Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Οκτ 2009

Κυκλοφορεί το τρίτο τεύχος του περιοδικού Αντίθεση

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Της σύνταξης

Προς την 7η συνδιάσκεψη:

Η κρίση και η αντιμετώπισή της του Βασίλη σαμαρά

Η Αριστερά είναι χρήσιμη μόνο όταν είναι επαναστατική του Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου

Άρθρα:

“Δικαίωση” με ήττα; του Νίκου Παπαβασιλείου

Πώς να δούμε την κρίση του Δημήτρη Μάνου

Η νέα μεγάλη ύφεση και η Ινδία ASPECTS OF INDIA’S ECONOMY


Το παρόν τεύχος επικεντρώνεται σε διάφορες πλευρές της παγκόσμιας οικονομικής, και συνακόλουθα πολιτικής, κρίσης η οποία, παρά τις θεωρίες συνωμοσίας πολλών ρεφορμιστών, είναι εδώ και τις συνέπειές της νιώθουν επώδυνα οι εργαζόμενες μάζες. Η χρηματιστηριακή φούσκα έσκασε, δημιουργώντας όχι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά προβλήματα στην ηγεμονία του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ.

Σ’ αυτό το τεύχος υπάρχουν δύο ακόμα κείμενα, νομίζουμε αρκετά επίκαιρα, τα οποία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν κριτικά δύο όψεις του ρεφορμισμού μέσα στο κίνημα. Το κείμενο για το ΚΚΕ σκοπεύει να επαναφέρει τη συζήτηση σε συγκεκριμένες πλευρές των θέσεων του κόμματος αυτού, οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες, παρά τον πρόσφατο θόρυβο. Το κείμενο για την αυτονομία έρχεται να υπενθυμίσει τη βαθιά μικροαστική αντίληψη που διαπερνά τις διάφορες τάσεις στο χώρο της αυτονομίας και η οποία πολύ λίγη σχέση έχει με τη βιτρίνα της επαναστατικότητας και της άμεσης δημοκρατίας που καλλιεργείται επισταμένως τον τελευταίο καιρό.