Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Οκτ 2009

Αποχή από τις εκλογές αποφάσισε η κοινότητα Γραμματικού

Όχι στον ΧΥΤΑ!


Με την αποχή από τις εκλογές που αποφάσισαν σε μαζική λαϊκή συνέλευση, στις 24/9, οι κάτοικοι του Γραμματικού εξέφρασαν τη δυσφορία και την αντίθεσή τους απέναντι στην πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια σχετικά με την εγκατάσταση της χωματερής (ΧΥΤΑ) στην κοινότητά τους, απέναντι -όπως αναφέρουν- στον «εμπαιγμό των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, από τα οποία το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον νόμο 3164/2003 για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην περιοχή και η Νέα Δημοκρατία, παρά τις δεσμεύσεις της, επιχείρησε με τα ΜΑΤ να υλοποιήσει τη δημιουργία του ΧΥΤΑ».

Την ημέρα των εκλογών η αποχή όντως ξεπέρασε το 95%. Από τους 1.643 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 74 (4,5%) εκ των οποίων οι 20 έριξαν άκυρο ψηφοδέλτιο. Εκατοντάδες κάτοικοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το εκλογικό κέντρο, με αναρτημένα πανό ενάντια στα σχέδια κατασκευής του ΧΥΤΑ, ενώ δεν παρεμπόδιζαν όποιον επιθυμούσε να ψηφίσει.

Οι κάτοικοι δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ παρά την καταστολή των ΜΑΤ και τη μόνιμη παρουσία τους εκεί, παρά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά και τις προσπάθειες ενοχοποίησης, συκοφάντησης και στοχοποίησης των ίδιων των κατοίκων από τα παπαγαλάκια του συστήματος, παρά τις υποσχέσεις και την κοροϊδία των διαφόρων πολιτευτών του συστήματος.

Ο δρόμος των λαϊκών συνελεύσεων, των κινητοποιήσεων, του συντονισμού και της κοινής δράσης με τους κατοίκους και άλλων περιοχών που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα (και την ίδια πολιτική, η οποία θα ακολουθηθεί και από την νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) είναι και ο μόνος ικανός να φέρει αποτελέσματα και νίκες, όσο δύσκολος και αν είναι.