Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Απρ 2010

α ανατρέψουμε τα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης!

Να ανατρέψουμε τα μέτρα

ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης!

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ!

Η

φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και το λαό στη χώρα μας αντιμέτωπους με το σημαντικότερο ταξικό πόλεμο των τελευταίων δεκαετιών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συμπαράσταση ΝΔ και ΛΑΟΣ και με την εποπτεία και τις πιέσεις των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, σέρνει το χορό μιας λυσσασμένης επίθεσης χωρίς όρια στα δικαιώματα; του κόσμου της εργασίας.

Το κεφάλαιο τα θέλει όλα και το εννοεί! Θέλει την καθολική υποταγή της εργατικής τάξης και τη μετατροπή της σε ένα είδος ζωντανού «εξαρτήματος» της καπιταλιστικής μηχανής που θα το χρησιμοποιούν όσο και όποτε θέλουν, και θα του πετούν ψίχουλα ίσα για να συντηρείται, για να ’ναι αποδοτικό και να μην καταστρέφεται πρόωρα.

Γι' αυτό και η ληστοσυμμορία δεν σταματά στις περικοπές στο εισόδημα των δημοσίων υπάλληλων. Τα επόμενα πακέτα μέτρων είναι εδώ και αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Φοροληστεία στο εισόδημα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων εισοδημάτων. Κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης-περίθαλψης. Διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, μειώσεις μισθών, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση αποζημιώσεων απόλυσης, επέκταση της ανεργίας, της επισφάλειας και της αβεβαιότητας.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τους λαούς σε όλο τον πλανήτη αντιμέτωπους με τις δυνάμεις του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού κόσμου που για να ξεπεράσουν τη κρίση του σάπιου συστήματός τους έχουν εξαπολύσει την πιο άγρια και σε μαζική κλίμακα επίθεση. Ταυτόχρονα, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για την ανακατανομή των αγορών και των σφαιρών επιρροής -και μέσα στο πλαίσιο της κρίσης τους- έχουν πάρει λυσσαλέα μορφή που μπορεί να οδηγήσει και στον όλεθρο πολεμικών αναμετρήσεων.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τους λαούς, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, να αναμετρούνται με τις δυνάμεις της καταστροφής –το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα– και να προωθούν όλο και πιο μαχητικούς και μαζικούς αγώνες για να αντισταθούν και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη ζωή, για ένα καλύτερο αύριο.

ΣΤΈΛΝΟΥΜΕ ΜΉΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ στους εργάτες όπου γης που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

ΣΤΈΛΝΟΥΜΕ ΜΉΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ στα ένοπλα επαναστατικά κινήματα στη ζώνη των θυελλών που παλεύουν για την κοινωνική απελευθέρωση και το σοσιαλισμό.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την αστική τάξη να παρακαλάει τα δυο βασικά της στηρίγματα (ΗΠΑ-ΕΕ) για βοήθεια στην κρίση που μαστίζει τον ντόπιο καπιταλισμό, και την κυβέρνηση να δείχνει αποφασισμένη να επιβάλει «το νόμο και την τάξη», ανά πάσα στιγμή, ώστε να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού και να ελέγξει κοινωνικές ταραχές ανάλογες του Δεκέμβρη του 2008.

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να τους δείξουμε ότι την πραγματική δύναμη την έχουν ο λαός και οι εργαζόμενοι, όταν βγαίνουν μαζικά στους δρόμους για να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις του συστήματος και με στόχο τη νίκη! Τώρα που οι δυνάμεις του συστήματος σαν οδοστρωτήρας καταργούν τις καταχτήσεις και τα δικαιώματά μας είναι παραπάνω από αναγκαίο να βγούμε άμεσα, μαζικά και αποφασιστικά στους δρόμους και να βροντοφωνάξουμε:

ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΆΜΕ ΤΊΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑΝ. Το κεφάλαιο μάς χρωστάει τον απλήρωτο ιδρώτα μας.

ΔΙΑΔΗΛΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΉ ΜΑΣ, ΑΓΩΝΙΖΌΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΟΥΝ ΤΑ ΜΈΤΡΑ ΤΟΥΣ.

ΠΑΛΕΎΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΎΓΟΥΝ ΑΠΌ ΤΗ ΧΏΡΑ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΕΕ!

Η αντίσταση για την ανατροπή των μέτρων ΔΝΤ-ΕΕ- κυβέρνησης είναι σε αυτή τη φάση το ιστορικό καθήκον της εργατικής τάξης και του λαού μας. Οι μαζικές και νικηφόρες αντιστάσεις ενάντια στις πολιτικές του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού είναι αυτές που θα ανοίξουν νέους δρόμους στην ταξική αναμέτρηση για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού συστήματος, την επανάσταση και το σοσιαλισμό!

ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΜΟΥΣΕΙΟ 11:00 π.μ.

ΚΚΕ(μ-λ)

1η Μάη 2010Τηλ.210-3303639

www.kkeml.gr

cpgml@otenet.gr


Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα

Τηλ. 210-3303639, Fax 210-3815597

www.kkeml.gr e-mail: cpgml@otenet.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!

Οργή και αγανάκτηση πλημμυρίζει τους εργαζόμενους και τις λαϊκές μάζες η νέα αντιλαϊκή εφόρμηση που προανήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατεντολή του ΔΝΤ και της ΕΕ. Οι «στέρεες βάσεις» που φαντασιώνεται ο πρωθυπουργός και τα χειρότερα που δήθεν απέτρεψε προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Αντίθετα έχουν άμεση σχέση με τις βλέψεις των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, που μέσω των μηχανισμών τους επιχειρούν να αλυσοδέσουν το λαό και τους εργαζόμενους της χώρας, να ισοπεδώσουν κάθε κατάκτηση, κάθε δικαίωμα.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, να ορθώσουν αγωνιστικό φραγμό στην καταιγιστική αυτή επίθεση. Να συγκρουστούν με την πολιτική που προωθούν οι νέοι «κοτζαμπάσηδες» της κυβέρνησης, μαζί με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Γιατί το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και οι ντόπιοι υποτελείς του δεν θα σταματήσουν, εάν δεν τους σταματήσουν οι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες.

Επιπλέον, το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη νέα κατασταλτική δράση των αστυνομικών δυνάμεων που με βία και χημικά προσπάθησαν να διαλύσουν την άμεση αγωνιστική απάντηση σωματείων και συνδικαλιστικών σχημάτων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Εάν τα αστικά επιτελεία θεωρούν ότι έτσι θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων ή ότι θα καλύψουν τη δυσωδία της πολιτικής τους είναι γελασμένοι.

Και την αγωνιστική απάντηση θα την πάρουν τόσο στην Εργατική Πρωτομαγιά, όσο και στην πανεργατική απεργία στις 5 Μάη και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ!


ΟΛΟΙ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ
ΣΤΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΣΤΟ
ΜΟΥΣΕΙΟ


27 Απρ 2010

Διεθνές Συμπόσιο της Νέας Δημοκρατικής Νεολαίας Τουρκίας

Στις 24 Απρίλη διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη το συμπόσιο της Νέας Δημοκρατικής Νεολαίας που αφορούσε κατά κύριο λόγο την επίθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην εκπαίδευση και ειδικότερα τις οδηγίες της Μπολόνια και τις τελευταίες ντιρεκτίβες που προσπαθούν να εφαρμόσουν σε όλες τις χώρες-μέλη.

