Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Απρ 2010

Διεθνές Συμπόσιο της Νέας Δημοκρατικής Νεολαίας Τουρκίας

Στις 24 Απρίλη διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη το συμπόσιο της Νέας Δημοκρατικής Νεολαίας που αφορούσε κατά κύριο λόγο την επίθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην εκπαίδευση και ειδικότερα τις οδηγίες της Μπολόνια και τις τελευταίες ντιρεκτίβες που προσπαθούν να εφαρμόσουν σε όλες τις χώρες-μέλη.

Στο συμπόσιο συμμετείχαν διεθνείς αντιπροσωπείες από αρκετά μέρη της Ευρώπης, όπως το διεθνές κίνημα φοιτητών από την Αυστρία και τη Γερμανία, νέοι της Attik από Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία και το RKJV από την Αυστρία. Παρών στις διαδικασίες αυτές έδωσαν και οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, προσπαθώντας να μεταφέρουν μια εικόνα από τα ελληνικά δεδομένα της εφαρμογής των ευρωπαϊκών μέτρων. Η διά βίου εκπαίδευση, η αξιολόγηση, ο ΚΕΧΑΕ, το εθνικό πλαίσιο προσόντων και τα credits πιάστηκαν από όλες τις τοποθετήσεις. Κοινό συμπέρασμα ήταν η προσπάθεια των ντόπιων και ιμπεριαλιστικών κεφαλαίων να πετάξουν έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία μεγάλα κομμάτια της νεολαίας και να δημιουργήσουν ένα πανεπιστήμιο όπου πολλοί λίγοι θα μπορούν να αντεπεξέλθουν και όσοι καταφέρνουν να αποφοιτήσουν θα διαμορφώνονται σύμφωνα με τις βάρβαρες ανάγκες της αγοράς.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι εξελίσσεται μια τέτοια διαδικασία αυτόν τον καιρό όχι μόνο στη γειτονική Τουρκία αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, ξεδιπλώνονται αντιστάσεις και καταλήψεις πανεπιστημίων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης αλλά και στην εφαρμογή της οδηγίας της Μπολόνια. Είναι σημάδι του καιρού, δείχνει τις διαθέσεις της νεολαίας να παλέψει αλλά και τη συνολικότερη αντιπαράθεση απέναντι στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

Για τις Αγωνιστικές Κινήσεις ήταν και είναι ζητούμενο η σύσφιξη τέτοιων αγωνιστικών δεσμών και η διεθνοποίηση των αντιστάσεων σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.