Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Απρ 2010

Λαϊκές πρωτοβουλίες για την ανατροπή των μέτρων

ΥΜΗΤΤΟΣ

«Ανοιχτή πρωτοβουλία κατοίκων ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα», συγκροτήθηκε στο Δήμο Υμηττού μετά από πρωτοβουλία των Λαϊκών Αγωνιστικών Κινήσεων Υμηττού. Στην ανοιχτή πρωτοβουλία συμμετέχει το σωματείο του Δήμου και δυνάμεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και αγωνιστές που συμμετέχουν σε μαζικούς χώρους. Η πρωτοβουλία πραγματοποίησε ήδη το προηγούμενο διάστημα παρέμβαση και πορεία με πανό στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, εισπράττοντας πολύ θετική ανταπόκριση και πολλά χειροκροτήματα. Εκδηλώσεις και παρεμβάσεις προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ενταχθούν στην ανοιχτή πρωτοβουλία περισσότεροι κάτοικοι και φορείς. Το βασικό στίγμα της πρωτοβουλίας περιγράφεται στα παρακάτω αποσπάσματα της προκήρυξης-ανακοίνωσης που μοιράστηκε στην παρέμβαση της 25ης Μάρτη. «…Τα μέτρα αυτά δε θα είναι τα τελευταία. Ερχονται πολύ σκληρότερα. Στόχος τους δεν είναι τα διάφορα «ρετιρέ», όπως λένε για να εφυσηχάσουμε, αλλά τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις χρόνων! Ετοιμάζονται ακόμα πιο βαθιές περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση των απολύσεων και μείωση των αποζημιώσεων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και της υγειονομικής περίθαλψης και πολλά ακόμα.» Αναφέρει επίσης ότι: «Τα μέτρα αυτά δεν θα μείνουν στο δημόσιο τομέα. Θα έρθουν ακόμα σκληρότερα στον ιδιωτικό τομέα, στο αμέσως επόμενο διάστημα… Τα νέα μέτρα θα είναι μόνιμου χαρακτήρα. … ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ. Η ανταγωνιστική κόντρα μεταξύ των ΗΠΑ και των ισχυρών της ΕΕ, οι οικονομικές και πολιτικοστρατιωτικές αντιπαραθέσεις των μεγάλων γερακιών προσπαθούν να μετακυλίσουν το κόστος της κρίσης στις πλάτες των αδύναμων χωρών και κατ’ επέκταση του λαού τους» Επίσης η ανακοίνωση αναφέρει: «ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ πρέπει να βρει μπροστά της ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ, ΜΑΖΙΚΕΣ και ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ… Να βροντοφωνάξουμε με κάθε ευκαιρία, στις γειτονιές μας, τις δουλειές μας και στο κέντρο της Αθήνας ότι ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Να βγούμε στους ξανά και ξανά στους δρόμους! Να οικοδομήσουμε τους όρους και τους συσχετισμούς για την ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής επίθεσης»…

Θεσσαλονίκη: Λαϊκή συνέλευση στην Τούμπα ενάντια στα μέτρα

Με αφορμή τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και τη βάρβαρη επίθεση στο σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων, κάτοικοι της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε και δημιουργήσαμε την «Πρωτοβουλία Κατοίκων». Μέσα από συσκέψεις-συζητήσεις που έγιναν και την ανταλλαγή απόψεων όλο τον τελευταίο μήνα, η πρωτοβουλία προσανατολίζει την κίνηση της σε τρία επίπεδα: Ενημέρωση του κόσμου – αντιπληροφόρηση στην πλύση εγκεφάλου που κάνουν τα μέσα προπαγάνδας και τα παπαγαλάκια του συστήματος. Αλληλεγγύη σε όσους και από όποια θέση γίνουν θύματα αυτής της άγριας επίθεσης (απολυμένοι, κατασχέσεις, εξώσεις κ.λπ.) Κινητοποιήσεις του λαού και παρεμβάσεις για την δημιουργία και ενίσχυση εστιών αντίστασης.
Για να πάρουν όλα αυτά «σάρκα και οστά» η πρωτοβουλία καλεί όλους τους κατοίκους της Τούμπας σε ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Κυριακή 18 Απριλίου 2010 και ώρα 7:00 το απόγευμα, στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ). Με αφίσα και μαζικό μοίρασμα του καλέσματος, που κάναμε στη γειτονιά, θέλουμε να καλέσουμε όλο το λαό να εκφράσει το θυμό και την οργή του. Γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουμε και στο κάλεσμα: «ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να δεχτούμε ότι έχουμε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ευθύνη και ότι πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες της κρίσης. ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ . ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να συμμετέχουμε στο «εθνικό μέτωπο» της κυβέρνησης και των προθύμων , που θέλουν εμείς να τρώμε τη σάρκα μας και άλλοι «πατριώτες», στο όνομα της κρίσης, να κερδίζουν εκατομμύρια . ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να μας λιώσουν οι μυλόπετρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.»

