Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Νοε 2009

Αυξάνονται οι πιέσεις για το Ασυλο και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών

Ποινική δίωξη σε Πρυτάνεις για το Indymedia


Σε νέα φάση περνά η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει από πολιτικούς και όχι μόνο φορείς για το κλείσιμο της ιστοσελίδας του Indymedia που φιλοξενείται σε εξυπηρετητές του ΕΜΠ. Μετά την καταγγελία βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. και το εξώδικο του ΟΤΕ προς το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας, το οποίο παρέχει τη δικτύωση μεταξύ των Πανεπιστημίων της χώρας και την πρόσβαση στο διαδίκτυο, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του Πρύτανη και των αντιπρυτάνεων του ΕΜΠ για παράβαση καθήκοντος και για δημοσιεύματα για τον τρόπο χρήσης τεχνολογικού εξοπλισμού στο Πολυτεχνείο. Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που έγινε αυτή η κίνηση, λίγο πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, θέλοντας να καταδείξει ότι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ πρέπει να πάψουν να θεωρούνται προστατευόμενες ζώνες διακίνησης ιδεών και απόψεων και να πιέσει ακόμα παραπέρα προς την κατεύθυνση κατάργησης του Ασύλου.

Είναι σίγουρο ότι κάποιοι έχουν ενοχληθεί αρκετά από την ύπαρξη του συγκεκριμένου ιστότοπου, ο οποίος, παρά τις διαφωνίες που μπορούμε να έχουμε ως προς το περιεχόμενο και το χαρακτήρα του, αποτελεί παραφωνία στο συντονισμένο και πλήρως ελεγχόμενο επίσημο κανάλι ενημέρωσης που έχει διαμορφωθεί από τα κατεστημένα ΜΜΕ αλλά και “συμπληρωματικά” εναλλακτικά μπλογκ και ιστοσελίδες ειδήσεων και πολιτικής ανάλυσης.