Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

29 Αυγ 2010

Τρεις νεκροί οικοδόμοι μέσα σε ένα μήνα στα Γιάννινα

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είχαμε τρεις εργατικές δολοφονίεςΑιτία είναι οι απάνθρωπες συνθήκες που εργάζονται στα εργοτάξια και στα γιαπιάΑναγκάζουν τους εργάτες να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και χωρίς στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας.
Πρόκειται πλέον για πλήρη αποθράσυνση των εργολάβων και των κατασκευαστικών εταιρειών που χωρίς να κρατούν καν τα προσχήματα δεν λογαριάζουν καθόλου την ανθρώπινη ζωήΣτη βάση της κερδοφορίας  τους δολοφονούν ανενόχλητα.
Παρά την αγανάκτηση που επικρατεί στο χώρο των οικοδόμων δεν κινήθηκε κανένας ούτε καν με μια απλή καταγγελίαΤο σωματείο οικοδόμων είναι πλήρως απονεκρωμένο με ευθύνη της διοίκησης του (ΠΑΜΕ). Η Ταξική Πορεία οικοδόμων από την πρώτη στιγμή κινήθηκε στην κατεύθυνση ανάδειξης και αποκάλυψης του ζητήματος  στους εργαζόμενους της πόληςμοιράζοντας ανακοινώσεις καταγγελίαςαναρτώντας πανό και συζητώντας με οικοδόμουςΗ μόνη λύσηη μόνη απάντηση που μπορεί και πρέπει να δοθεί από τους ίδιους τους οικοδόμους είναι η ενότητα και ο αγώνας με μαζική ενεργή συμμετοχή στα σωματεία κόντρα στον εργατοπατερισμό.  Να μετατραπούν τα σωματεία σε όργανα πάλης στα χέρια των εργαζόμενωνΜόνο έτσι οι εργαζόμενοι θα βάλουν φραγμό σε κάθε αντεργατική ενέργεια της εργοδοσίαςΜόνο έτσι οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να υπερασπίσουν το δικαίωμα στη δουλειάτην ασφάλιση.