Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Οκτ 2009

Να σταματήσουν οι διώξεις των μαθητών - Οι αγώνες δε δικάζονται!

Αναβολή για 6 Μάη

Αναβλήθηκε και πάλι η δίκη των δύο μαθητών που είχε προγραμματιστεί για τις 8 Οκτώβρη.

Οι δύο μαθητές είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια μαθητικής διαδήλωσης έξω από την Ασφάλεια Πειραιά στο πλαίσιο του κινήματος του προηγούμενου Δεκέμβρη μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στα γεγονότα είχαν προσαχθεί δεκάδες μαθητές και άλλοι νέοι από τους οποίους κρατήθηκαν οχτώ.

Οι δύο από αυτούς είχαν δικαστεί αμέσως (σε έξι συν έξι μήνες ο καθένας), οι άλλοι δύο ενήλικοι ήταν αυτοί που δικάζονταν την Πέμπτη και έχουν κληθεί σε προανάκριση οι γονείς των τεσσάρων ανήλικων για «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου».

Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής στη διαδήλωση και οι προσαγωγές σημαδεύτηκαν από τις γνωστές αστυνομικές μεθόδους: ξυλοδαρμοί, απειλές, κατασκευή κατηγοριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι δάρθηκαν οι πάντες: από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά μέχρι νέα παιδιά με σοβαρά (και εμφανή) προβλήματα υγείας. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε μαθητή για γεγονότα που είχαν γίνει ενώ αυτός ήταν ακόμα σχολείο του!

Η ΕΛΜΕ Πειραιά οργάνωσε την Τρίτη 6/10 συνέντευξη τύπου και την ημέρα της δίκης έκανε στάση εργασίας και κάλεσε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια Πειραιά. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετοί καθηγητές και μαθητές του Πειραιά καθώς και άλλοι πολίτες που ήθελαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους μαθητές. Η μαζικότητα της συγκέντρωσης ήταν αρκετά ικανοποιητική και θετικό είναι ότι κινητοποιήθηκαν διάφοροι πολιτικοί χώροι.

Η δίκη θα επαναληφθεί στις 6 Μάη του 2010. Ολα δείχνουν ότι και τότε θα υπάρχει αντίστοιχη κινητοποίηση...