Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

29 Αυγ 2010

Στη ΔΕΘ “κοινωνικό πακέτο” παροχών προς το κεφάλαιο

Τις τελευταίες μέρες ο φιλοκυβερνητικός Τύπος κάνει συχνές αναφορές στο λεγόμενο πακέτο κοινωνικών παροχών που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.
Γράφουν πιο συγκεκριμένα: Σε βασικό εργαλείο ανάγεται το κοινοτικό πακέτο (ΕΣΠΑ), καθώς το μεγαλύτερο μέρος παραμένει αδιάθετο, προωθείται η άμεση αναθεώρησή του (θα γινόταν το 2011) ώστε να μεταφερθούν πόροι αξίας 2 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου προς άλλες δράσεις. Απορρίπτονται πλέον οι επιδοτήσεις για να προσληφθούν νέοι εργαζόμενοι και προκρίνονται δράσεις που θα έχουν στόχο να μη γίνουν απολύσεις για ένα διάστημα.
Να, λοιπόν, προκρίνοντας πιο ευνοϊκές επιλογές για την ενίσχυση των κεφαλαιοκρατών για να εισπράξουν τεράστια ποσά τα οποία υποτίθεται θα έπρεπε να πάνε στους εργαζόμενους.
Πακέτο κοινωνικών παροχών προς το κεφάλαιο και όχι προς τα λαϊκά στρώματα θα είναι αυτό που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ!