Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

2 Μαΐ 2007

Αθώωση 49 συλληφθέντων της 8ης Μάρτη

Αθώοι για όλες τις κατηγορίες κρίθηκαν πανηγυρικά οι 49 από τους 62 συλληφθέντες της μεγαλειώδους φοιτητικής διαδήλωσης της 8ης Μαρτίου, την περασμένη Τρίτη 17 Απρίλη, ενώ ταυτόχρονα το δικαστήριο ζήτησε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να διερευνηθεί αν έγινε χρήση υπέρμετρης βίας από τους αστυνομικούς στους συλληφθέντες των επεισοδίων.
Οι συγκεκριμένοι 49, όλοι φοιτητές, αντιμετώπιζαν κατηγορίες χαρακτήρα πλημμεληματικού μεν, ξεκάθαρα πολιτικού δε, όπως η διατάραξη κοινής ειρήνης και η σύσταση συμμορίας. Από την πρώτη κίολας στιγμή της σύλληψής τους, η κυβέρνηση έδειξε πως ήθελε οπωσδήποτε την καταδίκη όλων των συλληφθέντων, καθώς οι προανακρίσεις στην ΓΑΔΑ πάρθηκαν κάτω από συνθήκες στέρησης όλων των πολιτικών και νομικών δικαιωμάτων τους, γεγονός που άφησε περιθώρια στην ασφάλεια να προκατασκευάσει κατηγορίες ανάλογα και με το προφίλ του καθενός. Κατά τη διάρκεια της δίκης των 49, έγινε φανερό από τις τεράστιες αντιφάσεις των μαρτύρων κατηγορίας, όλοι μέλη των σωμάτων καταστολής, πως καμία κατηγορία δεν ευσταθούσε πραγματικά, όμως παρ’όλα αυτά η τελική εισαγγελική πρόταση, εκπροσωπόντας βασικά την άποψη του πολιτικού κατεστημένου, επέμεινε στην καταδίκη των κατηγορουμένων.
Μέσω της ενοχοποίησης των 49 η κυβέρνηση και σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο προσπάθησε να καταδικάσει ολόκληρο το φοιτητικό κίνημα που επέλεξε το δρόμο της μαζικής σύγκρουσης με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές του, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον. Γι’αυτό και η θετική τελική απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί νίκη του φοιτητικού κινήματος, καθώς είναι φανερό πως επήλθε κάτω από το βάρος τον κινητοποιήσεων που συνεχίστηκαν με αμείωτο παλμό για αρκετές εβδομάδες μετά τις συλλήψεις, αλλά και της πλατιάς κίνησης αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε τόσο στους κόλπους του, όσο και σε κομμάτια του λαού. Καθώς, εκτός από τη φυσική παρουσία πλήθους κόσμου στα δικαστήρια συμπαραστεκόμενου στους φοιτητές κατά τις μέρες της δίκης, εκατοντάδες ήταν και τα ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από φοιτητικούς συλλόγους, συλλόγους εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και σωματείων εργαζομένων από όλη τη χώρα.
Η μικρή αυτή νίκη δίνει κουράγιο για τη συνέχιση της μαζικής πάλης της νεολαίας για τα δικαιώματά της και όλόκληρου του λαού για ένα καλύτερο μέλλον, σημαίνει πως μόνο αυτός ο δρόμος είναι ο πραγματικά νικηφόρος. Δε σημαίνει σε καμία περίπτωση, όμως, εφησυχασμό, καθώς ο οικοδόμος Βασίλης Στεργίου παραμένει προφυλακισμένος από τις 8 Μαρτη, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες, ενώ στο προσεχές διαστημα αναμένεται η δίκη άλλων 8 συλληφθέντων αγωνιστών φοιτητών στην ίδια πορεία, οι οποίοι κατηγορούνται για κακουργήματα.