Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

6 Απρ 2007

Κατακραυγή για τη μαζική σφαγή στο Γκαούρ

ΝΕΠΑΛ

Την Τετάρτη 21 Μάρτη στην κέντρο της κοιλάδας, στο Γκαούρ, άνοιξε μια νέα σελίδα στις πολιτικές εξελίξεις στο Νεπάλ. Εδώ και καιρό οι αντιδραστικές, φιλοβασιλικές και με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών, κύρια των ΗΠΑ και της Ινδίας, δυνάμεις υποκινούν διάφορες συγκρούσεις εκμεταλλευόμενες το πολιτικό κενό που υπάρχει στη χώρα και την αδυναμία των αστικών κομμάτων και της σημερινής κυβέρνησης να ελέγξουν την κατάσταση.
Στο Γκαούρ, την ίδια μέρα και ώρα, οργανώθηκαν δύο διαφορετικές πολιτικές συγκεντρώσεις. Τη μία τη διοργάνωσε μια φιλοβασιλική μετωπική οργάνωση των Μαντέζις (εθνική κοινότητα που αφυπνίστηκε τελευταία στον Νότο και ζητά περισσότερη αυτονομία) και την άλλη η μετωπική οργάνωση του ΚΚΝ(Μ) στην περιοχή των Μαντέζις. Εγιναν κάποιες μικροσυμπλοκές που αποτέλεσαν το έναυσμα για την πραγματική σφαγή 29 ατόμων, 25 από τα οποία ήταν μέλη του ΚΚΝ(Μ).
Υπάρχουν καταγγελίες ότι χρησιμοποιήθηκαν συμμορίες του υποκόσμου, ντόπιες αλλά και από την Ινδία. Εκτός από αυτούς που πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ, οι υπόλοιποι ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου. Τις γυναίκες, αφού τις βίασαν ομαδικά, τις ακρωτηρίασαν (έκοψαν το στήθος τους -ένα έγκλημα «παραδειγματικής» βαρβαρότητας). Υπήρξαν άτομα που βρέθηκαν μέχρι και 8 χιλιόμετρα μακρύτερα (αφού δολοφονήθηκαν πετάχτηκαν στα κανάλια της περιοχής). To KKN(M) καταγγέλλει ότι αγνοείται η τύχη 50 μελών του.
Την Παρασκευή 23/3 έγινε η κηδεία των αγωνιστών σε μια ανοιχτή οργισμένη συγκέντρωση στο Κατμαντού και σε άλλες πόλεις με τη συμμετοχή και ένοπλων ανταρτών που βγήκαν από τα στρατόπεδα. Χιλιάδες λαού συμμετείχαν και απαίτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Γεγονός είναι ότι αυτή η σφαγή επιταχύνει τις διεργασίες και θα καθορίσει τις εξελίξεις στο άμεσο μέλλον στο Νεπάλ. Τις τελευταίες ώρες, μέσα στο βαρύ κλίμα που δημιούργησε η σφαγή και ύστερα από ένα αυστηρό τριήμερο τελεσίγραφο των Μαοϊκών προς την κυβέρνηση, στο οποίο απείλησαν την έναρξη μαζικών διαδηλώσεων, διεξάγονται διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση της προσωρινής κυβέρνησης. Τόσο η συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης όσο και ο καθορισμός των εκλογών για τη συντακτική συνέλευση έχουν καθυστερήσει με ευθύνη της κυβέρνησης και των αντιδραστικών δυνάμεων που προσπαθούν να εκτρέψουν τις εξελίξεις.