Στο συμπόσιο συμμετείχαν διεθνείς αντιπροσωπείες από αρκετά μέρη της Ευρώπης, όπως το διεθνές κίνημα φοιτητών από την Αυστρία και τη Γερμανία, νέοι της Attik από Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία και το RKJV από την Αυστρία. Παρών στις διαδικασίες αυτές έδωσαν και οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, προσπαθώντας να μεταφέρουν μια εικόνα από τα ελληνικά δεδομένα της εφαρμογής των ευρωπαϊκών μέτρων. Η διά βίου εκπαίδευση, η αξιολόγηση, ο ΚΕΧΑΕ, το εθνικό πλαίσιο προσόντων και τα credits πιάστηκαν από όλες τις τοποθετήσεις. Κοινό συμπέρασμα ήταν η προσπάθεια των ντόπιων και ιμπεριαλιστικών κεφαλαίων να πετάξουν έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία μεγάλα κομμάτια της νεολαίας και να δημιουργήσουν ένα πανεπιστήμιο όπου πολλοί λίγοι θα μπορούν να αντεπεξέλθουν και όσοι καταφέρνουν να αποφοιτήσουν θα διαμορφώνονται σύμφωνα με τις βάρβαρες ανάγκες της αγοράς.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι εξελίσσεται μια τέτοια διαδικασία αυτόν τον καιρό όχι μόνο στη γειτονική Τουρκία αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, ξεδιπλώνονται αντιστάσεις και καταλήψεις πανεπιστημίων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης αλλά και στην εφαρμογή της οδηγίας της Μπολόνια. Είναι σημάδι του καιρού, δείχνει τις διαθέσεις της νεολαίας να παλέψει αλλά και τη συνολικότερη αντιπαράθεση απέναντι στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

Για τις Αγωνιστικές Κινήσεις ήταν και είναι ζητούμενο η σύσφιξη τέτοιων αγωνιστικών δεσμών και η διεθνοποίηση των αντιστάσεων σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.


26 Απρ 2010

Έφυγε ο αγωνιστής της αγροτιάςκαι στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ) Χρήστος Μπενέκης

Έφυγε πρόωρα από κοντά μας, την Κυριακή 25 του Απρίλη σε ηλικία 50 ετών, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, ο αγωνιστής της αγροτιάς και στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ) Χρήστος Μπενέκης.Ο σ. Χρήστος γεννήθηκε το 1960 στο χωριό Κρανιά του Ν. Καρδίτσας από γονείς φτωχούς αγρότες και από μικρή ηλικία εντάχθηκε στην αριστερά και στο λαϊκό κίνημα.
Αναδείχτηκε σε αγροτικό στέλεχος πρώτης γραμμής και για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του χωριού του. Πρωτοπόρος λαϊκός αγωνιστής, οργανωτής και καθοδηγητής της αγροτιάς, γνήσιος κομμουνιστής έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις μικρές και μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών τόσο στο Ν. Καρδίτσας όσο και πανελλαδικά. Ο θάνατός του αποτελεί δυσαναπλήρωτη απώλεια για το κίνημα της αγροτιάς αλλά και για την οργάνωσή του το ΚΚΕ(μ-λ).
Στη σύντροφό του Γίτσα και στους οικείους του, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

25-4-2009

Το Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ)

25 Απρ 2010

1η ΜΑΗ: Κάτω το πρόγραμμα βαρβαρότητας!

Εκδήλωση-συζήτηση της Ταξικής Πορείας

«Η επιτήρηση του ΔΝΤ, τα νέα δεσμά και η απάντηση του εργατικού κινήματος»


Η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να βάλει τη χώρα κάτω από την επιτήρηση του ΔΝΤ, αποτελεί το επιστέγασμα, τη δραματική κατάληξη της αντιδραστικής αντεργατικής και αντιλαϊκής επιχείρησης που ξεκίνησε εδώ και μήνες με στόχο τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Η πλήρης υποδούλωση της χώρας στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και τα όργανά του -το ΔΝΤ και την ΕΕ- θέτει σε εφαρμογή τα πιο εφιαλτικά σενάρια.

Σε αυτή τη συγκυρία, τα καθήκοντα για τους εργαζόμενους και το κίνημά τους, μπαίνουν σε νέα βάση, πιο επιτακτικά. Η συγκρότηση των αντιστάσεών τους, η οργάνωση και μαζικοποίηση των αγώνων για την ανατροπή της βαρβαρότητας που φέρνει η εμπλοκή του ΔΝΤ, και με δεδομένη την υπονομευτική στάση της συνδικαλιστικής ηγεσίας σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πρέπει να αποτελέσει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.

Γι’ αυτό το λόγο, αλλά και μπροστά στο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς -που αποκτά πλέον και μια νέα διάσταση- η Ταξική Πορεία διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση στο Κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 28 Απριλίου, στις 7:00 το απόγευμα με θέμα: «Η επιτήρηση του ΔΝΤ, τα νέα δεσμά και η απάντηση του εργατικού κινήματος».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Δημήτρης Γκόβας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αθήνας

Σπύρος Παπακωνσταντίνου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ

Σταύρος Σκεύος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Wind

Ντίνος Σουρμελής, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών «Λαρισαϊκός»

Αγγελική Φατούρου, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ από τις Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πάνος Χουντής, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά

καθώς και συνδικαλιστές από το χώρο των ΟΤΑ, των φροντιστηρίων κ.ά.


19 Απρ 2010

Ο λαός μας μπροστά στην ιστορική ευθύνη της μαζικής αντίστασης

«Ιμπεριαλιστές, ιδού ο λαός σας. Μπορείτε να τον εξοντώσετε!»

Ο λαός μας μπροστά στην ιστορική ευθύνη
της μαζικής αντίστασης

Στις μέρες μας εξελίσσεται η μεγαλύτερης έκτασης ταξική αντιπαράθεση των τελευταίων δεκαετιών. Η κυβέρνηση, με τη συνέργεια της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και την αηδιαστική εκστρατεία εξαπάτησης των ΜΜΕ, ολοκληρώνει το έγκλημα. Το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης –ως σύγχρονοι δωσίλογοι– παραδίδουν την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της χώρας δεμένους χειροπόδαρα στη διάθεση των πιο βάρβαρων και καταστροφικών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Αυτών που αποτελούν εγγυητές της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης. Αυτών που στο πέρασμά τους αφήνουν εικόνες κοινωνικής ερήμωσης και καταστροφής.

ΕΕ και ΔΝΤ –το ίδιο μισητοί– ανταγωνίζονται στη χώρα για το ποιος θα αποκομίσει περισσότερα οφέλη από την καταλήστευση των εργαζομένων και τη συντριβή των δικαιωμάτων τους.

Και το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης βρίσκεται σε οργασμό παραγωγής έργου ενάντια στον εχθρό λαό. Δεκάδες νομοσχέδια συντρίβουν τα δικαιώματα που έχουν μείνει, επεκτείνοντας τη φτώχεια, διαλύοντας την ασφάλιση, ανατρέποντας εκ βάθρων τις εργασιακές σχέσεις. Τίποτα, όμως, δεν ικανοποιεί τις φιλοδοξίες του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού που ετοιμάζονται για νέα πακέτα μέτρων για τα επόμενα χρόνια. Και καλούν σε μέτρα «μείωσης του χρέους», λες και η εργατική τάξη χρωστάει σε αυτούς που την κλέβουν μια ζωή!

Το σύστημα φοβάται κοινωνικές εκρήξεις και έχει δίκιο. Γιατί ξέρει καλύτερα από εμάς ότι η καπιταλιστική κρίση θα εντείνεται έτσι ή αλλιώς. Γιατί ξέρει καλύτερα από εμάς ότι η χώρα είναι πεδίο ανταγωνισμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Γιατί ξέρει καλύτερα από εμάς ότι η επίθεση στο λαό όχι μόνο δεν έχει τέλος, αλλά βαθαίνει όλο και περισσότερο.

Κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται και πιο φανερό ότι η κοινωνία της κρίσης, της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης ΔΕΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΊΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΦΤΙΑΣΙΔΏΝΕΤΑΙ, αλλά ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!

Κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται και πιο φανερό ότι ο εργαζόμενος λαός της χώρας είναι υποχρεωμένος να ανακαλύπτει ξανά, μέσα από τους αγώνες του, την ανάγκη πολιτικοποίησης και οργάνωσής του στα ανώτερα δυνατά επίπεδα.

Κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται και πιο φανερό ότι η λύση δεν θα έρθει μέσα από τη σύνταξη «εποικοδομητικών προτάσεων» προς το σύστημα, ούτε από το τι θα ψηφίζει κανείς στις διάφορες εκλογές, αλλά μέσα από τη διαμόρφωση μαζικών λαϊκών αγώνων και συγκροτήσεων ανεξάρτητων από το σύστημα και τους μηχανισμούς του, μέσα από το δυνάμωμα της πλατιάς κοινής δράσης λαού και εργαζομένων για την ανατροπή των μέτρων και του «Προγράμματος Βαρβαρότητας».

Αυτά είναι τα ιστορικά καθήκοντα που θέτει η σημερινή πραγματικότητα σε κάθε εργαζόμενο και νέο που έρχεται αντιμέτωπος με την ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική κόλαση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΏΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΌΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΌΔΟΥ!

ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΗ!

ΚΆΤΩ ΤΟ «ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΑΡΒΑΡΌΤΗΤΑΣ»!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΈΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΉ ΕΠΊΘΕΣΗ!

ΕΞΩ Η Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΑΠΌ ΤΗ ΧΏΡΑ!

ΕΞΩ Η ΕΛΛΆΔΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ!

ΚΚΕ(μ-λ)

Τηλ.210-3303639

www.kkeml.gr

cpgml@otenet.gr

22 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

22 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Να δυναμώσουμε τους αγώνες

για την ανατροπή του «Προγράμματος Βαρβαρότητας»

ενάντια στα δεσμά ΕΕ - ΔΝΤ

Δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τίποτε όρθιο! Στο στόχαστρό τους έχουν βάλει το σύνολο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας. Η επίθεση που ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες όχι μόνο δεν ανακόπτεται, αλλά επιταχύνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Μετά τα μέτρα της 3ης Μάρτη που οδήγησαν στη δραματική περικοπή μισθών και επιδομάτων και την αύξηση της ληστείας σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, ήρθε το νομοσχέδιο της νέας φοροεπιδρομής, για να πάρουν σειρά τα λεγόμενα «διαρθρωτικά» μέτρα:

Το νομοσχέδιο-τερατούργημα που ισοπεδώνει το δικαίωμα στην ασφάλιση και την περίθαλψη.

Το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις που νομιμοποιεί και επεκτείνει τον εργασιακό μεσαίωνα.

Το χτύπημα της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ευθεία αμφισβήτηση των συλλογικών συμβάσεων.

Το προχώρημα των ιδιωτικοποιήσεων και της κατάργησης των ΔΕΚΟ.

Η επέκταση της ασυδοσίας του κεφάλαιου, μέσα από την κατάργηση των ορίων απολύσεων, των αποζημιώσεων κ.λπ.

Και σαν επιστέγασμα όλων αυτών, η πλήρης υποδούλωση στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και τα όργανά του, την ΕΕ και το ΔΝΤ, το αλυσόδεμα του λαού στα πιο εφιαλτικά σενάρια.

Θέλουν το λαό και τους εργαζόμενους υποταγμένους, χωρίς δικαιώματα, άβουλα εργαλεία στα συμφέροντα του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού, χωρίς τη δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης, φοβισμένους, διασπασμένους, να αναζητά ο καθένας μοναχός του την «τύχη» του σ’ ένα τοπίο γενικευμένης φτώχειας, ανεργίας κι εξαθλίωσης. Και να θεωρεί ότι αυτό είναι μονόδρομος, ότι αυτός ο κόσμος «δεν μπορεί να πάει αλλιώς». Να σκύψει το κεφάλι στις εντολές του ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και όλων των ντόπιων υποτακτικών τους, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ. Να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα την άθλια προπαγάνδα των ΜΜΕ και του κάθε καλοθρεμμένου κονδυλοφόρου. Να νιώσει συνυπεύθυνος για την κρίση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Και να πέσει στην παγίδα να αναζητά «προτάσεις» και «λύσεις» για ένα σύστημα που έχει τη βάση του στην εκμετάλλευση και την καταστροφή. Για ένα σύστημα που δεν μεταρρυθμίζεται, δεν διορθώνεται, αλλά ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!!!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΆΡΗ!!! Λαός και εργαζόμενοι, μπορούμε και πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας! Να αντισταθούμε! Να βάλουμε φραγμό στα εφιαλτικά τους σχέδια! Να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά-αντεργατικά τους μέτρα και το «Πρόγραμμα Βαρβαρότητας». Να αρνηθούμε τους «μονόδρομους» που θέλουν να μας επιβάλουν. Να κάνουμε πραγματικότητα τους φόβους τους! ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ! ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ! Γιατί η υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν θέλει να κάνει τίποτε, αλλά κάνει και ό,τι περνάει από το χέρι της για να σαμποτάρει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Γιατί η διασπαστική, τυχοδιωκτική τακτική του ΠΑΜΕ και η προσπάθειά του να υποβαθμίσει την κρισιμότητα της επίθεσης αυτής, όχι μόνο είναι αδιέξοδη, αλλά δίνει και χέρι βοήθειας στην αστική τάξη, υπονομεύει την κοινή δράση, τη συγκρότηση του απαραίτητου ενιαίου μετώπου ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ενάντια στα μέτρα. ΓΙΑΤΊ ΣΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΎΕΙ ΚΑΝΈΝΑΣ!

ΕΞΩ Η Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!

ΚΑΤΩ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ»!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11 πμ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 10 πμ

Ταξική Πορεία

18 Απρ 2010

Πρόχειρη μετάφραση των αιτημάτων των απεργών πείνας στο κέντρο κράτησης της Σάμου

(οι παρενθέσεις είναι επεξηγηματικές, δεν αποτελούν μέρος του αρχικού κειμένου)

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Από όλους τους κρατουμένους:

Προς τo συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNHRC) και τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα:

Θέμα: S.O.S.