Συγκρότηση ανοικτής πρωτοβουλίας αγώνα στην Ελευσίνα

Με πρωτοβουλία της τοπικής ΕΛΜΕ και με την παρουσία εργαζομένων από διαφόρους εργασιακούς χώρους (Ελληνικά Πετρέλαια-βιοτεχνίες της περιοχής-διδασκαλικός σύλλογος-νοσοκομείο Ελευσίνας), αλλά και από το νεολαιίστικο στέκι της Ελευσίνας, έγιναν στο χώρο του πνευματικού κέντρου του Δήμου Ελευσίνας δυο διαδοχικές συναντήσεις, με σκοπό τη συγκρότηση επιτροπής αγώνα με στόχο την πάλη για την ανατροπή του προγράμματος και του συμφώνου σταθερότητας της κυβέρνησης και των μέτρων που το υλοποιούν. Η επιτροπή που συγκροτήθηκε προσδιόρισε το χώρο δράσης της στην ευρύτερη περιοχή του Θριάσου πεδίου (Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μάνδρα, Μαγούλα), αποφάσισε να προχωρήσει σε μια εκδήλωση-συζήτηση στον Ασπρόπυργο στις 27 Απρίλη, προγραμματίζει τις εξορμήσεις της, ενώ μπήκε στη διαδικασία να συζητήσει τις παρεμβάσεις της ενόψει της Πρωτομαγιάς, ζήτημα, ωστόσο, που θα ξανασυζητηθεί, μιας και υπάρχουν αποκλίνουσες εκτιμήσεις.

Συνάντηση στην Αγία Βαρβάρα για κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης

Με πρωτοβουλία της Αγωνιστικής Κίνησης Αντι-ΘΕΣΕΙΣ Αγίας Βαρβάρας καλέστηκαν στην Αγία Βαρβάρα δημοτικές παρατάξεις, σύλλογοι εργαζομένων, σχήματα, κοινωνικοί χώροι και εργαζόμενοι από τους γύρω Δήμους. Στη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 14 Απριλίου συμμετείχαν: η Συμπαράταξη για τον Ανθρωπο και την Πόλη (Αγία Βαρβάρα), η Ανάπλαση Αιγάλεω, η Ανάσα (Αιγάλεω) οι Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις, εργαζόμενος από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω και από τον κοινωνικό χώρο από το στέκι του Κορυδαλλού. Η πρόταση που έγινε αφορούσε τη δυνατότητα πραγματοποίησης κινητοποίησης-διαδήλωσης στους Δήμους Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας και Κορυδαλλού, ενάντια στα μέτρα που έχει πάρει και συνεχίζει να εξαγγέλλει η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους, που οι συνέπειές τους έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή των εργαζόμενων και ολόκληρου του λαού. Γι’ αυτό η ανάγκη να δημιουργηθεί από τους εργαζόμενους ένα μέτωπο αντίστασης στα μέτρα είναι άμεση και επιτακτική. Αυτό που συμφωνήθηκε είναι να βγει ένα κάλεσμα για κινητοποίηση το πρώτο 10ήμερο του Μάη, αλλά και να ακολουθήσει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στην οποία θα συμμετέχουν και τα σωματεία, σύλλογοι και φορείς (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογος εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.ά) που έχουν ήδη συστήσει πρωτοβουλία με αντίστοιχη δράση το προηγούμενο αλλά και το επόμενο διάστημα στους Δήμους της Δυτικής Αττικής. Στη νέα αυτή συνάντηση θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να γίνει μια από κοινού προσπάθεια για δράση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και θα καταλήξει η ημερομηνία της διαδήλωσης.

