Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

7 Νοε 2009

Παρέμβαση ενάντια στο διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης

Καρδίτσα


Με πρωτοβουλία οργανώσεων, σχημάτων εργαζόμενων και φοιτητών-σπουδαστών, την Τετάρτη το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης έγινε παρέμβαση-διαμαρτυρία ενάντια στο διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης. Με πανό και μοίρασμα προκήρυξης σε εργαζόμενους και νεολαίους προπαγανδίστηκε η αντίθεση στις φιέστες που διοργανώνουν οι υπεύθυνοι του ξεριζωμού των μεταναστών και προβλήθηκε η αναγκαιότητα για κοινό αγώνα Ελλήνων-μεταναστών
ενάντια
στον ιμπεριαλισμό, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τον ρατσισμό.

Παρά το γεγονός ότι η πρωτοβουλία έγινε βιαστικά και όχι με τους καλύτερους όρους οργάνωσης και δημοσιοποίησης, ήταν θετικό ότι αναδείχτηκε έστω και έτσι το ζήτημα, αφήνοντας παρακαταθήκες για τη συνέχεια. Υπάρχει ο προσανατολισμός για τη συγκρότηση μιας μόνιμης επιτροπής-πρωτοβουλίας για τα ζητήματα των μεταναστών και του ρατσισμού.


Ακολουθεί η προκήρυξη:


ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ


Το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός -με όχημα τον ΟΗΕ- στήνουν στη χώρα μας τη σύνοδο-κοροϊδία με τον τίτλο «Παγκόσμιο Φόρουμ για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη» (GFMD). Οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων, που είναι συνένοχες στα εγκλήματα κατά των μεταναστών και προσφύγων, έρχονται για να συζητήσουν υποκριτικά «μεταναστευτικές πολιτικές για την ανάπτυξη» στις 4-5 στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ στις 2-3 Νοέμβρη στον πολυτελή Αστέρα της Βουλιαγμένης μια «κοινωνία των πολιτών» (ΜΚΟ, μεταναστευτικές οργανώσεις), οργανώσεις επιλεγμένες από το ίδρυμα Ωνάση θα δίνουν άλλοθι, αποπροσανατολίζοντας τους λαούς σχετικά με τους πραγματικούς υπεύθυνους .

Το ίδιο διάστημα, το αντιρατσιστικό και μεταναστευτικό κίνημα διοργανώνει διεθνή αντισύνοδο στην Αθήνα και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις, ενάντια στην υποκρισία των κυβερνήσεων, που, ανεξάρτητα από το διακηρυκτικό τους λόγο, συνεχίζουν με ζήλο το απάνθρωπο έργο τους στα σύνορα αλλά και στο εσωτερικό των χωρών τους.

Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, το φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες των λαών με τις πολιτικές φτώχειας του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η επιβολή τους ακόμα και με στυγνά δικτατορικά καθεστώτα, η κλιματική καταστροφή αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να καταφεύγουν στη προσφυγιά και τη μετανάστευση.

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) στη χώρα μας, δείχνοντας «μηδενική ανοχή» επιτίθενται με αγριότητα σε βάρος των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών, με ρατσιστικούς νόμους, στρατόπεδα συγκέντρωσης, κλείσιμο των συνόρων με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της FRONTEX, μαζικές απελάσεις και επιχειρήσεις-σκούπα της Αστυνομίας, εργασιακό μεσαίωνα, δουλεμπόριο και ανασφάλιστη εργασία.

Πολλά τα παραδείγματα: βασανιστήρια και δολοφονίες μεταναστών από την Αστυνομία σε Αστυνομικά Τμήματα «Αμπού Γκράιμπ» και δεκάδες μετανάστες νεκροί στην Π. Ράλλη, στην ουρά για αίτηση ασύλου. Η εργοδοτική τρομοκρατία έβαλε στο στόχαστρό της τη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ενώ οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στον Αγιο Παντελεήμονα και την Πάτρα πήραν χαραχτήρα πογκρόμ. Πρόσφατο το ναυάγιο στη Μυτιλήνη με αθώα θύματα (ενήλικους και παιδιά) και η αστυνομική αυθαιρεσία με τη σύλληψη και καταδίκη μέλους της νιγηριανής κοινότητας στη Θεσσαλονίκης και αλληλέγγυου αντιρατσιστή στην Αθήνα.

Απέναντι σαυτή την κατάσταση, μόνο ένα κίνημα μαζικό μπορεί να επιβάλει κατακτήσεις. Μόνο η ενότητα και η κοινή πάλη ντόπιων και μεταναστών εργατών ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και του ρατσισμού μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση, να βελτιώσει την ζωή όλων μας και να ακυρώσει στην πράξη την διάσπαση που οι κυρίαρχες τάξεις και οι ρατσιστικές απόψεις προσπαθούν να επιβάλλουν μέσα στον κόσμο της δουλειάς.


Διεκδικούμε:


Νομιμοποίηση των μεταναστών με πλήρη εργασιακά, πολιτικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα

Ασυλο και στέγη στους πρόσφυγες.

Κατάργηση του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ.

Κατάργηση της FRONTEX - Να κλείσει η Παγανή και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Οχι στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις.

Ανατροπή των ρατσιστικών νόμων.

Ιθαγένεια σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα ή έρχονται σε μικρή ηλικία