α) Ξεκινήσαμε την απεργία πείνας επειδή έχουμε πολλά προβλήματα. 2 ομάδες προσφύγων μεταφέρθηκαν από το κέντρο κράτησης της Σάμου. Η πρώτη ομάδα πριν από 19 μέρες. Τους πήραν με χειροπέδες στην Αθήνα. Εμειναν εκεί 2 μέρες σε κρατητήριο, μετά τους μετέφεραν σε άλλη φυλακή κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. (Βένα;) Το δέυτερο γκρουπ, μεταφέρθηκε στις 9 Απρίλη 2010, πριν από 4 μέρες, με την ίδια τακτική, πάλι σε κρατητήριο στην Αθήνα. Από τότε έχουμε χάσει τα ίχνη τους, δεν έχουμε νέα ή πληροφορίες. Ζητάμε τα στοιχειώδη μας δικαιώματα. Τώρα όλοι εδώ είμαστε σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Κάποιοι από μας σκέφτονται την αυτοκτονία, αν δεν ελευθερωθούμε σύντομα, γιατί είμαστε μάλλον το επόμενο γκρούπ (προς απέλαση). Ζητάμε απελευθέρωση με τους παρακάτω όρους:

- Επίσημα χαρτιά (διοικητικής απέλασης) σφραγισμένα και υπογεγραμμένα

- Εισιτήριο μεταφοράς (για Αθήνα) στα χέρια μας

- Να φύγουμε ελεύθεροι από το κέντρο (όχι με συνοδεία αστυνομίας και χειροπέδες)

- Να φύγουμε με παρουσία εκπροσώπου των ηνωμένων εθνών ή άλλης διεθνούς οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δικηγόρου, και εκπροσώπων του τύπου και των ΜΜΕ

- Χωρίς βία από καμία πλευρά

β) Είναι παράνομο να μας εξαναγκάζουν να υπογράφουμε χαρτιά εδώ στο κέντρο χωρίς να είναι μεταφρασμένα σε γλώσσα που καταλαβαίνουμε. Κανείς δεν ήρθε εδώ στο κέντρο να μας εξηγήσει (τα δικαιώματά μας και την κατάσταση) στη γλώσσα μας. Δεν υπάρχει μεταφραστής.

γ) Ζητάμε να μάθουμε ποια είναι η επίσημη διαδικασία κατά την οποία η αστυνομία αλλάζει την εθνικότητά μας (στα χαρτιά που μας εξαναγκάζουν να υπογράφουμε στο κέντρο).

δ) Στην ισχύουσα διαδικασία αίτησης ασύλου δε μας παρέχεται το δικαίωμα να υποστηρίξουμε την αίτησή μας γιατί είναι αδύνατο να είναι κάποιος στη φυλακή και ταυτόχρονα να συλλέγει αποδείξεις για την εθνικότητά του και τα προβλήματά του (που τον καθιστούν πρόσφυγα).

* τα αιτήματα υπογράφουν 126 κρατούμενοι πρόσφυγες απεργοί πείνας

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας Οικοδόμων

Με τις γνωστές ιδιοκτησιακές, για το κίνημα, λογικές των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, στήνονται εκλογές βίας και νοθείας στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αρτας.

Τα γεγονότα, με τη σειρά, έχουν ως εξής:

1) Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του συνδικάτου, στην τελευταία συνεδρίασή του, όρισε εκλογές τριών (!) ημερών για τις 18,19,20 Απρίλη. Κάτι θα ξέρουν οι συνδικαλιστές μας περισσότερο από όλους τους λαούς της γης που εκλέγουν κυβερνήσεις αυθημερόν. Αν το συγκρίνουμε με τις 30 μέρες που κάνει εκλογές το συνδικάτο της Αθήνας, πρέπει να λέμε και ευχαριστώ. Σ΄ αυτή την συνεδρίαση δεν κατέβηκε διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για να ψηφιστεί και ξαφνικά εμφανίζεται απολογισμός στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση.

Ποιοι τον ψήφισαν άραγε;

2) Στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση στις 12 Απρίλη, η τρίτη μετά από δύο αναβολές, που συμμετείχαν 24 συνάδελφοι οικοδόμοι –τέτοια «ταξική» συγκρότηση έχει το σωματείο– η πλειοψηφία της Διοίκησης αρνήθηκε να εκλεγεί απ΄ αυτή η εφορευτική επιτροπή που θα αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών. Προφανώς μέτρησαν και δεν τους έβγαιναν τα κουκιά! Διέλυσαν παράνομα τη Γ.Σ. και κάλεσαν τις παρατάξεις να φέρουν τις υποψηφιότητές τους για τις εκλογές του σωματείου μέχρι την Τετάρτη 14 Απρίλη.

Σε ποιόν, άραγε, θα κατατεθούν αυτές οι υποψηφιότητες; Στο προηγούμενο Δ.Σ. που έχει λήξει η θητεία του, σύμφωνα με το καταστατικό; Σε διορισμένη εφορευτική επιτροπή από το ΠΑΜΕ;

Ο καθένας φαντάζεται τι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με τέτοια εφορευτική επιτροπή. Τέτοιες μεθοδεύσεις θυμίζουν μαύρες εποχές στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα (εποχές Καρακίτσου).

Και όλα αυτά, έγιναν κάτω από το βλέμμα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων που ήταν προσκεκλημένος στη Γ.Σ. και φυσικά δεν τα απέτρεψε.

Η Ταξική Πορεία Οικοδόμων καταγγέλλει αυτές τις πραξικοπηματικές λογικές, που πηγάζουν από τη λογική που διακατέχει το ΠΑΜΕ και θεωρεί το εργατικό κίνημα ιδιοκτησία, το σωματείο δικό του σπίτι. Που όταν αυτή η λογική κινδυνεύει να εκτεθεί ή να ανατραπεί από την διάθεση για συμμετοχή των εργαζόμενων στις διαδικασίες των σωματείων, τότε καταφεύγουν σε πρακτικές βίας και νοθείας. Οπως αυτές που έγιναν στη Γ.Σ. του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Η Ταξική Πορεία Οικοδόμων δε θα δεχτεί να μπει το Συνδικάτο στο «γύψο», όπως θέλουν μερικοί. Καλεί όλους τους συναδέλφους οικοδόμους να αντιδράσουν σ΄ αυτές τις μεθοδεύσεις. Η λύση δεν είναι στο σιχτίρισμα και την απαξίωση του σωματείου. Αυτό επιδιώκουν και αυτοί που σήμερα έχουν κάνει το συνδικάτο βιλαέτι τους. Η λύση είναι η συμμετοχή, η μαζικοποίηση των διαδικασιών του σωματείου, η συμμετοχή στους αγώνες που πρέπει να έχουν οι οικοδόμοι, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, για να ανατρέψουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Η Ταξική Πορεία Οικοδόμων καλεί τους συναδέλφους οικοδόμους να καταδικάσουν και με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές του σωματείου αυτούς που το κατάντησαν σφραγίδα και μαγαζί μικροπολιτικών επιδιώξεων.


