Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

6 Δεκ 2009

Ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Να δυναμώσουν οι αγώνες ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, στη λιτότητα, στην ανεργία, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις
Ένα χρόνο πριν, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου η νεολαία περπάτησε στο δρόμο της αμφισβήτησης, της μαζικής αντίστασης και της συλλογικής πάλης.
Τότε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παράγοντες και απολογητές του συστήματος, σε πλήρη συγχορδία με τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης οργίασαν στη συκοφάντηση του κόσμου που ήταν στο δρόμο.

Και έστειλαν τα ΜΑΤ να «καθαρίσουν» με χημικά, δακρυγόνα και συλλήψεις. Και έβαλαν τις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ να αποτρέψουν τη συμμετοχή των εργαζόμενων στις διαδηλώσεις. Και κάλεσαν με επιτυχία την επίσημη κοινοβουλευτική αριστερά να υπερασπιστεί την αστική νομιμότητα και να συκοφαντήσει έτσι τις ίδιες τις αριστερές ιδέες.
Σήμερα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο νέος διαχειριστής της εξουσίας του κεφαλαίου, με την απλόχερη συναίνεση της ΝΔ και όλων των κέντρων εξουσίας κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, προχωράει στην ισοπέδωση των κατακτήσεων και των όποιων παροχών. Φορτώνει την κρίση του συστήματος στις πλάτες του λαού, δρομολογώντας την πλήρη κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.
Κάθε μέρα που περνάει, μυρίζει όλο και περισσότερο νέα κοινωνική έκρηξη. Ενάντια σε λογικές εκτόνωσης, ενάντια στο «στένεμα» του αγώνα μόνο στο ζήτημα των δυνάμεων καταστολής, ενάντια σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες, ενάντια στο συμβιβασμό των συνδικαλιστικών ηγεσιών, με συνελεύσεις - απεργίες - διαδηλώσεις - καταλήψεις να γίνουν οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία, οι γειτονιές, κέντρα αγώνα της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής του συστήματος.
  • ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 6/12 στις 1.30 μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
  • ΟΛΟΙ στη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ και στο ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12, 12.30 μμ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