Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Μαρ 2010

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. • ΑΡΑΝΑΡΑΣΕΚΚΕΚΚΕ(μ-λ) •
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΝΑΝΕΩΣΗΚομμουνιστική Οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ
ΝΑΡΟΚΔΕ ΣπάρτακοςΟΚΔΕΣΕΚ


Με μια πρωτόγνωρη σαρωτική επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα ο Γ. Παπανδρέου με τη συναίνεση ΝΔ-ΛΑΟΣ, ως εντεταλμένος Πρωθυπουργός των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και του μεγάλου κεφαλαίου, κήρυξε τον πόλεμο κατά του συνόλου των εργαζόμενων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και κατά της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Προχωρώντας στην εφαρμογή του τρίτου πακέτου του κακόφημου «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης», ενισχύοντας προκλητικά την ασύδοτη κερδοσκοπία του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου που ευθύνονται για την οικονομική κρίση και μετά τις ως τώρα σκληρές επιθέσεις κατά του κόσμου της εργασίας, ανήγγειλε:

το τσάκισμα όχι μόνο του 14ου αλλά και του 13ου μισθού, νέες εξοντωτικές περικοπές στα επιδόματα των δημόσιων υπαλλήλων ανοίγοντας το δρόμο για αντίστοιχες περικοπές εισοδημάτων και στον ιδιωτικό τομέα, πάγωμα και περικοπές των συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, νέα βαριά φορολογία σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα.

Δηλώνοντας ταυτόχρονα «Οι αποφάσεις μας είναι επιβεβλημένες, αλλά είναι μόνο η αρχή» ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε απροκάλυπτα τις προθέσεις της κυβέρνησης και των εντολοδόχων της για νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζόμενων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωσης των απολύσεων και ολοκληρωτικού κοινωνικού μεσαίωνα.


Αυτή η πολιτική δεν παίρνει διορθώσεις, αλλά ανατροπή. Αναδεικνύει περισσότερο παρά ποτέ τον βάναυσο ταξικό ρόλο της Ε.Ε. που αποδείχτηκε δύναμη κρούσης για να φορτωθεί η κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων. Γιαυτό απαιτείται συνολική πάλη κατά της ΕΕ μαζί με τους ευρωπαίους εργαζόμενους, ρήξη και αποδέσμευση απαυτήν.

Εμείς που υπογράφουμε την ανακοίνωση αυτή τασσόμαστε υπέρ της ανάπτυξης ενός γνήσιου ταξικού και αγωνιστικού ρεύματος μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, ενάντια στο κλίμα συναίνεσης και υποταγής που θέλει να επιβάλει το αστικό μπλοκ εξουσίας, σε αντιπαράθεση με τον αστικό, γραφειοκρατικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό αλλά και σε διάκριση με την ρεφορμιστική υπονόμευση και πολυδιάσπαση των δυνάμεων της εργατικής τάξης.

Καλούμε στην ευρύτερη κοινή δράση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και των εργαζόμενων μέσα στο μαζικό κίνημα.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!



ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. • ΑΡΑΝΑΡΑΣΕΚΚΕΚΚΕ(μ-λ)
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΚομμουνιστική Οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ
ΝΑΡΟΚΔΕ ΣπάρτακοςΟΚΔΕΣΕΚ