Αρτα 14/4/2010


Ταξική Πορεία Οικοδόμων


Λαϊκές πρωτοβουλίες για την ανατροπή των μέτρων

ΥΜΗΤΤΟΣ

«Ανοιχτή πρωτοβουλία κατοίκων ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα», συγκροτήθηκε στο Δήμο Υμηττού μετά από πρωτοβουλία των Λαϊκών Αγωνιστικών Κινήσεων Υμηττού. Στην ανοιχτή πρωτοβουλία συμμετέχει το σωματείο του Δήμου και δυνάμεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και αγωνιστές που συμμετέχουν σε μαζικούς χώρους. Η πρωτοβουλία πραγματοποίησε ήδη το προηγούμενο διάστημα παρέμβαση και πορεία με πανό στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, εισπράττοντας πολύ θετική ανταπόκριση και πολλά χειροκροτήματα. Εκδηλώσεις και παρεμβάσεις προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ενταχθούν στην ανοιχτή πρωτοβουλία περισσότεροι κάτοικοι και φορείς. Το βασικό στίγμα της πρωτοβουλίας περιγράφεται στα παρακάτω αποσπάσματα της προκήρυξης-ανακοίνωσης που μοιράστηκε στην παρέμβαση της 25ης Μάρτη. «…Τα μέτρα αυτά δε θα είναι τα τελευταία. Ερχονται πολύ σκληρότερα. Στόχος τους δεν είναι τα διάφορα «ρετιρέ», όπως λένε για να εφυσηχάσουμε, αλλά τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις χρόνων! Ετοιμάζονται ακόμα πιο βαθιές περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση των απολύσεων και μείωση των αποζημιώσεων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και της υγειονομικής περίθαλψης και πολλά ακόμα.» Αναφέρει επίσης ότι: «Τα μέτρα αυτά δεν θα μείνουν στο δημόσιο τομέα. Θα έρθουν ακόμα σκληρότερα στον ιδιωτικό τομέα, στο αμέσως επόμενο διάστημα… Τα νέα μέτρα θα είναι μόνιμου χαρακτήρα. … ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ. Η ανταγωνιστική κόντρα μεταξύ των ΗΠΑ και των ισχυρών της ΕΕ, οι οικονομικές και πολιτικοστρατιωτικές αντιπαραθέσεις των μεγάλων γερακιών προσπαθούν να μετακυλίσουν το κόστος της κρίσης στις πλάτες των αδύναμων χωρών και κατ’ επέκταση του λαού τους» Επίσης η ανακοίνωση αναφέρει: «ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ πρέπει να βρει μπροστά της ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ, ΜΑΖΙΚΕΣ και ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ… Να βροντοφωνάξουμε με κάθε ευκαιρία, στις γειτονιές μας, τις δουλειές μας και στο κέντρο της Αθήνας ότι ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Να βγούμε στους ξανά και ξανά στους δρόμους! Να οικοδομήσουμε τους όρους και τους συσχετισμούς για την ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής επίθεσης»…

Θεσσαλονίκη: Λαϊκή συνέλευση στην Τούμπα ενάντια στα μέτρα

Με αφορμή τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και τη βάρβαρη επίθεση στο σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων, κάτοικοι της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε και δημιουργήσαμε την «Πρωτοβουλία Κατοίκων». Μέσα από συσκέψεις-συζητήσεις που έγιναν και την ανταλλαγή απόψεων όλο τον τελευταίο μήνα, η πρωτοβουλία προσανατολίζει την κίνηση της σε τρία επίπεδα: Ενημέρωση του κόσμου – αντιπληροφόρηση στην πλύση εγκεφάλου που κάνουν τα μέσα προπαγάνδας και τα παπαγαλάκια του συστήματος. Αλληλεγγύη σε όσους και από όποια θέση γίνουν θύματα αυτής της άγριας επίθεσης (απολυμένοι, κατασχέσεις, εξώσεις κ.λπ.) Κινητοποιήσεις του λαού και παρεμβάσεις για την δημιουργία και ενίσχυση εστιών αντίστασης.
Για να πάρουν όλα αυτά «σάρκα και οστά» η πρωτοβουλία καλεί όλους τους κατοίκους της Τούμπας σε ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Κυριακή 18 Απριλίου 2010 και ώρα 7:00 το απόγευμα, στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ). Με αφίσα και μαζικό μοίρασμα του καλέσματος, που κάναμε στη γειτονιά, θέλουμε να καλέσουμε όλο το λαό να εκφράσει το θυμό και την οργή του. Γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουμε και στο κάλεσμα: «ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να δεχτούμε ότι έχουμε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ευθύνη και ότι πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες της κρίσης. ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ . ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να συμμετέχουμε στο «εθνικό μέτωπο» της κυβέρνησης και των προθύμων , που θέλουν εμείς να τρώμε τη σάρκα μας και άλλοι «πατριώτες», στο όνομα της κρίσης, να κερδίζουν εκατομμύρια . ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να μας λιώσουν οι μυλόπετρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.»

Συγκρότηση ανοικτής πρωτοβουλίας αγώνα στην Ελευσίνα

Με πρωτοβουλία της τοπικής ΕΛΜΕ και με την παρουσία εργαζομένων από διαφόρους εργασιακούς χώρους (Ελληνικά Πετρέλαια-βιοτεχνίες της περιοχής-διδασκαλικός σύλλογος-νοσοκομείο Ελευσίνας), αλλά και από το νεολαιίστικο στέκι της Ελευσίνας, έγιναν στο χώρο του πνευματικού κέντρου του Δήμου Ελευσίνας δυο διαδοχικές συναντήσεις, με σκοπό τη συγκρότηση επιτροπής αγώνα με στόχο την πάλη για την ανατροπή του προγράμματος και του συμφώνου σταθερότητας της κυβέρνησης και των μέτρων που το υλοποιούν. Η επιτροπή που συγκροτήθηκε προσδιόρισε το χώρο δράσης της στην ευρύτερη περιοχή του Θριάσου πεδίου (Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μάνδρα, Μαγούλα), αποφάσισε να προχωρήσει σε μια εκδήλωση-συζήτηση στον Ασπρόπυργο στις 27 Απρίλη, προγραμματίζει τις εξορμήσεις της, ενώ μπήκε στη διαδικασία να συζητήσει τις παρεμβάσεις της ενόψει της Πρωτομαγιάς, ζήτημα, ωστόσο, που θα ξανασυζητηθεί, μιας και υπάρχουν αποκλίνουσες εκτιμήσεις.

Συνάντηση στην Αγία Βαρβάρα για κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης

Με πρωτοβουλία της Αγωνιστικής Κίνησης Αντι-ΘΕΣΕΙΣ Αγίας Βαρβάρας καλέστηκαν στην Αγία Βαρβάρα δημοτικές παρατάξεις, σύλλογοι εργαζομένων, σχήματα, κοινωνικοί χώροι και εργαζόμενοι από τους γύρω Δήμους. Στη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 14 Απριλίου συμμετείχαν: η Συμπαράταξη για τον Ανθρωπο και την Πόλη (Αγία Βαρβάρα), η Ανάπλαση Αιγάλεω, η Ανάσα (Αιγάλεω) οι Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις, εργαζόμενος από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω και από τον κοινωνικό χώρο από το στέκι του Κορυδαλλού. Η πρόταση που έγινε αφορούσε τη δυνατότητα πραγματοποίησης κινητοποίησης-διαδήλωσης στους Δήμους Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας και Κορυδαλλού, ενάντια στα μέτρα που έχει πάρει και συνεχίζει να εξαγγέλλει η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους, που οι συνέπειές τους έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή των εργαζόμενων και ολόκληρου του λαού. Γι’ αυτό η ανάγκη να δημιουργηθεί από τους εργαζόμενους ένα μέτωπο αντίστασης στα μέτρα είναι άμεση και επιτακτική. Αυτό που συμφωνήθηκε είναι να βγει ένα κάλεσμα για κινητοποίηση το πρώτο 10ήμερο του Μάη, αλλά και να ακολουθήσει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στην οποία θα συμμετέχουν και τα σωματεία, σύλλογοι και φορείς (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογος εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.ά) που έχουν ήδη συστήσει πρωτοβουλία με αντίστοιχη δράση το προηγούμενο αλλά και το επόμενο διάστημα στους Δήμους της Δυτικής Αττικής. Στη νέα αυτή συνάντηση θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να γίνει μια από κοινού προσπάθεια για δράση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και θα καταλήξει η ημερομηνία της διαδήλωσης.

Η καταστολή των κατοίκων στο Αποπηγάδι Χανίων και τα γκάλοπ που αποθεώνουν τις Α.Π.Ε.

Την ίδια ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής Αποπηγάδι στα Χανιά ξυλοκοπιούνται, συλλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν σε μόνιμη βάση τα ΜΑΤ και την τρομοκρατία στο δίκαιο αγώνα τους, κόντρα στους (νεοεισερχόμενους με μανία στον πολλά κέρδη υποσχόμενο χώρο της ηλεκτροπαραγωγής) καρχαρίες, σαν την Αιολική Μουσούρων, και ενώ καμία κυβερνητική ή μη κυβερνητική οργάνωση ή κατασκεύασμα δεν τολμά να πει ανοιχτά πως έχουν άδικο οι κάτοικοι... Την ίδια ώρα που οι καρχαρίες ετοιμάζονται με ευνοϊκές ρυθμίσεις, επιδοτήσεις και πανάκριβα τιμολόγια ρεύματος για τους καταναλωτές να εφορμήσουν πανελλαδικά στο χώρο της ενέργειας στο πλαίσιο της όντως πολλά υποσχόμενης γι’ αυτούς πράσινης ανάπτυξης... Αυτήν την ώρα, την Τετάρτη 14/4, βγαίνει στον Τύπο δημοσκόπηση – παραγγελία της WWF Ελλάς που όχι μόνο δείχνει συντριπτική προτίμηση των Ελλήνων στις ΑΠΕ έναντι του λιγνίτη και ιδιαίτερα της πυρηνικής ενέργειας, όπως είναι φυσικό, μα εντέχνως και με βάση την ακριβοπληρωμένη καμπάνια τους εμφανίζουν ένα συντριπτικό ποσοστό στη δημοσκόπηση να μην έχει πρόβλημα με τις ανεμογεννήτριες ή τα ηλιακά πάρκα ακόμη και δίπλα στο σπίτι του! Ο κόσμος βέβαια δεν χάζεψε, και αυτό φαίνεται εκεί όπου το ζήτημα τίθεται συγκεκριμένα, όπως στο Αποπηγάδι. Ομως η τρομοκρατική καμπάνια της WWF και άλλων χρόνια τώρα για την κλιματική αλλαγή και ότι θα σωθούμε τάχα απ’ αυτήν με τις ΑΠΕ και με άλλες πράσινες κονόμες των καρχαριών, η ωραιοποίηση των ανεμογεννητριών ή των ηλιακών πάρκων (που όταν συγκεντρώνονται στην κλίμακα που θέλουν οι καρχαρίες κάθε άλλο παρά ανώδυνα πράγματα είναι) και, τέλος, η εκβιαστική απειλή της πυρηνικής ενέργειας, που και αυτή προτείνεται από κάποιους σαν πράσινη λύση, οδηγούν τον κοσμάκη μέσα στη ζάλη του από τη συνολικότερη λαίλαπα να παγιδεύεται στα στημένα τους γκάλοπ. Ομως ο κόσμος δεν χάζεψε. Κανένας δεν θέλει να ζει ανάμεσα σε θορυβώδεις ανεμογεννήτριες ή σε τεράστια ηλιακά πάρκα με καθρέπτες. Κανένας δεν χαρίζει τη γη που κληρονόμησε και που ζει σ’ αυτήν και (όσο ζει) απ’ αυτήν. Και κανένας, όταν ρωτηθεί με τα πραγματικά δεδομένα, δεν συμφωνεί να χρυσοπληρώνει τα τιμολόγια της ΔΕΗ για χάρη της πράσινης κονόμας των καρχαριών ή των πράσινων προστίμων των ιμπεριαλιστών που αλίμονο αν πιστέψουμε πως νοιάζονται για τον πλανήτη… Οσο για τους καρχαρίες, είναι ανάγκη ο λαός ν’ αρχίσει, με κεντρικό ζήτημα την ανατροπή του σταθεροποιητικού προγράμματος, να τους ξεδοντιάζει, αλλιώς θα πέφτει συνεχώς θύμα στα γκάλοπ και πολύ περισσότερο στα σαγόνια τους.


Στο σφυρί ο ΟΣΕ, στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων ο λογαριασμός

Με γοργούς ρυθμούς -πιεσμένη και από τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα- προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Με πρόσχημα τα ελλείμματα, αλλά με πραγματική αιτία την απαίτηση του κεφάλαιου για στρώσιμο του εδάφους σε νέα πεδία κερδοφορίας του, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη χαράξει τις βασικές γραμμές πάνω στις οποίες θα κινηθεί η ιδιωτικοποίηση της μεγάλης αυτής ΔΕΚΟ. Και στα βασικά τους σημεία δεν διαφέρουν καθόλου από το νομοσχέδιο που ετοίμαζε η κυβέρνηση της ΝΔ πέρυσι το καλοκαίρι, επί υπουργίας Στυλιανίδη.

- Πρώτοι και κύριοι χαμένοι, οι 6.700 εργαζόμενοι. Έτσι τα σχέδια της κυβέρνησης προβλέπουν μείωση του προσωπικού στο μισό (!!!) τόσο μέσω της μη ανανέωσης εργαζομένων που θα συνταξιοδοτούνται (μέσα στη χρονιά αναμένονται 1.500 συνταξιοδοτήσεις), όσο και μέσω μετατάξεων. Παράλληλα, όμως, σχεδιάζονται και περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων.

Ουσιαστικά, το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να ξανασερβίρει ελαφρώς αναπροσαρμοσμένα τα αντιδραστικά σχέδια που εκπόνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του. Από το 1996 κιόλας, η κοινοπραξία της ΠΛΑΝΟΣΕ που ιδρύθηκε με επικεφαλής τη γαλλική εταιρεία «Σοφρερέλ» είχε εκπονήσει πενταετές «Επιχειρηματικό Σχέδιο» (1997-2001) που έβαζε τους ίδιους ακριβώς άξονες. Από τότε μέχρι σήμερα η συρρίκνωση του μόνιμου προσωπικού του ΟΣΕ είναι συνεχής. Έτσι, από 11.384 εργαζόμενους το 1996 φτάσαμε σήμερα στους 6.700 (!!!)

