Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

20 Δεκ 2009

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


«Τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός για να αποφευχθούν τα έκτροπα…» , «το μένος των κουκουλοφόρων θα αμαυρώσει τη μνήμη του ΑλέξηΚαθοδόν προς την 6η Δεκέμβρη, η προσπάθεια τρομοκράτησης από τα ΜΜΕ γιγαντώνεται! Το σύστημα θέλει, με κάθε τρόπο, οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις να έχουν τη λιγότερη δυνατή συμμετοχή και να μετατραπούν σε θλιβερό μνημόσυνο. Το σκηνικό γνωστό. Διευθυντές σχολείων σε όλη τη χώρα δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων, απειλούν με αποβολή όποιον μαθητή διανοηθεί να πάει στην πορεία, ενώ σε πολλά σχολεία προγραμματίζονται εκδρομές προκειμένου οι μαθητές να μη θέσουν καν το ζήτημα.

Προς απογοήτευση όλων όσοι έντεχνα προσπάθησαν να καταστείλουν συνειδήσεις, στις 6/12 σχολεία σε όλη τη Θεσσαλονίκη βρίσκονταν σε κατάληψη με αποφάσεις αγώνα. Οι μαθητές έδωσαν δυναμικό «παρών» στην πορεία της Κυριακής. Σε μια πορεία που από την αρχή της μύριζε μπαρούτι, το μπλοκ της Μαθητικής Αντίστασης ήταν εκεί. 25 μαθητές από διάφορα σχολεία της Θεσσαλονίκης, συγκροτημένα και με παλμό, φώναζαν συνθήματα ενάντια στους ταξικούς φραγμούς που χτίζει η εκπαίδευση γύρω τους, στην εντατικοποίηση και τον αυταρχισμό που βιώνουν καθημερινά στο σχολείο, ενάντια σαυτό το σύστημα που δολοφονεί κάθε δικαίωμα και δημοκρατική ελευθερία. Στη βίαιη καταστολή που δέχτηκε η πορεία και αφού τα ΜΑΤ έπνιξαν τους διαδηλωτές στα χημικά, το μπλοκ της Μαθητικής Αντίστασης συγκροτήθηκε ξανά και συνέχισε την πορεία προς το αστυνομικό μέγαρο για την απελευθέρωση των συλληφθέντων που ακολούθησε.

Δευτέρα 7/12 και είναι προγραμματισμένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, τις απειλές και τις «εκδρομές», πάνω από 55 σχολεία της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στην πορεία. 7.000 μαθητές κατεβαίνουν στο δρόμο για να φωνάξουν το δίκιο τους. Η ζωντάνια και ο παλμός είναι χαρακτηριστικά. Το μπλοκ της Μαθητικής Αντίστασης συσπειρώνει κοντά στους 100 μαθητές. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας οι μαθητές συγκροτημένα δίνουν στην περιρρέουσα «χύμα» οργή το πολιτικό περιεχόμενο που ο Δεκέμβρης σηματοδότησε. Το έναυσμα για τη συγκρότηση του μαθητικού κινήματος και την πάλη του ενάντια στην πραγματικότητα που το σύστημα του επιβάλλει στο παρόν και του ετοιμάζει για το μέλλον.