Στις 7 και 8 Νοέμβρη, έγιναν με επιτυχία οι πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις του Εναύσματος, του διημέρου των Αγωνιστικών Κινήσεων. Το «Εναυσμα» γίνεται σε μια προσπάθεια να ανοιχτούν ζητήματα που αφορούν τη νεολαία και την προβληματίζουν, να ακουστούν οι προβληματισμοί αυτοί και να έρθει η νεολαία σε επαφή με τις Αγωνιστικές Κινήσεις και τις απόψεις τους, με σκοπό την περαιτέρω πολιτικοποίησή της. Γίνεται επίσης και μία προσπάθεια να προβληθούν εναλλακτικοί τρόποι ψυχαγωγίας για τη νεολαία.
Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με το εργαστήρι της μαθητικής αντίστασης με θέμα «Οι μαθητές μπροστά στα νέα ταξικά μέτρα», όπου οι μαθητές παρέθεσαν τις εμπειρίες τους και τους προβληματισμούς τους από τη μαθητική ζωή και τις δυσκολίες της, αλλά και από τα μαθητικά κινήματα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η συζήτηση «Η νεολαία μέσα στην κρίση: κατάσταση-προβλήματα-διέξοδος», όπου μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων και νέοι εργαζόμενοι προσπάθησαν να δώσουν μια εικόνα για την κατάσταση της οικονομίας, τις δυσκολίες και τους φραγμούς που υπάρχουν και ολοένα αυξάνονται στην εκπαίδευση, αλλά και την εργασιακή πραγματικότητα με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανεργία, τη λιτότητα. Η βραδιά έκλεισε με τη θεατρική παράσταση «Κλάξον, τρομπέτες και πλάκες» του Ντάριο Φο, από τη θεατρική ομάδα «Εναυσμα».
Τη δεύτερη μέρα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-συζήτηση «Ένας χρόνος μετά το Δεκέμβρη της νεολαίας: κίνημα-αριστερά-προοπτικές», όπου ομιλητές ήταν μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων και μέλος της νΚΑ. Σκοπός της συζήτησης αυτής ήταν να ανοίξει μια κουβέντα και με άλλες δυνάμεις στο ζήτημα αυτό και να γίνει μια έστω πρωτόλεια αντιπαράθεση και ζύμωση για το Δεκέμβρη και το ζήτημα της Αριστεράς. Στη συζήτηση τέθηκαν και αντιπαρατέθηκαν οι απόψεις τόσο των ομιλητών, όσο και ανένταχτου κόσμου ή αγωνιστών που ανήκουν σε άλλες συλλογικότητες. Πιστεύουμε ότι ήταν μια καλή προσπάθεια και μια γόνιμη συζήτηση-αντιπαράθεση, που αφήνει προοπτικές για να συνεχιστεί η κουβέντα πάνω στα ζητήματα που άνοιξε. Η βραδιά και το διήμερο έκλεισε με ρεμπέτικο γλέντι, ως εναλλακτικός τρόπος έκφρασης και ψυχαγωγίας, μιας και τέτοιου είδους μουσική και γλέντια σπανίζουν.