Τι έγινε, άραγε; Μήπως μειώθηκαν οι ανάγκες σε προσωπικό; Το αντίθετο συμβαίνει. Με δεδομένες τις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, οι σημερινοί εργαζόμενοι πραγματοποιούν καθημερινά κατά μέσο όρο 2,5 ώρες υπερωρίας! Δηλαδή, καθημερινά πραγματοποιούνται περίπου 16.750 ώρες υπερωρίας που αντιστοιχούν περίπου σε 2.100 θέσεις εργασίας!!!

Ο πραγματικός λόγος που εξαναγκάζονται σε αποχώρηση οι παλιοί εργαζόμενοι είναι το ότι αποτελούν το συνδετικό κρίκο με την εποχή των εργατικών δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων, ότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συνδικαλισμού στον ΟΣΕ (με τις όποιες αδυναμίες του). Τέτοιοι εργαζόμενοι δεν έχουν θέση στο νέο μοντέλο εκμετάλλευσης που οραματίζεται το ιδιωτικό κεφάλαιο, αποτελούν «βαρίδια» και πρέπει να εκλείψουν.

Βέβαια, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας μιλά για μείωση των ελλειμμάτων και αφήνει να εννοηθεί ότι με τη μείωση του μόνιμου προσωπικού θα επέλθει και η μείωση των ελλειμμάτων. Ωστόσο, τα πραγματικά στοιχεία είναι αμείλικτα, αφού το έλλειμμα από 236,7 εκατ. ευρώ το 1994 (με 11.590 εργαζόμενους) ανέβηκε στα 950 εκατ. ευρώ το 2007 (με 6.950 εργαζόμενους). Είναι, επομένως, ξεκάθαρο ότι το έλλειμμα δεν οφείλεται στους εργαζόμενους αλλά στις εφαρμοζόμενες κρατικές πολιτικές που άφηναν τον ΟΣΕ χωρίς επενδυτική στήριξη, αλλά και από την υπερχρέωση του οργανισμού για την εξυπηρέτηση διάφορων συμφερόντων.

- Προβλέπεται δραστική μείωση των δρομολογίων, αποκαλυπτική των προθέσεων της κυβέρνησης. Ουσιαστικά η μόνη γραμμή που πρόκειται να απομείνει είναι αυτή που συνδέει Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Όλες οι υπόλοιπες γραμμές ή καταργούνται ή παραχωρούνται σε ιδιώτες με καθεστώς επιδότησης. Όπως και στην περίπτωση των ακτοπλοϊκών και των αεροπορικών γραμμών, έτσι και εδώ οι μικρές επαρχιακές πόλεις καταδικάζονται στην περιθωριοποίηση και την αφάνεια μέσα από μια πολιτική που αδιαφορεί για τις λαϊκές ανάγκες.

- Όμως και στις γραμμές που θα παραμείνουν αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αλλάζουν προς το χειρότερο. Ο χαρακτήρας του σιδηρόδρομου ως του φθηνού, προσιτού, μεταφορικού μέσου αλλάζει ριζικά αφού προβλέπονται δραματικές αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων.

- Σε ό,τι αφορά την τεράστια ακίνητη περιουσία (η αξία της υπολογίζεται πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ) αλλά και τις υποδομές του ΟΣΕ, αναμένεται το «μεγάλο φαγοπότι. Με μια τεράστια ακίνητη περιουσία σε όλη τη χώρα ο ΟΣΕ αποτελεί πρώτης τάξης «φιλέτο» για το ιδιωτικό κεφάλαιο. Και η μέχρι τώρα πολιτική των κυβερνήσεων της χώρας μας προϊδεάζουν για χαριστικές παραχωρήσεις πολλών ετών (της τάξης των 30 και 40) και έναντι πενιχρού αντιτίμου.

Ιδιαίτερα για τις υποδομές του ΟΣΕ, οι οποίες καλοπληρώθηκαν με δημόσιο χρήμα, η εκχώρησή τους θεωρείται ήδη δεδομένη. Τρανταχτό παράδειγμα ο τεράστιος (240.000 τ.μ.) εμπορικός σταθμός στο Θριάσιο Πεδίο για τον οποίο αναμένεται να «σφαχτούν» αρκετοί μεγαλοεργολάβοι, ενώ ακολουθούν ο σταθμός της Λάρισας που προορίζεται για εμπορικό κέντρο, αλλά και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Πειραιά

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αλλά και το σύνολο του εργαζόμενου λαού έχουν κάθε λόγο να αντισταθούν σε αυτές τις εξελίξεις. Η μετατροπή του ΟΣΕ σε ένα πανάκριβο μέσο μεταφοράς που θα αποφέρει τεράστια κέρδη στο ιδιωτικό κεφάλαιο είναι μια αρνητική εξέλιξη από όλες τις απόψεις.

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ «ΙΝΤΕΡΑΤΤΙΚΑ»


Άμεση, δυναμική απάντηση των εργαζομένων


Σε επιφυλακή βρίσκονται πλέον οι 214 εργαζόμενοι της ταχυμεταφορικής εταιρείας (κούριερ) ΙΝΤΕΡΑΤΤΙΚΑ, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της εταιρείας την Παρασκευή 9 Απρίλη για αναστολή της λειτουργίας λόγω πτώχευσης και απόλυση των εργαζομένων χωρίς αποζημιώσεις!!!

Ωστόσο, παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό, οι εργαζόμενοι αντέδρασαν δυναμικά κάνοντας κατάληψη στο κτίριο της επιχείρησης και αποκλείοντας τα στελέχη της διοίκησης στα γραφεία τους, απαιτώντας εξηγήσεις και τη δέσμευση ότι οι αποζημιώσεις θα δίνονταν κανονικά σε όλους. Η κίνησή τους αυτή και η επιμονή τους έφερε, μετά από αρκετές ώρες κατάληψης, τη γραπτή διαβεβαίωση της εταιρείας για πλήρεις αποζημιώσεις (συνολικά ανέρχονται στο ποσό των 1.300.000 ευρώ). Παρ’ όλα αυτά, και μετά τη δέσμευση αυτή οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να περιφρουρούν το χώρο και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Η ΙΝΤΕΡΑΤΤΙΚΑ αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη ταχυμεταφορική εταιρεία στην Ελλάδα και λειτουργεί από το 1990 μεγαλώνοντας συνεχώς το μερίδιό της στην αγορά. Η ανοδική της πορεία οδήγησε στην εξαγορά της αρχικά από την Τράπεζα Πειραιώς το 2001 και αργότερα, το 2006, από την Geopost, θυγατρική των Γαλλικών Ταχυδρομείων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΕΤΤΕΑ (Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών & Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής) τα έσοδά της για το 2008 έφτασαν τα 12.000.000 ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, με την πρώτη χρονιά της κρίσης, οι αετονύχηδες της εταιρείας μεθόδευσαν την πτώχευσή της και τη μεταφορά του πελατολογίου και πρωτοκλασάτων στελεχών στην άλλη μεγάλη του κλάδου, την ACS, αφήνοντας τους εργαζόμενους στην τύχη τους, εντελώς ακάλυπτους!

