Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Νοε 2009

Οικοδόμοι: Ολοι στην απεργία στις 26 Νοέμβρη

Το φόρτωμα της κρίσης του συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων στην περίπτωση των οικοδόμων έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Χιλιάδες οι άνεργοι που ψάχνουν για μεροκάματο ενώ αυτοί που δουλεύουν γίνονται αντικείμενο εκβιασμών από την εργοδοσία στο μεροκάματο και τα ένσημα. Για πολλούς οικοδόμους θα υπάρξει πρόβλημα να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας για τον επόμενο χρόνο ενώ πολλοί θα είναι οι μετανάστες που δεν θα μαζέψουν τα ένσημα που απαιτούνται για πάρουν την άδεια παραμονής. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η διοίκηση της Ομοσπονδίας κήρυξε μία 24ωρη απεργία για τις 26 Νοέμβρη με ακόμα έναν... κατάλογο αιτημάτων και προτάσεων προς την κυβέρνηση, χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης που θα συγκροτήσει τους οικοδόμους σε ένα μαζικό κίνημα. Για τους οικοδόμους σήμερα μία 24ωρη απεργία δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από μία ευκαιρία συγκρότησής τους γιατί η ανεργία αλλά και η πολιτική του ΠΑΜΕ που ελέγχει την Ομοσπονδία και τα περισσότερα σωματεία της χώρας έχει οδηγήσει στην αποσυγκρότηση του κλάδου.

Η Ταξική Πορεία κυκλοφορεί προκήρυξη και με όσες δυνάμεις διαθέτει κινείται τόσο στην προπαγάνδιση της απεργίας όσο και στο να ανοίξει ένας πραγματικός πανοικοδομικός αγώνας ενάντια στην ανεργία.

Δημοσιεύουμε αποσπάσματα από την προκήρυξη:



Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή!

Ξεσηκωμός ενάντια στην ανεργία!


Συνάδελφοι οικοδόμοι


Το σύστημα, μετά τις εκλογές, απέκτησε καινούριο διαχειριστή, για τους εργαζόμενους όμως τα προβλήματα μεγαλώνουν μέρα με την μέρα και δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό από καμία κυβέρνηση είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ. Και οι δύο είναι στην ίδια κατεύθυνση, της επίθεσης ενάντια στις καταχτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Η ανεργία έχει τσακίσει τον κλάδο και φέρνει σε απόγνωση όλους τους οικοδόμους που δεν έχουν μεροκάματο, που δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας, που δεν θα μπορούν λόγω έλλειψης ενσήμων να θεωρήσουν βιβλιάριο υγείας. Από την άλλη μεριά η εργοδοσία εκβιάζει τους οικοδόμους και κατεβάζει συνέχεια τα μεροκάματα κάτω από τη συλλογική σύμβαση, η ανασφάλιστη δουλειά και τα εξαντλητικά ωράρια έχουν γίνει καθεστώς.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ένας δρόμος υπάρχει, ο μαζικός πανεργατικός αγώνας.

Να οργανώσουμε την πάλη μας για το δικαίωμα στη δουλειά, για το δικαίωμα στη ζωή.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για μας και τις οικογένειές μας, που ζούμε τον εφιάλτη της φτώχειας και της ανεργίας.


Συνάδελφοι οικοδόμοι


Ο αγώνας ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να είναι μαζικός, μαχητικός, συντονισμένος και να έχει συνέχεια. Αυτό σημαίνει συμμετοχή των ίδιων των οικοδόμων στις αποφάσεις του σωματείου μέσα από συνελεύσεις, συσκέψεις και συγκεντρώσεις. Σημαίνει μία αγωνιστική κατεύθυνση και ένα σχέδιο δράσης που θα το γνωρίζουν και θα το στηρίζουν όλοι οι οικοδόμοι και όχι «τουφεκιές στον αέρα».


Η δύναμη του κλάδου είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και αυτοί πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.


Επίδομα ανεργίας σε όλους τους οικοδόμους, χωρίς προϋποθέσεις, για όσο καιρό είναι άνεργοι.

Δικαίωμα πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, να μην το χάσει κανένας οικοδόμος λόγω ανεργίας.

Έκτακτο βοήθημα σε όλους τους άνεργους οικοδόμους.