Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Απρ 2010

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας Οικοδόμων

Με τις γνωστές ιδιοκτησιακές, για το κίνημα, λογικές των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, στήνονται εκλογές βίας και νοθείας στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αρτας.

Τα γεγονότα, με τη σειρά, έχουν ως εξής:

1) Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του συνδικάτου, στην τελευταία συνεδρίασή του, όρισε εκλογές τριών (!) ημερών για τις 18,19,20 Απρίλη. Κάτι θα ξέρουν οι συνδικαλιστές μας περισσότερο από όλους τους λαούς της γης που εκλέγουν κυβερνήσεις αυθημερόν. Αν το συγκρίνουμε με τις 30 μέρες που κάνει εκλογές το συνδικάτο της Αθήνας, πρέπει να λέμε και ευχαριστώ. Σ΄ αυτή την συνεδρίαση δεν κατέβηκε διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για να ψηφιστεί και ξαφνικά εμφανίζεται απολογισμός στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση.

Ποιοι τον ψήφισαν άραγε;

2) Στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση στις 12 Απρίλη, η τρίτη μετά από δύο αναβολές, που συμμετείχαν 24 συνάδελφοι οικοδόμοι –τέτοια «ταξική» συγκρότηση έχει το σωματείο– η πλειοψηφία της Διοίκησης αρνήθηκε να εκλεγεί απ΄ αυτή η εφορευτική επιτροπή που θα αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών. Προφανώς μέτρησαν και δεν τους έβγαιναν τα κουκιά! Διέλυσαν παράνομα τη Γ.Σ. και κάλεσαν τις παρατάξεις να φέρουν τις υποψηφιότητές τους για τις εκλογές του σωματείου μέχρι την Τετάρτη 14 Απρίλη.

Σε ποιόν, άραγε, θα κατατεθούν αυτές οι υποψηφιότητες; Στο προηγούμενο Δ.Σ. που έχει λήξει η θητεία του, σύμφωνα με το καταστατικό; Σε διορισμένη εφορευτική επιτροπή από το ΠΑΜΕ;

Ο καθένας φαντάζεται τι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με τέτοια εφορευτική επιτροπή. Τέτοιες μεθοδεύσεις θυμίζουν μαύρες εποχές στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα (εποχές Καρακίτσου).

Και όλα αυτά, έγιναν κάτω από το βλέμμα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων που ήταν προσκεκλημένος στη Γ.Σ. και φυσικά δεν τα απέτρεψε.

Η Ταξική Πορεία Οικοδόμων καταγγέλλει αυτές τις πραξικοπηματικές λογικές, που πηγάζουν από τη λογική που διακατέχει το ΠΑΜΕ και θεωρεί το εργατικό κίνημα ιδιοκτησία, το σωματείο δικό του σπίτι. Που όταν αυτή η λογική κινδυνεύει να εκτεθεί ή να ανατραπεί από την διάθεση για συμμετοχή των εργαζόμενων στις διαδικασίες των σωματείων, τότε καταφεύγουν σε πρακτικές βίας και νοθείας. Οπως αυτές που έγιναν στη Γ.Σ. του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Η Ταξική Πορεία Οικοδόμων δε θα δεχτεί να μπει το Συνδικάτο στο «γύψο», όπως θέλουν μερικοί. Καλεί όλους τους συναδέλφους οικοδόμους να αντιδράσουν σ΄ αυτές τις μεθοδεύσεις. Η λύση δεν είναι στο σιχτίρισμα και την απαξίωση του σωματείου. Αυτό επιδιώκουν και αυτοί που σήμερα έχουν κάνει το συνδικάτο βιλαέτι τους. Η λύση είναι η συμμετοχή, η μαζικοποίηση των διαδικασιών του σωματείου, η συμμετοχή στους αγώνες που πρέπει να έχουν οι οικοδόμοι, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, για να ανατρέψουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Η Ταξική Πορεία Οικοδόμων καλεί τους συναδέλφους οικοδόμους να καταδικάσουν και με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές του σωματείου αυτούς που το κατάντησαν σφραγίδα και μαγαζί μικροπολιτικών επιδιώξεων.


Αρτα 14/4/2010


Ταξική Πορεία Οικοδόμων