Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Απρ 2007

«Είτε θα δώσουμε ζωή στα νεκρά αστέρια ή ο θάνατος θα έρθει στον κόσμο μας»*


ΤΟΥΡΚΙΑ- Ανακοίνωση του TKP/M-L

Προς όλους τους εργάτες και τους καταπιεσμένους λαούς του κόσμου

Χαιρετίζουμε το διεθνές προλεταριάτο, τα καταπιεσμένα έθνη και λαούς, τα αδερφά κομμουνιστικά κόμματα, τα επαναστατικά κόμματα και οργανώσεις, τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα και όλους τους πατριώτες που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και την αντίδραση με το επαναστατικό πνεύμα του Κομμουνισμού που δοξάζεται από την 8η Συνδιάσκεψη του Κόμματος μας!
Γιορτάζουμε την 35η επέτειο της ίδρυσης του Κόμματος μας με την διακήρυξη της 8ης Συνδιάσκεψης του Κόμματος μας που καταλήγει στον θρίαμβο του Μαρξισμού-Λενινισμού-Μαοϊσμού! Η 8η Συνδιάσκεψη του κόμματος μας της οποίας η ουσιαστική ατζέντα ήταν ο Λαϊκός Πόλεμος έκανε βήματα για το προχώρημα του αγώνα μας.
Η 8η Συνδιάσκεψη του Κόμματος μας αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τον Λαϊκό Πόλεμο που εφαρμόζεται από το Κόμμα μας που ιδρύθηκε από τον ηγέτη Σύντροφο Ιμπραήμ Καϊπάκαγια το 1972. αποτελεί την υλοποίηση των αλμάτων και του προχωρήματος το Κόμματος μας που δεσμεύεται από την πλευρά της Τουρκίας για τον αγώνα της παγκόσμιας προλεταριακής επανάστασης.
Οι ιμπεριαλιστές που υποτίθεται ότι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα και που θεωρούνται ότι εξουσίαζαν τον κόσμο όπως ήθελαν μέχρι χθες, δεν μπορούν να πιστέψουν την σημερινή τους απογοήτευση. Ο ανελέητος αγώνας και η αντίσταση των λαών ορθώνεται ενάντια στη λυσσαλέα ιμπεριαλιστική επιθετικότητα κάτω από την ηγεσία των ΗΠΑ.
Ο τέταρτος και ο έκτος χρόνος κατοχής στο Ιράκ και το Αφγανιστάν αντίστοιχα, έχουν εξελιχθεί σε τέλμα που βουλιάζει τους τυράννους εξαιτίας της αντίστασης των λαών. Στις μητροπόλεις του κόσμου, οι αλυσίδες των διαδηλώσεων των εργατών και των άλλων εργαζομένων συναντιούνται με τις εξεγέρσεις των «κολασμένων»που δυναμώνουν τη φλόγα της ανατροπής. Οι άνεμοι της ελευθερίας των λαών της Λατινικής Αμερικής τραντάζουν τα κάστρα των ιμπεριαλιστών και μεταφέρουν το σπουδαίο μήνυμα για τον σοσιαλιστικό κόσμο του μέλλοντος που προϋποθέτει την αποτίναξη της κυριαρχίας του ρεφορμισμού σήμερα. Η πορεία για την εξουσία κάτω από την ηγεσία των Μαρξιστικών-Λενινιστικών-Μαοϊκών κομμάτων κορυφώνεται. Οι νέες χώρες προστίθενται στις παλιές που πυροδοτούν τον Λαϊκό Πόλεμο. Η σημαία του Μαοϊσμού κυματίζει σε όλες τις ηπείρους. Η ιδεολογία, που θα γράψει την πορεία του αιώνα φαίνεται στην αρχή της διαδικασίας. Οι επόμενες μέρες θα αποδείξουν την ανάπτυξη αυτής της πραγματικότητας.

Προς το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και τα αδερφά Κομουνιστικά Κόμματα

Το Κόμμα μας, το ΚΚΤ(Μ-Λ), που προσπαθεί να αποτελεί μια έντιμη συνιστώσα του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος στην 35χρονη ιστορία του σύμφωνα με την αντίληψη του διεθνισμού, αποφάσισε να συνεχίσει τη δραστηριότητα του για το προχώρημα του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πνεύμα θυσίας στην 8η Συνδιάσκεψη του.
Η 8η Συνδιάσκεψη μας έχει ξεκάθαρο ότι η ιδεολογική πάλη ενάντια στο σύγχρονο ρεβιζιονισμό, τον τροτσκισμό, το ρεφορμισμό και κάθε είδους οπορτουνισμό και διαλυτική τάση δεν μπορεί να ξεχωρίζεται από την ταξική πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και κάθε είδους αντίδραση. Όποιος δεν καταφέρνει να διαλύσει την κομμουνιστική ιδεολογία στη υλική πραγματικότητα της ταξικής πάλης με φτωχά επιχειρήματα, προσπαθεί να την απαξιώσει με την δημαγωγία της «αλλαγής των συνθηκών» και εκφυλίζοντας την ουσία της με νοθείες. Εξαιτίας αυτής της πραγματικότητας, η ιδεολογική πάλη ενάντια σε διάφορα αστικά ρεύματα, που χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία είναι ένα από τα πρώτα καθήκοντα μας.
Στην υλοποίηση αυτού του καθήκοντος, με την χρησιμοποίηση των πλεονεκτημάτων της επιστήμης του Μαρξισμού –Λενινισμού –Μαοϊσμού , είναι σημαντικό να τονίσουμε κάποιες αντιλήψεις κλειδιά. Η πρώτη από αυτές τις αντιλήψεις είναι ο Λαϊκός Πόλεμος που αποτέλεσε την κύρια ατζέντα της 8ης Συνδιάσκεψης του Κόμματος μας. Η στρατηγική του Λαϊκού Πολέμου, που θα πρέπει να τον υπερασπιστούμε σαν τον οικουμενικό απελευθερωτικό δρόμο των μισο-αποικιακών χωρών θα έχει έναν καθοριστικό ρόλο στο προχώρημα της παγκόσμιας προλεταριακής επανάστασης με άλματα.
Το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα, που έφτασε στον 21ο αιώνα με πολλές δυσκολίες, οδηγεί την ανθρωπότητα στην καταστροφή μαζί με το ίδιο. Η μόνη δύναμη που μπορεί να το σταματήσει αυτό είναι οι επαναστάσεις κάτω από την ηγεσία του προλεταριάτου. Με την πλούσια εμπειρία του περασμένου αιώνα, οι καταπιεσμένοι λαοί του κόσμου κάτω από την ηγεσία του προλεταριάτου θα βάλουν τέλος στην κυριαρχία της βαρβαρότητας. Για αυτό και οι κομμουνιστές πρέπει να διεξάγουν έναν αγώνα που θα αναμετρηθεί με το χρόνο!

Κάτω ο ιμπεριαλισμός, ο φασισμός και κάθε είδους αντίδραση!
Ζήτω ο Μαρξισμός-Λενινισμός-Μαοϊσμός!
Ζήτω ο Προλεταριακός Διεθνισμός!

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας / Μαρξιστικό-Λενινιστικό
Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής
Απρίλης 2007
*είναι στίχοι από ένα ποίημα του κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