Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

20 Δεκ 2009

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Αντιρατσιστικήαντιφασιστική πορεία έγινε στις 17/12 στο κέντρο της πόλης των Χανίων με αφορμή τη δολοφονική επίθεση ενάντια σε δύο μετανάστες το βράδυ της 8η Δεκεμβρίου.

Οι μετανάστες που δέχτηκαν την επίθεση ήταν ένας Παλαιστίνιος και ένας Μαροκινός. Ο τελευταίος μάλιστα, πριν από έναν ακριβώς χρόνο, συμμετείχε σε απεργία πείνας μαζί με 14 άλλους μετανάστες. Μια απεργία πείνας που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και ανάγκασε την κυβέρνηση της ΝΔ να παραχωρήσει άδεια παραμονής στους απεργούς πείνας. Οι μετανάστες δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση στην πλάτη και στο κεφάλι με σιδηρολοστούς και μαχαίρι, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται βαριά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι, αλλά ο τρόπος δράσης και η εμφάνιση (φουσκωτοί, κουρεμένοι κ.τ.λ.) παραπέμπει σε φασιστικές συμμορίες.

Καθόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η δολοφονική αυτή επίθεση. Ούτε τα θύματα είναι τυχαίοι μετανάστες, αλλά ενεργοί αγωνιστές για δικαιώματα. Ούτε και η χρονική στιγμή είναι τυχαία.

Η επίθεση έγινε ακριβώς μέσα στην περίοδο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας για την επέτειο της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της εξέγερσης που ακολούθησε.

Μέσα σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρατικής βίας και τρομοκρατίας που δεν άφησε απέξω καμιά σχεδόν πόλη της χώρας. Το βιώσαμε και στα Χανιά με το χτύπημα της πορείας της Κυριακής από τα ΜΑΤ, την προκλητική και μόνιμη πια παρουσία των ΜΑΤ αλλά και ατόμων με πολιτική περιβολή και κουκούλες που λειτουργούσαν ουσιαστικά υπό την προστασία των τελευταίων, με προσαγωγές, με συλλήψεις.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα και όσο ο λαός και η νεολαία δεν πτοούνται από την κρατική τρομοκρατία αλλά κινητοποιούνται μαζικά, η δράση του παρακράτους και των ρατσιστικών και νεοφασιστικών ομάδων θα ευνοείται και θα υποθάλπεται από το κράτος, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της.

Η πρότασή μας στη σύσκεψη που έγινε για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου ήταν ότι πρέπει να συνδέσουμε τα γεγονότα της ρατσιστικής βίας με την κρατική βία και τρομοκρατία και να καταγγείλουμε την πολιτική που γεννά αυτά τα φαινόμενα. Την πολιτική της επίθεσης του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου σε παγκόσμια κλίμακα ενάντια σε χώρες και λαούς, που σπέρνει πολέμους, φτώχεια και εξαθλίωση και διογκώνει τη μετανάστευση. Την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που διογκώνει τη φτώχεια, την ανεργία, καλλιεργεί το ρατσισμό και τον εθνικισμό και εξαπολύει μαζική προληπτική καταστολή για να τρομοκρατήσει τη νεολαία, τους εργαζόμενους -ντόπιους και μετανάστες-, το σύνολο του λαού, για να μην ορθώσει το ανάστημά του και οργανώσει τις αντιστάσεις του και την πάλη του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Τελικά, με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναρχοαυτονομίας, το πολιτικό πλαίσιο δεν αναφέρει ούτε λέξη για κυβέρνηση, κρατική καταστολή, αλλά απευθύνεται στην αστυνομία για να πάψει να καλύπτει τους υπεύθυνους και να τους συλλάβει!

Η οργάνωσή μας συμμετείχε στο συλλαλητήριο με δικό της μπλοκ, πολιτικό πλαίσιο και συνθήματα που κατήγγελλαν την αντιδραστική, αντιλαϊκή πολιτική η οποία χρησιμοποιεί την κρατική καταστολή ενάντια στο λαό και τους μετανάστες και ταυτόχρονα εκκολάπτει το «αβγό του φιδιού» των παρακρατικών, ρατσιστικών και φασιστικών οργανώσεων.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ-ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΟΧΙ ΜΕ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ: ΕΞΑΡΤΗΣΗ - ΛΙΤΟΤΗΤΑ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