Αυτή η συμπαιγνία αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πώς λειτουργεί το κεφάλαιο και ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός σε περιόδους κρίσης, και ποια μοίρα επιφυλάσσει για τον κόσμο του μόχθου και της δουλειάς.

Και μπορεί η εξασφάλιση της άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων να είναι ένα ζητούμενο, ωστόσο πιο σημαντικό είναι η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης, η προάσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, σε κόντρα με τα επιχειρηματικά «παιχνίδια» του κεφάλαιου.

11 Απρ 2010

Ανακοίνωση για τη στάση του ΠΑΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Παρασκευή 10 Απριλίου 2010

Στην πορεία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη
9 Απριλίου ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι διαδηλωτές είχαν δυστυχώς να αντιμετωπίσουν δύο ειδών "κορδόνια". Αυτά των δυνάμεων των ΜΑΤ και αυτά του ΠΑΜΕ. Δυνάμεις των ΜΑΤ παρακολουθούσαν από κοντά την εξέλιξη της πορείας σε όλη τη διάρκειά της, και στη Λεωφόρο Αμαλίας, διακόσια περίπου μέτρα από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή, δημιούργησαν φραγμό στους διαδηλωτές ώστε να μην πλησιάσουν το ΠΑΜΕ. (Άγνωστο αν έγινε σε συνεννόηση με το ΠΑΜΕ.)

Λίγα λεπτά πριν (στη Μεγ. Βρετάνια και την Όθωνος) η διαδήλωση "θαύμασε" τα "κορδόνια" του ΠΑΜΕ, που προφανώς έγιναν για να εμποδίσουν την πορεία να περάσει δίπλα από τη συγκέντρωσή του.

Σε μια περίοδο ολομέτωπης επίθεσης του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού στους εργαζόμενους, όσοι ορθώνουν τείχη στην κοινή δράση και αντίσταση των εργαζομένων κάνουν απλώς αυτό ακριβώς που "πρέπει" για να διευκολύνουν το σύστημα και την κυβέρνησή του.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες προκλητικές και αντικινηματικές "πολιτικές" πρακτικές που στοχεύουν στην αποδυνάμωση και την απομαζικοποίηση του εργατικού κινήματος.

Στην κλιμάκωση της επίθεσης, κλιμάκωση των αγώνων!

Στην κλιμάκωση της επίθεσης, κλιμάκωση των αγώνων!


Με καταιγιστικούς ρυθμούς και χωρίς σταματημό κλιμακώνει την αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Υπακούοντας πιστά στις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ, του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου, και θέλοντας να τους πείσει ότι μπορεί να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντά τους, έχει ήδη έτοιμα και φέρνει στη Βουλή τα επόμενα νομοσχέδια που θα σαρώσουν τα δικαιώματα και το εισόδημα του λαού και των εργαζομένων.

Φορολογικό, ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις είναι τα νέα «πακέτα» μέτρων που έρχονται να συμπληρώσουν τα ληστρικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 3 Μάρτη. Και -παρά τις επικοινωνιακές φανφάρες των κυβερνητικών στελεχών- αποδεικνύεται ότι και τα νέα μέτρα κινούνται στην ίδια και χειρότερη κατεύθυνση. Έτσι, η «αποκατάσταση των φορολογικών αδικιών» αποδείχτηκε πραγματική φοροληστεία στο εισόδημα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων εισοδημάτων. Η «εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος» αποδεικνύεται κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης-περίθαλψης, και ο «εκσυγχρονισμός των εργασιακών σχέσεων» αποδεικνύεται διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση των απολύσεων, επέκταση της ανεργίας, της επισφάλειας και της αβεβαιότητας.

Διάλυσε πολλές αυταπάτες το φορολογικό νομοσχέδιο που συζητιέται στη Βουλή. Γιατί, σαν να μην έφτανε η πρόσφατη αύξηση του ΦΠΑ, σαν να μην έφτανε η αύξηση του φόρου σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, σαν να μην έφτανε το πετσόκομμα των επιδομάτων, τώρα συρρικνώνεται το αφορολόγητο όριο από 12.000 σε 6.000 ευρώ και από κει και πάνω αρχίζει ένα κυνηγητό μικροαποδείξεων στο οποίο όποιος δεν ανταποκριθεί θα αναγκαστεί να πληρώσει επιπλέον «χαράτσι». Και δεν είναι μόνο αυτό. Τα νέα τεκμήρια διαβίωσης επιφυλάσσουν νέα αφαίμαξη των μικρομεσαίων εισοδημάτων. Η επέκταση του ΦΠΑ σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους κ.ά, η υποχρεωτική χρήση ταμειακών μηχανών και ο λογιστικός προσδιορισμός του εισοδήματος μικροεπαγγελματιών θα σημάνει τόσο το χτύπημα των μικρομεσαίων εισοδημάτων προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και την παραπέρα αύξηση του κόστους των υπηρεσιών αυτών. Και, βέβαια, για τις μεγάλες επιχειρήσεις μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές, μένουν στο απυρόβλητο οι τόκοι καταθέσεων και ομολόγων, προβλέπονται νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο με διάφορα προσχήματα.

Κι, όμως, την ίδια στιγμή που επιβεβαιώνονται ξανά και ξανά ο σαρωτικός χαρακτήρας της επίθεσης και ο ρόλος του κράτους και των κυβερνήσεών του, υπάρχουν δυνάμεις ακόμη και στην Αριστερά που προβάλλουν αιτήματα για δίκαιη φορολόγηση, για φορολόγηση του κεφάλαιου, της εκκλησίας κ.λπ. Αιτήματα τελείως αποπροσανατολιστικά, που καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ενός «ουδέτερου» κράτους το οποίο καλείται να εφαρμόσει μια «δικαιότερη» πολιτική. Που ζητούν από το κεφάλαιο να φορολογήσει τον ίδιο του τον εαυτό! Που -ηθελημένα ή άθελα- υποτιμούν το ρόλο της εργατικής τάξης και τη σημασία του να συγκροτήσει τη δική της ταξική απάντηση, απαλλαγμένη από τα αστικά βαρίδια και τις αυταπάτες για μια άλλη διαχείριση.

Αυτήν την απάντηση έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι! Και το απέδειξαν με την αγωνιστική επιμονή τους όλο το προηγούμενο διάστημα. Ενάντια στο «πρόγραμμα βαρβαρότητας». Για την ανατροπή των μέτρων που ψηφίστηκαν και το φραγμό σε όσα ετοιμάζονται. Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους. Ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Ενάντια στην πολιτική που έχει μετατρέψει τη χώρα σε πεδίο άγριου ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και βυθίζει το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Και αυτά οφείλει να υπηρετήσει η Αριστερά. Παίρνοντας κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την ενίσχυση και κλιμάκωση των αγώνων. Σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Ενάντια στη συναίνεση και την υποταγή. Ενάντια στο συμβιβασμό και τις λογικές συνδιαχείρισης. Αξιοποιώντας και το φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Με την κοινή δράση για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου αντίστασης, με στόχο την ανατροπή του «προγράμματος βαρβαρότητας». Για ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

ΚΚΕ(μ-λ)

Τηλ.210-3303639

www.kkeml.gr

cpgml@otenet.gr