόφασή τους να αγωνιστούν για να μην κατασκευαστεί διατρανώνουν την Κυριακή 13/5 στις 11:30, στη Ν. Πέραμο, οι κάτοικοι του Δήμου Ελευθερών και της γύρω περιοχής.
Στο διάστημα από τη λαϊκή συνέλευση στις 22 Απρίλη μέχρι σήμερα, η Συντονιστική Επιτροπή προχώρησε σε μια σειρά από ενέργειες (ανακοινώσεις, συνεντεύξεις, συζητήσεις σε τηλεοπτικά μέσα, αφισοκολλήσεις, αναρτήσεις πανό κ.λπ.), προκειμένου να ενημερωθεί και να ενεργοποιηθεί ο κόσμος. Ετσι σήμερα δεν υπάρχει συνδικαλιστικός, κοινωνικός, εργασιακός, πολιτιστικός φορέας της περιοχής που να μην έχει εκδηλώσει την αντίθεσή του στο ΝΑΤΟϊκό λιμάνι, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος, που έδωσε τη συναίνεσή του (λέγοντας μάλιστα ότι, αφού τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν το ΝΑΤΟ πρέπει να γίνει το λιμάνι), να απομονωθεί και να αναγκαστεί να προσφύγει σε συκοφαντικές προσωπικές επιθέσεις κατά μελών της Επιτροπής.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού «Ελληνική Ασφάλεια και Αμυνα», σύμφωνα με το οποίο μελετάται η ενεργοποίηση παλιού στρατοπέδου της Δράμας, με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, για τη μεταφορά σ’ αυτό (και σε αντίστοιχα άλλων περιοχών της βόρειας Ελλάδας) πυρηνικού υλικού από τη βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι εξυφαίνονται επικίνδυνα σχέδια για το λαό μας, γεγονός που σημαίνει ότι ο αγώνας για τη μη κατασκευή του ΝΑΤΟϊκού λιμανιού στη Ν. Πέραμο πρέπει να συσπειρώσει ευρύτερες λαϊκές μάζες και όχι μόνο από το Δήμο Ελευθερών. Ετσι στην κινητοποίηση της Κυριακής υπάρχει συμμετοχή και από τη Δράμα, αλλά και από την Ξάνθη, όπου πρόσφατα συγκροτήθηκε σχετική πρωτοβουλία αγώνα.