Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

1 Μαρ 2010

Απεργιακή οργή ενάντια στην κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Θεσσαλονίκη


Με δύο μαζικές πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης που κατέληξαν στο Διοικητήριο, με μικρή χρονική διαφορά, κορυφώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση στις 24 Φλεβάρη. Από τον χώρο μπροστά στο Εργατικό Κέντρο ξεκίνησαν χιλιάδες διαδηλωτές, με μαζικά τα μπλοκ των εκπαιδευτικών, του σωματείου ιματισμού, των εργαζομένων στο λιμάνι, των ωρομισθίων, του κλάδου βιβλίου-χάρτου κ.λπ., καθώς και πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, επιτροπές ανέργων και φοιτητικοί σύλλογοι. Από το Άγαλμα Βενιζέλου ξεκίνησε η συγκέντρωση και διαδήλωση του ΠΑΜΕ. Και στις δύο συγκεντρώσεις έκδηλη ήταν η οργή των εργαζομένων για τη βάρβαρη, αντικοινωνική και αντεργατική επίθεση, καθώς και η απαίτηση για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μέχρι την πλήρη ανατροπή του Προγράμματος της λεγόμενης Σταθερότητας. Και στις δύο πορείες έντονη ήταν η καταδίκη της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και συχνά τα συνθήματα για την ανάγκη ανάπτυξης ασυμβίβαστων αγώνων.


Μπροστά στο Διοικητήριο κάηκαν για πρώτη φορά αρκετές σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ίδια ώρα που ακούγονταν οργισμένα συνθήματα ενάντια στην πολιτική της. Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν πρωτοβάθμια σωματεία και εκπαιδευτικοί μαζί με φοιτητές και συγκρότησαν μια μαζική προσυγκέντρωση και πορεία που έφτασε μέχρι την εξέδρα του Εργατικού Κέντρου φωνάζοντας συνθήματα καταδίκης της συνδικαλιστικής ηγεσίας. Τόσο στην προσυγκέντρωση στην Καμάρα όσο και στη διαδήλωση μαζικό και μαχητικό ήταν το μπλοκ της Ταξικής Πορείας, το οποίο καταλήγοντας στην είσοδο του Διοικητηρίου έκαψε μια μεγάλη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.