Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Μαΐ 2007

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΚΕ(μ-λ)

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η προκλητική και εκδικητική προφυλάκιση του φοιτητή από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης με αφορμή τα γεγονότα μπροστά στην Φιλοσοφική Σχολή με βαριές και ανυπόστατες κατηγορίες αποτελεί μέρος της ρεβανσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης και των αστυνομικών-δικαστικών μηχανισμών ενάντια στο νικηφόρο φοιτητικό κίνημα. Ένα κίνημα που συγκλόνισε όλη την κοινωνική πλειοψηφία τους τελευταίους μήνες και κατάφερε να εμποδίσει σε σημαντικό βαθμό τα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης της Παιδείας. Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε σπίτια φοιτητών , οι απειλές παραβίασης του Πανεπιστημιακού Ασύλου και η γενικότερη προσπάθεια τρομοκράτησης και συκοφάντησης των αγωνιζόμενων φοιτητών με την συνέργια και των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Η κομματική οργάνωση σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ( μ-λ) καλεί στην άμεση δημιουργία ενός πλατιού μετώπου αλληλεγγύης φοιτητών, εργαζόμενων και δημοκρατικών πολιτών που θα απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση του φοιτητή και την άρση όλων των ανυπόστατων κατηγοριών. Πρωταγωνιστής σε αυτό το κίνημα πρέπει να είναι οι μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών σε όλη την Ελλάδα. Το κίνημα αυτό και πρέπει και μπορεί να υπερασπιστεί την μαζική συλλογική δράση , την ενότητα και την απομόνωση των πρακτικών που υποβοηθούν αντικειμενικά τις δυνάμεις καταστολής στην επιχείρηση τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος


Θεσσαλονίκη 7/5/2007