Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Οκτ 2009

ΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΕ ή ΣΤΗΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ;

Σπουδάζουσα ΚΚΕ(μ-λ)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΕ ή ΣΤΗΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ;


Μετά από 14 χρόνια, οι ίδιες δυνάμεις (ΔΑΠ και ΠΑΣΠ) που πρωτοστάτησαν στη διάλυση του Συνεδρίου της ΕΦΕΕ αλλά και συνολικά στην αποδιοργάνωση του φοιτητικού συνδικαλιστικού κινήματος όλη την προηγούμενη δεκαπενταετία(για να μην πάμε πιο πίσω), τώρα πρωτοστατούν στην προσπάθεια στησίματος ενός παραμάγαζου που θα επιχειρεί να καθυποτάξει τις αγωνιστικές διαθέσεις της φοιτητικής νεολαίας. Ονομάζουν ψευδεπίγραφα αυτή την επιχείρηση «ανασύσταση» της ΕΦΕΕ για να αντλήσουν νομιμοποίηση γι αυτή τους την προσπάθεια από την αγωνιστική ιστορία του φοιτητικού κινήματος και για να παγιδέψουν τη φοιτητική πλειοψηφία. Σαυτή τους την προσπάθεια βρίσκουν δεκανίκια τις ηγεσίες της ΠΚΣ και της ΑΡΕΝ που επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά τον υπονομευτικό ρόλο τους απέναντι στο φοιτητικό κίνημα και την συμμόρφωσή τους με τις επιταγές του συστήματος. Όλοι αυτοί μαζί επιχειρούν τελικά να στήσουν μία διαδικασία εξπρές μακριά και κρυφά από τις μεγάλες μάζες των φοιτητών που θα υπονομεύσει εκτός των άλλων και την αναγκαία προσπάθεια ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος, των διαδικασιών και των οργάνων του.

Είναι φανερό πια πως αυτή η προσπάθεια που γίνεται λίγες μόνο μέρες μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση, θέλει να επιβάλλει «σιωπητήριο» στην φοιτητική νεολαία, να την χειραγωγήσει και αδρανοποιήσει. Πολύ περισσότερο που το σύστημα και ο τωρινός διαχειριστής του, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά το κλίμα ευφορίας που προβάλλουν τα Μέσα Μαζικής Χειραγώγησης ετοιμάζεται για ένα νέο ακόμα πιο σκληρό κύκλο λεηλασίας των δικαιωμάτων και των καταχτήσεων της νεολαίας και του λαού. Είναι υπόλογοι στην αγωνιζόμενη νεολαία, τους φοιτητικούς συλλόγους όσοι γίνονται αρωγοί αυτής της προσπάθειας του συστήματος και των φερέφωνων του στο φοιτητικό κίνημα.

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας του ΚΚΕ(μ-λ) απέναντι σαυτή τη προκλητική προσπάθεια του συστήματος καλεί την φοιτητική νεολαία, να αντισταθεί, να πρωτοστατήσει στο ξεδίπλωμα νέων αγώνων ενάντια στην εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση που συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματά της στις σπουδές, τη δουλειά, τις ελευθερίες.

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας του ΚΚΕ(μ-λ), τέλος, καλεί την φοιτητική νεολαία να πάρει την υπόθεση ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ στα χέρια της. Πρωτοστατώντας όλη την επόμενη περίοδο στη σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων που θα ανοίξουν το συνολικό ζήτημα της ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος και θα διαμορφώσουν στοιχειώδεις πολιτικούς και συνδικαλιστικούς όρους ώστε να πραγματοποιηθεί το Πανσπουδαστικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ αμέσως μετά τις ερχόμενες φοιτητικές εκλογές.




15/10/2009