Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

29 Αυγ 2010

Για την απεργία στις μεταφορές

Μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού είχαμε μια σημαντική απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Στους δίκαιους αγώνες των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απάντησε με πολιτική επιστράτευση και με τους ροπαλοφόρους των ΜΑΤ. Οι επιδρομές των δυνάμεων καταστολής και η επιστράτευση είχαν στόχο το τσάκισμα των αγωνιστικών διαθέσεων των απεργών που διαπίστωναν τους κόπους μιας ζωής να εξαφανίζονται.
Η βρόμικη κυβερνητική προπαγάνδα και οι άθλιες συκοφαντίες σε βάρος των απεργών από τα ΜΜΕ και τους μεγαλοδημοσιογράφους είχαν σκοπό για άλλη μια φορά να διαμορφώσουν ρίγμα στη λαϊκή συμπαράσταση και την αλληλεγγύη. Ο αγώνας των απεργών ήταν δίκαιος και πρέπει στο μέλλον, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεσπάσουν σίγουρα σε διάφορους κλάδους να στηριχτούν και να ενισχυθούν από όλες τις εργατικές και λαϊκές δυνάμειςΟ αγώνας των ιδιοκτητών φορτηγών ήταν αγώνας για την επιβίωση, παρόμοιος μαυτόν που διεξάγουν χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου.