Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Απρ 2007

Με την Αντίσταση για μια Δίκαιη Ειρήνη στη Μέση Ανατολή!


Τελική απόφαση της συνδιάσκεψης στο Chianciano-Ιταλία*

Παλαιστίνη, Ιράκ, Λίβανος, Αφγανιστάν…
Υποστηρίξτε την Αντίσταση!
Νικήστε την αμερικάνικη αυτοκρατορία, τους ευρωπαίους συμμάχους της και τα ανδρείκελα τους στη Μέση Ανατολή!

Μια ιστορική μάχη διεξάγεται στη Μέση Ανατολή. Το αποτέλεσμα της θα καθορίσει το μέλλον της περιοχής και τελικά ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Η ιμπεριαλιστική επίθεση – με επικεφαλής τις ΗΠΑ, υποστηριζόμενη από τους άλλους ιμπεριαλιστές ληστές και υποβοηθούμενη από τους ντόπιους σατράπες – άρχισε με το Αφγανιστάν και κορυφώθηκε με την εισβολή στο Ιράκ. Η αποστολή της πηγαίνει πολύ πιο πέρα από την σταθεροποίηση της παραδοσιακής Δυτικής υπεροχής.
Ανακαλύπτοντας ξανά τις ενδογενείς του αποικιακές ορέξεις ο ιμπεριαλισμός προσπαθεί να ασκήσει άμεση και αδιαμφισβήτητη κυριαρχία.
Σ’ αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχει χώρος ούτε για κυβερνήσεις ούτε για έθνη που αρνούνται να υποταχτούν στον αμερικάνικο ιμπεριαλιστικό δεσποτισμό.
Ο ιμπεριαλισμός δικαιολόγησε τις επιθέσεις του ισχυριζόμενος ότι μάχεται την «τρομοκρατία» και ότι «εξάγει τη δημοκρατία» κινητοποιούμενος από τη θεωρία περί «σύγκρουσης πολιτισμών» και ξεκινώντας μια νέα σταυροφορία κατά του Ισλάμ. Όμως με τον όρο «τρομοκρατία» εννοούν κάθε λαϊκό απελευθερωτικό κίνημα και με τον όρο δημοκρατία εννοούν τις καμουφλαρισμένες δικτατορίες που συντηρούν στις υποταγμένες αραβικές χώρες.
Οι επιτιθέμενοι, αφού νίκησαν τις εχθρικές προς αυτούς κυβερνήσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, έμειναν με την εντύπωση ότι είχαν νικήσει.
Όμως αντιθέτως έδωσαν το ερέθισμα για τη δημιουργία ακλόνητων ένοπλων αντιστασιακών κινημάτων τα οποία – κερδίζοντας όλο και μεγαλύτερη λαϊκή στήριξη – όχι μόνο προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στους καταχτητές αλλά και ματαίωσαν όλα τα γεωστρατηγικά τους σχέδια.
Η ιρακινή αντίσταση, παρά την εχθρότητα της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας», βασιζόμενη στις δικές της δυνάμεις παίζει αποφασιστικό ρόλο. Δεν έχει μόνο βάλει τις βάσεις για τη μελλοντική εθνική απελευθέρωση αλλά έδωσε και σημαντική ώθηση σε όλες τις άλλες αντιστάσεις των καταπιεζόμενων λαών του κόσμου.
Γι’ αυτό καταδικάζουμε τις επίσημες προσπάθειες να απομονωθεί η Ιρακινή Αντίσταση. Καλούμε σε απομόνωση αυτές τις προσπάθειες και να απαιτούμε να αναγνωριστεί η Ιρακινή Αντίσταση ως η μόνη νόμιμη αντιπροσώπευση του Ιρακινού λαού!
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι, ενώ το Ιράν είναι υπο αμερικάνικη πολεμική απειλή, στηρίζει την κυβέρνηση ανδρεικέλων του Μαλίκι, που μαζί με την αμερικάνικη κατοχή, συνεχίζει να σφαγιάζει την Αντίσταση του ιρακινού λαού.
Η πολεμική κραυγή της ιρακινής Αντίστασης έδωσε παραπέρα ώθηση στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό ο οποίος, μετά από δεκαετίες ασταμάτητης Ιντιφάντα, ενέτεινε τον αγώνα του διώχνοντας τους Σιωνιστές από τη Γάζα και ψηφίζοντας εκείνες τις δυνάμεις που δεν προδίδουν τον ιστορικό στόχο της πλήρους απελευθέρωσης της Παλαιστίνης.
Το Σιωνιστικό κράτος, ο Κέρβερος του ιμπεριαλισμού, επιτέθηκε ακόμη μια φορά και εισέβαλε στο Λίβανο παραβιάζοντας τους διεθνείς νόμους. Ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν το συσχετισμό δυνάμεων υπερ τους. Αντιθέτως υπέστησαν μια συντριπτική ήττα. Η Λιβανέζικη Εθνική Αντίσταση, με επικεφαλής τη Χεζμπολά, κατέκτησε μια νίκη ιστορικής και στρατηγικής σημασίας που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στα σχέδια για τη «Νέα Μέση Ανατολή» που επεξεργάστηκαν οι ΗΠΑ και ο Σιωνισμός.
