Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Απρ 2010

α ανατρέψουμε τα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης!

Να ανατρέψουμε τα μέτρα

ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης!

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ!

Η

φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και το λαό στη χώρα μας αντιμέτωπους με το σημαντικότερο ταξικό πόλεμο των τελευταίων δεκαετιών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συμπαράσταση ΝΔ και ΛΑΟΣ και με την εποπτεία και τις πιέσεις των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, σέρνει το χορό μιας λυσσασμένης επίθεσης χωρίς όρια στα δικαιώματα; του κόσμου της εργασίας.

Το κεφάλαιο τα θέλει όλα και το εννοεί! Θέλει την καθολική υποταγή της εργατικής τάξης και τη μετατροπή της σε ένα είδος ζωντανού «εξαρτήματος» της καπιταλιστικής μηχανής που θα το χρησιμοποιούν όσο και όποτε θέλουν, και θα του πετούν ψίχουλα ίσα για να συντηρείται, για να ’ναι αποδοτικό και να μην καταστρέφεται πρόωρα.

Γι' αυτό και η ληστοσυμμορία δεν σταματά στις περικοπές στο εισόδημα των δημοσίων υπάλληλων. Τα επόμενα πακέτα μέτρων είναι εδώ και αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Φοροληστεία στο εισόδημα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων εισοδημάτων. Κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης-περίθαλψης. Διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, μειώσεις μισθών, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση αποζημιώσεων απόλυσης, επέκταση της ανεργίας, της επισφάλειας και της αβεβαιότητας.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τους λαούς σε όλο τον πλανήτη αντιμέτωπους με τις δυνάμεις του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού κόσμου που για να ξεπεράσουν τη κρίση του σάπιου συστήματός τους έχουν εξαπολύσει την πιο άγρια και σε μαζική κλίμακα επίθεση. Ταυτόχρονα, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για την ανακατανομή των αγορών και των σφαιρών επιρροής -και μέσα στο πλαίσιο της κρίσης τους- έχουν πάρει λυσσαλέα μορφή που μπορεί να οδηγήσει και στον όλεθρο πολεμικών αναμετρήσεων.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τους λαούς, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, να αναμετρούνται με τις δυνάμεις της καταστροφής –το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα– και να προωθούν όλο και πιο μαχητικούς και μαζικούς αγώνες για να αντισταθούν και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη ζωή, για ένα καλύτερο αύριο.

ΣΤΈΛΝΟΥΜΕ ΜΉΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ στους εργάτες όπου γης που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

ΣΤΈΛΝΟΥΜΕ ΜΉΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ στα ένοπλα επαναστατικά κινήματα στη ζώνη των θυελλών που παλεύουν για την κοινωνική απελευθέρωση και το σοσιαλισμό.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την αστική τάξη να παρακαλάει τα δυο βασικά της στηρίγματα (ΗΠΑ-ΕΕ) για βοήθεια στην κρίση που μαστίζει τον ντόπιο καπιταλισμό, και την κυβέρνηση να δείχνει αποφασισμένη να επιβάλει «το νόμο και την τάξη», ανά πάσα στιγμή, ώστε να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού και να ελέγξει κοινωνικές ταραχές ανάλογες του Δεκέμβρη του 2008.

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να τους δείξουμε ότι την πραγματική δύναμη την έχουν ο λαός και οι εργαζόμενοι, όταν βγαίνουν μαζικά στους δρόμους για να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις του συστήματος και με στόχο τη νίκη! Τώρα που οι δυνάμεις του συστήματος σαν οδοστρωτήρας καταργούν τις καταχτήσεις και τα δικαιώματά μας είναι παραπάνω από αναγκαίο να βγούμε άμεσα, μαζικά και αποφασιστικά στους δρόμους και να βροντοφωνάξουμε:

ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΆΜΕ ΤΊΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑΝ. Το κεφάλαιο μάς χρωστάει τον απλήρωτο ιδρώτα μας.

ΔΙΑΔΗΛΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΉ ΜΑΣ, ΑΓΩΝΙΖΌΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΟΥΝ ΤΑ ΜΈΤΡΑ ΤΟΥΣ.

ΠΑΛΕΎΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΎΓΟΥΝ ΑΠΌ ΤΗ ΧΏΡΑ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΕΕ!

Η αντίσταση για την ανατροπή των μέτρων ΔΝΤ-ΕΕ- κυβέρνησης είναι σε αυτή τη φάση το ιστορικό καθήκον της εργατικής τάξης και του λαού μας. Οι μαζικές και νικηφόρες αντιστάσεις ενάντια στις πολιτικές του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού είναι αυτές που θα ανοίξουν νέους δρόμους στην ταξική αναμέτρηση για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού συστήματος, την επανάσταση και το σοσιαλισμό!

ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΜΟΥΣΕΙΟ 11:00 π.μ.

ΚΚΕ(μ-λ)

1η Μάη 2010Τηλ.210-3303639

www.kkeml.gr

cpgml@otenet.gr