Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Νοε 2009

36η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Αθήνα


Ο φετινός 3ήμερος εορτασμός της εξέγερσης του ’73 χαρακτηρίστηκε κυρίως από την μικρότερη προσέλευση κόσμου σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Αυτή η έλλειψη φάνηκε και στα «πηγαδάκια» που στήνονταν μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου, που ήταν λιγότερα από ό,τι παλαιοτέρα. Αυτό που δεν έλειψε και φέτος ήταν η προκλητική παρουσία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μέσα στο χώρο. Θεωρώντας το Πολυτεχνείο τσιφλίκι τους και πιστεύοντας ότι ο εορτασμός της εξέγερσης είναι κάτι που αφορά μόνο τις δικές τους δυνάμεις (έχοντας ξεχάσει, βέβαια, τη στάση που είχαν τότε), δεν παρέλειψαν να κατακλύσουν τον χώρο καλύπτοντας, μάλιστα, ακόμα και πανό φοιτητικών συλλόγων. Σαν να μην έφτανε αυτό, κατέλαβαν για ακόμα μια φορά (με την ανοχή της επιτροπής εορτασμού) τη μικροφωνική εγκατάσταση του Πολυτεχνείου, εμποδίζοντας κάθε φωνή, που παλεύει ενάντια στο σύστημα να εκφραστεί. Το γεγονός αυτό το κατήγγειλαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, όπως επίσης και το ότι όποιος, εν τέλει, είχε την τύχη να περάσει, η ανακοίνωση του πέρναγε κυριολεκτικά από λογοκρισία, γιατί όπως μας δήλωσαν δεν επιτρέπεται να ακουστεί κάτι κατά του ΚΚΕ!

Οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ(μ-λ), της Ταξικής Πορείας και των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ ήταν από τις λίγες που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον κόσμο, ανοίγοντας πολιτικές συζητήσεις, τόσο για την εξέγερση του ΄73 και τους στόχους της, αλλά και για το πώς αυτοί, ανεκπλήρωτοι ως σήμερα, παραμένουν στόχοι πάλης για το λαό και την νεολαία.

Το μούδιασμα που παρατηρήθηκε από τον κόσμο στη συμμετοχή του στον 3ήμερο εορτασμό δεν εκφράστηκε και στην πορεία η οποία ήταν μαζική και συμμετείχαν αρκετές χιλιάδες. Με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία, τα μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ), της Ταξικής Πορείας αλλά και των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ, χαρακτηρίστηκαν από τη μαζικότητα και τον παλμό τους, αφού στηρίχτηκαν από πολλούς εργαζόμενους, μαθητές φοιτητές και νεολαίους, οι οποίοι διαδήλωσαν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, ενάντια στην επίθεση του συστήματος στα δικαιώματα τους, κάνοντας ξεκάθαρο το νόημα της εξέγερσης του Νοέμβρη του ’73.