Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

20 Δεκ 2009

Στον αέρα οι 250 εργαζόμενοι της ELITE

Απλήρωτοι από το Νοέμβρη και με το φόβο του «λουκέτου» βρίσκονται οι 250 εργαζόμενοι της γνωστής υποδηματοποιίας ELITE που εδρεύει στον Κολωνό. Την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη η εργοδοσία ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση, ότι οι τράπεζες δεν την χρηματοδοτούν και ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, αφήνοντας κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό.

Μετά από γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και κατάληψη του εργοστασίου προκειμένου να το περιφρουρήσουν από ενδεχόμενη αφαίρεση των μηχανημάτων, ενώ τη Δευτέρα 14 Δεκέμβρη πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου ήταν προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση.

Στη συνάντηση ο υφυπουργός Γ. Κουτρουμάνης δεν έδωσε την παραμικρή απάντηση στο αίτημα των εργαζομένων για έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις άμεσες οικονομικές τους ανάγκες, ενώ η εργοδοσία ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε επιδότηση έξι εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης. Μιας επιχείρησης που αποτελεί μια από τις δύο μεγαλύτερες υποδηματοποιίες της χώρας, έχει τζίρο 30 εκατομμυρίων ευρώ και αύξηση παραγγελιών κατά 20% ενόψει της θερινής σεζόν.

Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων και η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων πρέπει να αποτελούν τις ανυποχώρητες απαιτήσεις των εργαζομένων της ELITE οι οποίοι βρίσκονται χριστουγεννιάτικα στον αέρα όπως συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί με εκατοντάδες ακόμη εργαζόμενους, καθώς πολλοί εργοδότες επιλέγουν την περίοδο αυτή για να ανακοινώσουν απολύσεις ή «λουκέτα» προκειμένου να γλιτώσουν τα επιπλέον εργατικά δικαιώματα που προκύπτουν από την αλλαγή της χρονιάς.