Καταδικάζουμε κάθε διεθνή προσπάθεια να αφοπλιστεί η Αντίσταση στο Λίβανο υπέρ του Ισραήλ και καταδικάζουμε τον αμερικάνικο και γαλλικό ρόλο στο να εμποδιστεί μια λύση στο εσωτερικό λιβανικό πρόβλημα με τη στήριξη μιας αντισυνταγματικής κυβέρνησης που δεν εκπροσωπεί το λαό.
Το αμερικάνικο καθεστώς τυφλωμένο ακόμη από την ύβρη των ιμπεριαλιστικών απαιτήσεων του, απάντησε με κλιμάκωση της πολεμοκαπηλίας του.
Ενώ στο Αφγανιστάν το ΝΑΤΟ άρχισε μια γενοκτονική επίθεση ενάντια στις απελευθερωμένες περιοχές, στο Ιράκ οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τα στρατεύματα κατοχής ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να σταματήσουν την προέλαση της αντίστασης, να στηρίξουν την κυβέρνηση ανδρεικέλων ενώ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τις συνεργαζόμενες εθνοφυλακές στην εντεινόμενη αδελφοκτόνα σύγκρουση ανάμεσα στις διαφορετικές συνιστώσες της εθνικής κοινότητας.
Στο Λίβανο, κάτω από την αιγίδα του διαβόητου ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και οι Σιωνιστές έχουν στείλει τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία με τα στρατεύματα τους σε μια προσπάθεια να τους αναμείξουν στα μόνιμα σχέδια τους για εξόντωση της εθνικής αντίστασης και ένταξη του Λιβάνου στην κυριαρχία τους.
Όσο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους δεν αποσύρουν τα στρατεύματα τους από τη Μέση Ανατολή, όσο δεν κλείνουν τις στρατιωτικές τους βάσεις και όσο δεν συγκρατούν τους Σιωνιστές δεν θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή. Κανένας λαός δεν κάνει ειρήνη με τους καταπιεστές του. Μια δίκαιη ειρήνη θα είναι δυνατή μόνο με τη νίκη των απελευθερωτικών κινημάτων. Για να νικήσουν οι αντιστάσεις χρειάζονται τη συγκεκριμένη στήριξη από όλες τις αντι-ιμπεριαλιστικές και δημοκρατικές δυνάμεις του κόσμου αλλά πρώτα απ΄ όλα πρέπει να ενοποιηθούν, να συντονιστούν και να συνεργαστούν στον αγώνα. Ο εχθρός είναι κοινός άρα και οι στόχοι τους.
Όλες οι προσπάθειες διάσπασης θα αποκρουστούν απ΄ όπου κι αν προέρχονται.
Θα παλέψουμε σκληρά για να κερδίσουμε με το μέρος μας τις δυνάμεις του αντιπολεμικού, αντικαπιταλιστικού και εργατικού κινήματος στον αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική και Σιωνιστική κατοχή μέσω της μαζικής δράσης και να τις ωθήσουμε σε μια αντι-ιμπεριαλιστική κατεύθυνση πλήρους υποστήριξης της Αντίστασης.
Παλεύουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο που χάραξε η Αντίσταση στην Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Λίβανο, παρέχοντας ουσιαστική στήριξη σ΄ αυτούς τους αγώνες και την ενότητα τους. Αυτή η ενότητα θα χτιστεί βήμα-βήμα μέσω ενός δικτύου αντι-ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κοινής δράσης με ανοιχτή τη δυνατότητα για την υλοποίηση των ελπίδων των καταπιεζόμενων λαών στο Βορρά και το Νότο, στη Δύση και την Ανατολή: μια ενιαία διεθνής αντι-ιμπεριαλιστική συμμαχία.

Κάτω η κατοχή - έξω όλα τα ξένα στρατεύματα!
Συντρίψτε το Σιωνισμό – για την πλήρη απελευθέρωση της Παλαιστίνης!
Σταματήστε το μόνιμο και προληπτικό πόλεμο της αμερικάνικης αυτοκρατορίας – όχι στις πολεμικές απειλές κατά του Ιράν και της Συρίας!
Η Ευρώπη θα πρέπει να σταματήσει την υποστήριξη της στην αμερικάνικη επιθετικότητα!
Ενάντια στις κυρώσεις του ΟΗΕ σε όσους δεν υποτάσσονται στις επιταγές της Δύσης!
Με την Αντίσταση προς ένα διεθνές αντι-ιμπεριαλιστικό μέτωπο!

*Εκδόθηκε από το προεδρείο της συνδιάσκεψης που οργανώθηκε από την επιτροπή Ιταλίας για ένα Ελεύθερο Ιράκ στην Διεθνής Συνδιάσκεψη, στο Chianciano Terme, στην Ιταλία στις 24-25 Μάρτη 2007, στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία από το ΚΚΕ(μ-λ)