Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Μαρ 2010

Οταν οι εργαζόμενοι αντιστέκονται, οι δήμαρχοι αρχίζουν τις διώξεις Οι αγώνες των εργαζομένων, ο μόνος τρόμος των εργοδοτών!


Στο δήμο Συκεών, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που πρωτοστατεί στις πειθαρχικές διώξεις, στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του δήμου, στην εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας, στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, έφτασε στη δικαστική δίωξη των 17 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης για μια προκήρυξη!

Ο Δανιηλίδης είναι ο δήμαρχος που στο δήμο του στους παιδικούς σταθμούς δουλεύουν χωρίς σύμβαση, χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλιση, και όταν πήγε το ΙΚΑ για έλεγχο τους έβγαλε από το παράθυρο! Είναι αυτός που απειλεί με πειθαρχικό τους υπαλλήλους που θέλουν να δουλέψουν σύμφωνα με το ωράριό τους! Είναι αυτός που παρακολουθεί τους υπολογιστές όλου του προσωπικού! Είναι αυτός που όποτε γίνει παρέμβαση εργαζομένων με το σύλλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο βρίζει τους συνδικαλιστές «απατεώνες, αλήτες του πεζοδρομίου του βαρδάρη, χυδαιολόγους, συκοφάντες και τεμπέληδες» κ.λπ. και απειλεί τους εργαζόμενους που συμμετέχουν! Εξάλλου, πολλές φορές τοποθετήθηκε και δημόσια για τα κακά της μονιμότητας.

Στις 26 Μάρτη δικάζεται όλο το ΔΣ του συλλόγου ύστερα από μήνυσή του «για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου», για μια προκήρυξη! Γιατί κατά τη γνώμη του η ενημέρωση των εργαζομένων από το σωματείο, όταν αποκαλύπτει τη δράση του, είναι συκοφαντία. Η αλήθεια και το δίκιο δεν είναι συκοφαντία, είναι καθήκον των σωματείων για να στηρίζουν τα μέλη τους!

Στο ίδιο πνεύμα και για την ίδια προκήρυξη, εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική, ο δήμαρχος Ασσήρου Ράβναλης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, για την ίδια ανακοίνωση μηνύει τον πρόεδρο και το γραμματέα του συλλόγου, η δίκη γίνεται στις 24 Απρίλη. Κινητοποιείται γρήγορα ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ στις διώξεις!

Μια προκήρυξη του συλλόγου που κατήγγειλε την καταστρατήγηση ωραρίου εργαζομένων στο Δήμο Συκεών και την παράνομη μεταφορά σκουπιδιών σε άλλες χωματερές άλλων νομών, Σαββατοκύριακο, κατά την οποία δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο ασφάλειας για τους εργαζόμενους, όταν η χωματερή του νομού ήταν κλειστή από τον συνάδελφό του Δήμαρχο Ασσήρου Ράβναλη!

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε το δήμαρχο Θέρμης, Παπαδόπουλο, ΠΑΣΟΚ και αυτός, που πραγματικά πρωτοστατεί στις διώξεις εργαζομένων, ο οποίος έφερε μέλος του ΔΣ στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό! Και το τελευταίο διάστημα με συνοπτικότατες διαδικασίες επέβαλε πειθαρχική ποινή σε τρεις καθαρίστριες κράτησης μισθού 20 ημερών! Αυτή είναι η πολιτική τους.

Οποτε οι δήμαρχοι ενοχλούνται από τη δράση των εργαζόμενων και διαπιστώνουν ότι η άσκηση τρομοκρατίας από τη μεριά τους δεν αποφέρει τη χειραγώγηση και οι εργαζόμενοι αντιδρούν συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, απαντούν με πειθαρχικές διώξεις και μηνύσεις.

Γιατί αυτοί είναι μέρος του προσωπικού που θα εφαρμόσει τις πολιτικές που αποφασίζει η κυβέρνηση με τις υποδείξεις της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτοί είναι που εφάρμοσαν όλες τις ελαστικές σχέσεις πριν νομοθετηθούν, οι δήμοι είναι ο παράδεισος της ελαστικής και της μαύρης εργασίας.

Αυτό που τους τρομάζει στο πέρασμα των αντεργατικών μέτρων είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων. Γι' αυτό και η εργοδοτική τρομοκρατία γίνεται καθεστώς. Η ημερήσια διάταξη του πειθαρχικού συμβουλίου είναι γεμάτη από διώξεις εργαζομένων γιατί δεν συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις.

Θέλουν να μας έχουν τρομαγμένους και υποταγμένους, γιατί μας ετοιμάζουν κι άλλα μέτρα, για να μας βυθίσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.


Γιατί αυτοί θέλουν σωματεία συνομιλητές.

Οι εργαζόμενοι θέλουν το σωματείο όργανο στα χέρια τους για να οργανώνει τους αγώνες τους.

Αυτοί θέλουν το σωματείο να συνδιαμορφώνει αιτήματα μαζί τους.

Οι εργαζόμενοι θέλουν το σωματείο να διεκδικεί!

Αυτοί θέλουν να τσακίσουν τη θέληση για αγώνες και αντιστάσεις.

Οι εργαζόμενοι μπορούν μέσα από συλλογικές διαδικασίες να συγκροτήσουν την πάλη τους απέναντι στις προσπάθειες χειραγώγησης και τρομοκράτησης και οι διώξεις να γίνονται υπόθεση όλων των εργαζόμενων. Να έχουν νίκες και να είναι κινητήρια δύναμη για άλλους αγώνες.

Με συνελεύσεις, συσκέψεις να κάνουμε το συνδικαλισμό υπόθεση όλων των εργαζόμενων, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας, να δυναμώσουμε τη φωνή μας με την αλληλεγγύη, να κάνουμε το συνδικαλισμό ενοχλητικό για την κυβέρνηση και τους υποτελείς της.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΡΤΗ στις 9 ΤΟ ΠΡΩΙ.


Ψηφίσματα αλληλεγγύης σωματείων και συλλογικοτήτων να στέλνονται στα:

Mail σωματείου: HYPERLINK "mailto:syll-ota@otenet.gr" syll-ota@otenet.gr

Fax: 2310242478