Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

19 Απρ 2010

Ο λαός μας μπροστά στην ιστορική ευθύνη της μαζικής αντίστασης

«Ιμπεριαλιστές, ιδού ο λαός σας. Μπορείτε να τον εξοντώσετε!»

Ο λαός μας μπροστά στην ιστορική ευθύνη
της μαζικής αντίστασης

Στις μέρες μας εξελίσσεται η μεγαλύτερης έκτασης ταξική αντιπαράθεση των τελευταίων δεκαετιών. Η κυβέρνηση, με τη συνέργεια της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και την αηδιαστική εκστρατεία εξαπάτησης των ΜΜΕ, ολοκληρώνει το έγκλημα. Το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης –ως σύγχρονοι δωσίλογοι– παραδίδουν την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της χώρας δεμένους χειροπόδαρα στη διάθεση των πιο βάρβαρων και καταστροφικών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Αυτών που αποτελούν εγγυητές της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης. Αυτών που στο πέρασμά τους αφήνουν εικόνες κοινωνικής ερήμωσης και καταστροφής.

ΕΕ και ΔΝΤ –το ίδιο μισητοί– ανταγωνίζονται στη χώρα για το ποιος θα αποκομίσει περισσότερα οφέλη από την καταλήστευση των εργαζομένων και τη συντριβή των δικαιωμάτων τους.

Και το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης βρίσκεται σε οργασμό παραγωγής έργου ενάντια στον εχθρό λαό. Δεκάδες νομοσχέδια συντρίβουν τα δικαιώματα που έχουν μείνει, επεκτείνοντας τη φτώχεια, διαλύοντας την ασφάλιση, ανατρέποντας εκ βάθρων τις εργασιακές σχέσεις. Τίποτα, όμως, δεν ικανοποιεί τις φιλοδοξίες του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού που ετοιμάζονται για νέα πακέτα μέτρων για τα επόμενα χρόνια. Και καλούν σε μέτρα «μείωσης του χρέους», λες και η εργατική τάξη χρωστάει σε αυτούς που την κλέβουν μια ζωή!

Το σύστημα φοβάται κοινωνικές εκρήξεις και έχει δίκιο. Γιατί ξέρει καλύτερα από εμάς ότι η καπιταλιστική κρίση θα εντείνεται έτσι ή αλλιώς. Γιατί ξέρει καλύτερα από εμάς ότι η χώρα είναι πεδίο ανταγωνισμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Γιατί ξέρει καλύτερα από εμάς ότι η επίθεση στο λαό όχι μόνο δεν έχει τέλος, αλλά βαθαίνει όλο και περισσότερο.

Κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται και πιο φανερό ότι η κοινωνία της κρίσης, της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης ΔΕΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΊΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΦΤΙΑΣΙΔΏΝΕΤΑΙ, αλλά ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!

Κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται και πιο φανερό ότι ο εργαζόμενος λαός της χώρας είναι υποχρεωμένος να ανακαλύπτει ξανά, μέσα από τους αγώνες του, την ανάγκη πολιτικοποίησης και οργάνωσής του στα ανώτερα δυνατά επίπεδα.

Κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται και πιο φανερό ότι η λύση δεν θα έρθει μέσα από τη σύνταξη «εποικοδομητικών προτάσεων» προς το σύστημα, ούτε από το τι θα ψηφίζει κανείς στις διάφορες εκλογές, αλλά μέσα από τη διαμόρφωση μαζικών λαϊκών αγώνων και συγκροτήσεων ανεξάρτητων από το σύστημα και τους μηχανισμούς του, μέσα από το δυνάμωμα της πλατιάς κοινής δράσης λαού και εργαζομένων για την ανατροπή των μέτρων και του «Προγράμματος Βαρβαρότητας».

Αυτά είναι τα ιστορικά καθήκοντα που θέτει η σημερινή πραγματικότητα σε κάθε εργαζόμενο και νέο που έρχεται αντιμέτωπος με την ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική κόλαση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΏΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΌΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΌΔΟΥ!

ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΗ!

ΚΆΤΩ ΤΟ «ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΑΡΒΑΡΌΤΗΤΑΣ»!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΈΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΉ ΕΠΊΘΕΣΗ!

ΕΞΩ Η Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΑΠΌ ΤΗ ΧΏΡΑ!

ΕΞΩ Η ΕΛΛΆΔΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ!

ΚΚΕ(μ-λ)

Τηλ.210-3303639

www.kkeml.gr

cpgml@otenet.gr