Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

25 Απρ 2010

Εκδήλωση-συζήτηση της Ταξικής Πορείας

«Η επιτήρηση του ΔΝΤ, τα νέα δεσμά και η απάντηση του εργατικού κινήματος»


Η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να βάλει τη χώρα κάτω από την επιτήρηση του ΔΝΤ, αποτελεί το επιστέγασμα, τη δραματική κατάληξη της αντιδραστικής αντεργατικής και αντιλαϊκής επιχείρησης που ξεκίνησε εδώ και μήνες με στόχο τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Η πλήρης υποδούλωση της χώρας στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και τα όργανά του -το ΔΝΤ και την ΕΕ- θέτει σε εφαρμογή τα πιο εφιαλτικά σενάρια.

Σε αυτή τη συγκυρία, τα καθήκοντα για τους εργαζόμενους και το κίνημά τους, μπαίνουν σε νέα βάση, πιο επιτακτικά. Η συγκρότηση των αντιστάσεών τους, η οργάνωση και μαζικοποίηση των αγώνων για την ανατροπή της βαρβαρότητας που φέρνει η εμπλοκή του ΔΝΤ, και με δεδομένη την υπονομευτική στάση της συνδικαλιστικής ηγεσίας σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πρέπει να αποτελέσει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.

Γι’ αυτό το λόγο, αλλά και μπροστά στο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς -που αποκτά πλέον και μια νέα διάσταση- η Ταξική Πορεία διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση στο Κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 28 Απριλίου, στις 7:00 το απόγευμα με θέμα: «Η επιτήρηση του ΔΝΤ, τα νέα δεσμά και η απάντηση του εργατικού κινήματος».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Δημήτρης Γκόβας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αθήνας

Σπύρος Παπακωνσταντίνου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ

Σταύρος Σκεύος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Wind

Ντίνος Σουρμελής, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών «Λαρισαϊκός»

Αγγελική Φατούρου, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ από τις Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πάνος Χουντής, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά

καθώς και συνδικαλιστές από το χώρο των ΟΤΑ, των φροντιστηρίων κ.ά.