Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Νοε 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

Βαρύ χειμώνα μας ετοιμάζει η κυβέρνηση

Να αντισταθούμε!

Πολιτική εξόρμηση για τα πρώτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης γίνεται αυτές τις μέρες από την Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ). Κυκλοφόρησε προκήρυξη, έγιναν παρεμβάσεις στη πόλη (κεντρική πλατεία, χώροι δουλειάς, στέκια εργαζομένων) και προγραμματίστηκαν εξορμήσεις σε χωριά του Δήμου Καρδίτσας.

Τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της φτώχειας, της λιτότητας και της ανεργίας που ζούμε χρόνια τώρα, η πολιτική που εφάρμοζε η ΝΔ, που προεκλογικά ο Καραμανλής ζητούσε τη ψήφο μας για να την συνεχίσει και που τόσο μαζικά καταψηφίστηκε στις εκλογές του Οκτώβρη, αυτή η ίδια πολιτική θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει και με τη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Ο Προϋπολογισμός για το 2010 που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ είναι ένας προϋπολογισμός αντιλαϊκός και φορομπηχτικός που τα παίρνει από το λαό και τους εργαζόμενους για να τα δώσει στο κεφάλαιο. «Υπάρχουν τα λεφτά…» έλεγε ο Γ. Παπανδρέου προεκλογικά, όταν τον ρωτούσαν για τα ελλείμματα, και φάνηκε σήμερα ότι εννοούσε ξανά τους εργαζόμενους, που το ξεζούμισμά τους θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει, όπως γίνεται χρόνια τώρα, είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ. Από τη μια περισσότεροι έμμεσοι φόροι (αύξηση 6%) και περισσότεροι φόροι στο εισόδημα (αύξηση 4,4%) για μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες κ.λπ. Από την άλλη φοροαπαλλαγές, ελαφρύνσεις και λιγότεροι φόροι (μείωση 7,2%) στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν, προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού και με επικοινωνιακά κόλπα να παρουσιάσουν το μαύρο για άσπρο. Αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους με την – τάχα – φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων («έκτακτη», δηλ. μόνο για φέτος και μόνο για 300 εισηγμένες επιχειρήσεις) και κρύβουν ότι το 1 δις που θα πάρουν είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό των υπερκερδών που έχει το μεγάλο κεφάλαιο από την εκμετάλλευση του λαού. (Αλήθεια, πόσο γρήγορα «ξεχάστηκαν» τα 28 δις που χαρίστηκαν από τη ΝΔ στις τράπεζες και που τόσα ακούγαμε προεκλογικά από το ΠΑΣΟΚ!). Στην πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ ψάχνει άλλοθι για να κρύψει ότι με το νέο προϋπολογισμό αυξάνονται οι φόροι για το λαό και τους εργαζόμενους ενώ μειώνονται για το κεφάλαιο και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Γι αυτό συμφωνεί και δηλώνει ευχαριστημένος ο Δασκαλόπουλος (πρόεδρος των βιομηχάνων) για την – τάχα – «εισφορά κοινωνικής ευθύνης».

«Στήριξη της αγοράς» και «τόνωση της ζήτησης» υπόσχονταν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ. Όμως ο προϋπολογισμός προβλέπει λιγότερες κοινωνικές δαπάνες και λιγότερες παροχές από πέρυσι!! Από τη μια μπαίνουν δυσβάστακτες αυξήσεις σε τέλη κυκλοφορίας, σε καύσιμα, σε ποτά, σε τσιγάρα κ.λπ. και από την άλλη δίνει «αυξήσεις» 1,5% σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου, δηλαδή ούτε 1 ευρώ την ημέρα!

Κομμένο το «επίδομα θέρμανσης», προς κατάργηση το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, καμιά αύξηση στο ΕΚΑΣ, άνοιξε πάλι το ασφαλιστικό… Στα συρτάρια της κυβέρνησης είναι έτοιμα τα σχέδια για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για απένταξη επαγγελμάτων από τα βαρέα και ανθυγιεινά, για αύξηση των εργατικών εισφορών κ.λπ.

Νέες «μαύρες τρύπες» ανακαλύπτονται στα Ασφαλιστικά Ταμεία που θα γίνουν μεγαλύτερες και πιο «μαύρες» με τις περικοπές στην επιχορήγηση των Ταμείων που προβλέπει ο προϋπολογισμός. 44,4% μειώνεται η επιχορήγηση του ΟΑΕΕ, 5,8% μείωση για το ΙΚΑ κ.λπ. Μειώσεις και περικοπές (-8,4%) έχουμε και στις δαπάνες του προϋπολογισμού για την ασφάλιση, για την περίθαλψη, για την κοινωνική προστασία.

Ποτάμι που φουσκώνει η ανεργία. Χιλιάδες οι απολυμένοι, οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι με καθεστώς «ενοικίασης», με μπλοκάκι κ.λπ. Απούλητη μένει η αγροτική παραγωγή, κατρακυλάν οι τιμές των προϊόντων, φτώχεια και εξαθλίωση στα χωριά, ξεκληρίζονται οι αγρότες και η κυβέρνηση δίνει 30 ευρώ αύξηση στις αγροτικές συντάξεις!! Ασπιρίνη για τον καρκίνο!

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα δυναμώσει την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό απαιτούν ο Αλμούνια και ο Μπαρόζο, αυτό θέλουν ο Μίχαλος και ο Δασκαλόπουλος, αυτό εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) αντί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζόμενων και να οργανώσουν την αντίστασή τους, για άλλα νοιάζονται. Στηρίζουν την κυβέρνηση, σπέρνουν αυταπάτες για την πολιτική της, αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, σπέρνουν την αδράνεια και τον εφησυχασμό. Αντί να καταγγείλουν τα αντιλαϊκά μέτρα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ διαπιστώνει «διακριτή αλλαγή φιλοσοφίας και πολιτικής» στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ!!!

Οι εργαζόμενοι μπορούν να ελπίζουν μόνο στους αγώνες τους. Με αγώνες δεν πέρασε το ασφαλιστικό του Γιαννίτση, με αγώνες δεν πέρασε το άρθρο 16, με αγώνες κέρδισαν τα 500 εκατομμύρια πέρυσι οι αγρότες. Με αγώνες μπορούμε να φέρουμε την άνοιξη.

ΟΧΙ στη ΛΙΤΟΤΗΤΑ, στην ΑΝΕΡΓΙΑ, στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Καρδίτσα 13-11-2009

ΚΚΕ(μ-λ)