Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Οκτ 2009

Στο δρόμο οι εργαζόμενοι της GA FERRIES

«Λουκέτο» λόγω χρεών αποφάσισε να βάλει ο γνωστός εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος στην ακτοπλοϊκή εταιρεία του GA FERRIES, πετώντας έτσι στο δρόμο τους 200 ναυτεργάτες που δούλευαν στα πλοία του και τους 45 διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ -παράλληλα- σε διαδικασία κατάσχεσης βρίσκονται τα 8 πλοία του στο λιμάνι του Πειραιά.

Παρά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που είχε αποσπάσει τα τελευταία χρόνια μέσα από επιδοτήσεις για τη λεγόμενη «άγονη γραμμή», με τις ευλογίες της εκάστοτε κυβέρνησης -είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ- ο Αγούδημος προτίμησε να χρεοκοπήσει την εταιρεία και να φύγει με γεμάτες τις δικές του τσέπες, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους (πολλοί από αυτούς δεν έχουν πληρωθεί καθόλου από τον Ιούνιο), αφήνοντας τεράστια χρέη στο ΝΑΤ, στον ΟΛΠ, σε ναυπηγοεπισκευαστικές εταιρείες και αλλού. Και πώς να μην κάνει κάτι τέτοιο, όταν του δίνει κάθε δυνατότητα το αστικό νομικό πλαίσιο το οποίο αφήνει στο απυρόβλητο τους μεγαλοκαρχαρίες κάθε είδους που θησαυρίζουν σε βάρος του λαού και της εργατικής τάξης; Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες μόλις μέρες πριν το «λουκέτο» έγινε «ρύθμιση» των χρεών του προς το ΝΑΤ με ευθύνη του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και του προέδρου του ΝΑΤ, ενώ άρθηκε και η απαγόρευση απόπλου των πλοίων του που είχε επιβληθεί λόγω των χρεών του προς το ΝΑΤ!!!

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι της GA FERRIES έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της αλλαγής ηγεσίας στο αρμόδιο υπουργείο που τώρα πλέον είναι το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ζητώντας από τη νέα κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημά τους.

Πάντως, το βέβαιο είναι ότι χωρίς το δικό τους αγώνα η νέα κυβέρνηση όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει λύση στο πρόβλημά τους, να τους εξασφαλίσει δουλειά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, αλλά θα συνεχίσει στην ίδια, αντεργατική κατεύθυνση, στηρίζοντας τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφάλαιου.