Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Μαΐ 2008

Πρωτομαγιά 2008-Αθήνα

Θετική η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας

Με μια αξιόλογη σε όγκο και παλμό συγκέντρωση στην Ομόνοια και διαδήλωση προς τα γραφεία του ΣΕΒ και τη Βουλή τίμησε φέτος την Κόκκινη Πρωτομαγιά η «Πρωτοβουλία για τον Ταξικό Γιορτασμό της Πρωτομαγιάς» που συγκροτήθηκε στην Αθήνα από ταξικά εργατικά σχήματα, συλλογικότητες και ταξικούς συνδικαλιστές.
Στόχος της Πρωτοβουλίας ήταν η καταγγελία του υποταγμένου συνδικαλισμού των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και του τρόπου με τον οποίο ξεπούλησαν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, αλλά και της στάσης του ΠΑΜΕ το οποίο στη μάχη για το ασφαλιστικό απέδειξε για πολλοστή φορά (αλλά περίτρανα αυτή τη φορά) ότι όχι μόνο δεν έχει διάθεση να προωθήσει τους εργατικούς αγώνες και να συγκρουστεί με την αντεργατική πολιτική, αλλά ότι, όταν οι αγώνες αυτοί εκδηλώνονται πέρα από τη βούληση και τον έλεγχό του, δεν διστάζει να τους υπονομεύσει και να τους προβοκάρει όπως έκανε πρόσφατα με τον απεργιακό αγώνα της ΔΕΗ.
Η μαζικότητα της συγκέντρωσης εξέπληξε ευχάριστα πολλούς από τους συγκεντρωμένους, αλλά και από τους διοργανωτές, καθώς τόσο η «επέκταση» των πασχαλινών διακοπών για πολλούς εργαζόμενους όσο –κυρίως- η αγανάκτηση των εργαζομένων από τη στάση της συνδικαλιστικής ηγεσίας στο ασφαλιστικό και την υπογραφή της ξεδιάντροπης συλλογικής σύμβασης από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, προμήνυαν άμαζες συγκεντρώσεις. Μάλιστα, όλοι παραδέχονταν ότι η συγκέντρωση θα μπορούσε να μαζικοποιηθεί ακόμη περισσότερο, εάν η Πρωτοβουλία είχε συγκροτηθεί λίγο νωρίτερα ώστε να υπήρχαν περισσότερες ημέρες για την προπαγάνδισή της
Στη συγκέντρωση της Ομόνοιας μίλησαν ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου από την Ταξική Πορεία και το χώρο των νοσοκομείων, ο Άκης Αδαμόπουλος από την ΕΡΓΑΣ και το χώρο του ΕΟΜΜΕΧ, ο Αντώνης Δραγανίγος από το χώρο των μηχανικών και ο Τάκης Αλεξόπουλος, εργαζόμενος στο μετρό.
Τη συγκέντρωση στήριξαν το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΜΕΡΑ, η ΑΡΑΝ, η Εργατική Εξουσία και η ΕΣΕ, ενώ έντονη ήταν η παρουσία της νεολαίας, εργαζόμενης και φοιτητικής, τόσο στο κεντρικό πανώ της Πρωτοβουλίας όσο και στα πανώ των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ και της Νέας Βάρδιας.
Εντυπωσιακός ήταν και ο παλμός της διαδήλωσης που ακολούθησε, στην οποία μάλιστα φάνηκε ξεκάθαρα η μαζικότητα της κοινής αυτής προσπάθειας, η οποία μάλιστα ήταν ελάχιστα μικρότερη από αυτή της ΓΣΕΕ.
Εντυπωσιακή ήταν και η κάλυψη της συγκέντρωσης από τα ΜΜΕ της επόμενης ημέρας. Κυριολεκτικά… άφαντη, (με εξαίρεση μια προβοκατόρικη αναφορά της Ελευθεροτυπίας) καθώς όλοι ήταν απασχολημένοι αναζητώντας εξηγήσεις για το φιάσκο της ΓΣΕΕ στο Πεδίο του Άρεως!!!