Η καταστολή των κατοίκων στο Αποπηγάδι Χανίων και τα γκάλοπ που αποθεώνουν τις Α.Π.Ε.

Την ίδια ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής Αποπηγάδι στα Χανιά ξυλοκοπιούνται, συλλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν σε μόνιμη βάση τα ΜΑΤ και την τρομοκρατία στο δίκαιο αγώνα τους, κόντρα στους (νεοεισερχόμενους με μανία στον πολλά κέρδη υποσχόμενο χώρο της ηλεκτροπαραγωγής) καρχαρίες, σαν την Αιολική Μουσούρων, και ενώ καμία κυβερνητική ή μη κυβερνητική οργάνωση ή κατασκεύασμα δεν τολμά να πει ανοιχτά πως έχουν άδικο οι κάτοικοι... Την ίδια ώρα που οι καρχαρίες ετοιμάζονται με ευνοϊκές ρυθμίσεις, επιδοτήσεις και πανάκριβα τιμολόγια ρεύματος για τους καταναλωτές να εφορμήσουν πανελλαδικά στο χώρο της ενέργειας στο πλαίσιο της όντως πολλά υποσχόμενης γι’ αυτούς πράσινης ανάπτυξης... Αυτήν την ώρα, την Τετάρτη 14/4, βγαίνει στον Τύπο δημοσκόπηση – παραγγελία της WWF Ελλάς που όχι μόνο δείχνει συντριπτική προτίμηση των Ελλήνων στις ΑΠΕ έναντι του λιγνίτη και ιδιαίτερα της πυρηνικής ενέργειας, όπως είναι φυσικό, μα εντέχνως και με βάση την ακριβοπληρωμένη καμπάνια τους εμφανίζουν ένα συντριπτικό ποσοστό στη δημοσκόπηση να μην έχει πρόβλημα με τις ανεμογεννήτριες ή τα ηλιακά πάρκα ακόμη και δίπλα στο σπίτι του! Ο κόσμος βέβαια δεν χάζεψε, και αυτό φαίνεται εκεί όπου το ζήτημα τίθεται συγκεκριμένα, όπως στο Αποπηγάδι. Ομως η τρομοκρατική καμπάνια της WWF και άλλων χρόνια τώρα για την κλιματική αλλαγή και ότι θα σωθούμε τάχα απ’ αυτήν με τις ΑΠΕ και με άλλες πράσινες κονόμες των καρχαριών, η ωραιοποίηση των ανεμογεννητριών ή των ηλιακών πάρκων (που όταν συγκεντρώνονται στην κλίμακα που θέλουν οι καρχαρίες κάθε άλλο παρά ανώδυνα πράγματα είναι) και, τέλος, η εκβιαστική απειλή της πυρηνικής ενέργειας, που και αυτή προτείνεται από κάποιους σαν πράσινη λύση, οδηγούν τον κοσμάκη μέσα στη ζάλη του από τη συνολικότερη λαίλαπα να παγιδεύεται στα στημένα τους γκάλοπ. Ομως ο κόσμος δεν χάζεψε. Κανένας δεν θέλει να ζει ανάμεσα σε θορυβώδεις ανεμογεννήτριες ή σε τεράστια ηλιακά πάρκα με καθρέπτες. Κανένας δεν χαρίζει τη γη που κληρονόμησε και που ζει σ’ αυτήν και (όσο ζει) απ’ αυτήν. Και κανένας, όταν ρωτηθεί με τα πραγματικά δεδομένα, δεν συμφωνεί να χρυσοπληρώνει τα τιμολόγια της ΔΕΗ για χάρη της πράσινης κονόμας των καρχαριών ή των πράσινων προστίμων των ιμπεριαλιστών που αλίμονο αν πιστέψουμε πως νοιάζονται για τον πλανήτη… Οσο για τους καρχαρίες, είναι ανάγκη ο λαός ν’ αρχίσει, με κεντρικό ζήτημα την ανατροπή του σταθεροποιητικού προγράμματος, να τους ξεδοντιάζει, αλλιώς θα πέφτει συνεχώς θύμα στα γκάλοπ και πολύ περισσότερο στα σαγόνια τους.