Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Οκτ 2009

Η δίωξη του σωματείου της ΚΕΡΑΦΙΝΑ δεν θα περάσει!

Μετά και τη δεύτερη αναβολή της, λόγω της αποχής του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, επαναλαμβάνεται την Τρίτη 13 Οκτωβρίου η εκδίκαση της μήνυσης της διοίκησης της γνωστής κεραμοποιίας ΚΕΡΑΦΙΝΑ ενάντια σε τέσσερα μέλη του ΔΣ του εργοστασιακού σωματείου.

Με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης» η εργοδοσία στρέφεται ενάντια στο σωματείο, θέλοντας να πάρει τη «ρεβάνς» για την αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της το σωματείο το 2004, ζητώντας να διερευνηθεί εάν η εταιρεία τηρούσε τους όρους της σύμβασης πώλησης για διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς η εταιρεία εκείνη την περίοδο έκανε συνεχώς απολύσεις. Τακτική την οποία συνέχισε όλο το διάστημα μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα το τμήμα της παραγωγής να έχει συρρικνωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό (από 150 εργαζόμενους έχει φτάσει στους... 29!!!), αποκαλύπτοντας τα πραγματικά σχέδια της διοίκησης να κλείσει το τμήμα παραγωγής και να διατηρήσει μόνο το εμπορικό τμήμα.

Η υπεράσπιση του σωματείου της Κεραφίνα και των διωκόμενων μελών του αποτελεί καθήκον για κάθε εργαζόμενο και κάθε εργατική συλλογικότητα. Ειδικά σήμερα, σε μια περίοδο όπου η συνδικαλιστική δράση βρίσκεται στο στόχαστρο του κεφάλαιου και της εκάστοτε εργοδοσίας, η απαίτηση να πέσει στο κενό η δίωξη ενάντια στο σωματείο της ΚΕΡΑΦΙΝΑ, είναι συνώνυμη με την υπεράσπιση του ελεύθερου συνδικαλισμού, των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.