Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

20 Δεκ 2009

Κινητοποίηση ενάντια στην προσφυγή της εργοδοσίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE


Σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 8:00 το πρωί, στα κεντρικά κτίρια της Vodafone στο Χαλάνδρι (Τζαβέλλα 1-3) καλεί το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ ενάντια στην προσφυγή που κατέθεσε η εταιρεία εναντίον του σωματείου, καθώς και για την απαίτηση υπογραφής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης (ΣΣΕ).

Η διοίκηση της επιχείρησης κατέθεσε προσφυγή ενάντια στο σωματείο αμφισβητώντας την αντιπροσωπευτικότητά του και την ικανότητά του να συνάψει επιχειρησιακή ΣΣΕ. Η προσφυγή, που εκδικάστηκε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και της οποίας η απόφαση αναμένεται, έχει σαν στόχο το χτύπημα της προσπάθειας του σωματείου να οργανώσει τους εργαζόμενους. Η υπογραφή ΣΣΕ ουσιαστικά αποτελεί νομιμοποίηση του σωματείου από την πλευρά της εργοδοσίας, κάτι που όχι μόνο δεν το θέλει αλλά και το αντιπαλεύει με κάθε τρόπο.

Παράλληλα, η εταιρεία θέλει να τρομοκρατήσει τα μέλη του σωματείου, παρατάσσοντας απέναντί τους ολόκληρο νομικό επιτελείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εκδίκαση της προσφυγής η εταιρεία προσήλθε με επτά (!!!) δικηγόρους.

Ωστόσο, το σωματείο έχει κάνει αρκετά βήματα και κινήσεις που το έχουν κατοχυρώσει στις συνειδήσεις πολλών εργαζομένων (μέσα σε ενάμιση χρόνο έχουν γραφτεί 300 μέλη) και αυτό αποτελεί και τη μόνη ασφαλιστική δικλείδα στην προσπάθεια να αντικρούσει τις επιθέσεις της εργοδοσίας.